Last news in Fakti

6 Декември, 2016 10:46 24 833 70

Ето я новата Insignia

  • opel-
  • insignia-
  • opc line
Ето я новата Insignia - 1

Външността на новото поколение на Opel insignia вече не е тайна. Изданието Autoevolution публикува снимки, на които се вижда завършения вид на новата кола. На фотографиите е запечатана комби версията на Insignia в модификация OPC Line.

Интересното е, че папарашките снимки са направени по време на официалната фотосесия на колата. Както се вижда второто поколение на модела е решено в стил, заимстван от концепцията Monza. Колата е построена на изцяло нова платформа, а що се отнася до габаритите, то тя е с 55 мм по-дълга от предшественика си.

Междуосието пък е увеличено с 92 мм, а предната и задна колеи - с 10 мм. За сметка на това Insignia е станала по-ниска с 30 мм. Всичко това и най-вече новата платформа, водят до значително снижаване на общата маса на автомобила.Ето я новата Insignia

В някои от версиите си новата Insignia ще е по-лека с цели 175 килограма. Модификацията OPC Line, запечатана на снимките, се отличава с по-агресивен дизайн, със занижено окачване, с 20-цолови лети джанти, а така също и със спирачни механизми Brembo.

Публичният дебют на новата Insignia ще се състои през месец март следващата година и ще е в рамките на автомобилното изложение в Женева. Хечбек версията ще бъде обозначена с приставката Grand Sport.

Що се отнася до комбито, то ще се нарича, както и до сега - Sports Tourer. В бъдеще ще се появи и познатият ни от сегашната генерация вариант с повишена проходимост, който отново ще се нарича Country Tourer.Ето я новата Insignia


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The King

    56 22 Отговор
    Няма, бмв-та, няма мерцедеси и аудита. Супер красавицата е това. Казах!!!

    Коментиран от #16, #29

  • 2 DJO

    20 54 Отговор
    Този пък! Каквото и "облекло" да сложат си остава ОПЕЛ. Не пиши без да мислиш.Или това е най голямата ти мечта?
  • 3 LEX

    28 21 Отговор
    Това на снимките адски много прилича на Мазда 6. Работата е направо за съд. Ама те американците освен да копират друго не могат да правят. Имаше една добра марка под крилото на general motors (SAAB) и те я убиха.

    Коментиран от #5

  • 4 Орел

    10 39 Отговор
    Адам Опел се е занимавал с шевни машини.
    Да си беше останал при тях! :)
  • 5 САдаД

    30 7 Отговор

    До коментар #3 от "LEX":

    Ти виждал ли си мазда 6? Ай пак се замисли
  • 6 Коментар

    6 41 Отговор
    Какво толкова се кефите?
    Да - дизайна наистина е красив, факт!
    Коментарът на колегата DJO, най-точно обрисува цялата ситуация - какъвто и дизайн да направят, в крайна сметка си остава една много примитивна колица с посредствено качество - ФАКТ!!!
    Икономически погледнато - няма как кола за около 50 000 лева да бъде с безупречни качества и качество - такива коли са за по 150 000 лева - ФАКТ!!!
    Така че колеги - малко по-спокойно реагирайте, по-малко ентусиазъм за нещо, което всъщмост е НИЩО!!!

    Коментиран от #49

  • 7 Opel

    37 9 Отговор
    Много по хубава е от мазда 6 ;)
  • 8 Opelа

    2 47 Отговор
    До всички опел фенчета - прочетете статията написана малко преди тази за този хлопел - касае се за Mercedes Benz e 63 AMG S - ЕТО ТОВА Е СУПЕР АВТОМОБИЛ, а не този хлопел!!!

    Коментиран от #12

  • 9 До "Ореla"

    38 2 Отговор
    А ти "баровец" , кога ще си купиш Мерцедеса, за който говориш? Бас давам, че ако имаш възможност да се качиш и повозиш на такъв "хлопел" вече ще говориш , че е първокласен автомобил!
  • 10 vw golf 5

    23 2 Отговор
    Много красива !! а тези които ги вълнуват само мерцедеси не значи че са големи разбирачи на всички марки дърворези просто се късае за Opelа - колегата !!!
  • 11 hans

    5 36 Отговор
    Уникално грозна щайга
  • 12 ХХМ

    32 1 Отговор

    До коментар #8 от "Opelа":

    До Opela.
    Колега не знам каква кола караш, обаче май не си технически грамотен.
    Няма как да правиш сравнение между Mercedes Benz e 63 AMG S и въпросния автомобил. За цената си ОПЕЛ предлагат много добри автомобили, казвам го от личен опит. А относно шевните машини се образовай малко, защото ни предполагаш колко е прецизна тази техника.
  • 13 супер гут

    57 1 Отговор
    Тука коментират някакви пъпчиви пубери, мерцедеси, супер коли ........., малееей, колко мъка има в тази територия, колко е зле материала, не е истина.
    Иначе Инсигнията е супер-готино семейно комби и предлага невероятен комфорт на пътуване, също така е и доста надежна. Колата е супер за екскурзии, разходки в планината, морето, за пикник и въобще би била една ценна семейна придобивка, която да изпълнява ролята на работен кон.
    В крайна сметка хората си купуват коли не да се фукат и гъзареят, а да ги карат и да се забавляват, да си прекарват времето приятно и да си улеснят живота, като спестят време при придвижване, жалко, че в България много хора избиват комплекси, най вече с някой дърт мерцедес или бмв.

    Коментиран от #14, #21

  • 14 гого

    34 0 Отговор

    До коментар #13 от "супер гут":

    Много точно си го казал колега!
    Малко хора разбират че колата е да ти служи, а не обратното.
  • 15 656

    1 29 Отговор
    А ма страшно мразя комбита, предпочитам да чу.ам Лили Иванова
  • 16 Иван

    4 27 Отговор

    До коментар #1 от "The King":

    За опел е хубава ,ама да я сравняваш с големите там няма шанс. Просто е една брутална пластмаса , просто опел.
  • 17 bai mangau

    3 19 Отговор
    hubav aftomobil obache prilicha na fort mandeo
  • 18 Харалампи

    0 15 Отговор
    Хубава кола, като да са краднали малко от Лексуса ама е за добро
  • 19 Иван

    24 0 Отговор
    Колата си е супер.Балансът между предлаганото качество и цена е добър.Като искаш скъп мерцедес трябва да платиш повече ,нали? Шефката ми си купи ауди тт ,което с допълните екстри стигна 70000 евро.Тъй че стига с тия определения-тъз била кенеф,друга кочина.Според парите и колата.Който има много пари си купува порше,висок клас БМВ,Бентли и др.Който няма си купува по- евтино.Това е.А вие колко пари имате?

    Коментиран от #25

  • 20 7777777

    15 0 Отговор
    Прекрасен семеен автомобил, немско качество на разумни цени за обикновения българин. За разбирачите ще кажа само, че след 2000 година всички коли са еднакви като дизайн, имат общи платформи, еднакви мотори, взаимозаменяеми части, кооперират се няколко фирми, за да създават коли и да устоят на конкуренцията-пежо- ситроен, рено-нисан-дачия, шевролет-опел, фв-ауди-шкода, Мазда-волво-форд! Така, че на всекиму според джоба!
  • 21 Хлопела

    0 31 Отговор

    До коментар #13 от "супер гут":

    Гъзареят, избиват комплекси и.тн. - само че и децата знаят че Мерцедес или БМВ на 15 г. и на по 500 000 км. пробег са 100 - пъти (да няма грешка - сто пъти) по-добри автомобили от свръх примитивния опел!!!
  • 22 Иво

    3 11 Отговор
    Мой колега кара инсигния няколко години, само той, като служебна = здраво каране,както и може да се очаква за един автомобил. Какво да ви кажа, тромава ( беше с най - мощният дизел ) , скърца, чупи се. вътре е скука тотална... Той за 3 години и 100К километра се спука от ремонти, аз с един Лансер (дето не се води кой знае какво качество) за 3 години и 100К километра смених 1 биалета за 20 лв. Сами си правете изводите. И двете коли като нови са сходни по цена. Да не кажа, че инсигнията е по-скъпа...

    Коментиран от #24

  • 23 Николов

    16 0 Отговор
    Браво на Опел много правилен курс на движение са избрали
  • 24 Емигрант

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иво":

    Аз пък карам опел омега ,кола на 15 год.И за 50000 км. без да броим ремъка и ролките 60 евро- и водната помпа 20 евро(те се водят консуматив ,както и смяната на маслото когато купуваш колата) съм сменял задни накладки и задни амортисьори.Като ще добавя,че живея в Германия и тукашншят TÜV няма нищо общо с нашенскят преглед.В България щях да мина ,,прегледа,, без изобщо да сменям нищо.

    Коментиран от #27

  • 25 всички

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    питат колко имам,ами много имам и като умра не мога ги изхарчи!Относно колата как по дяволите от няколко снимки решихте ,че е скапан опел при положение никой досега не го е карал,возил и изпробвал надеждността му ?!?
  • 26 JIAIJO

    14 1 Отговор
    Наистина красива кола. А относно тези коментари за Опел не виждам смисъл за какво да им се връзвате. Те миличките си карат кочините на по 15, 20 и повече годинки, наричат ги BMW, MERCEDES или там каквото е останало от тях, и никога няма да си позволят да си купят нов автомобил било то и Опел за 50 000лв. "Mercedes S63 AMG" "уникална кола" хахаха ами защо не я караш като е уникална...., ааа скъпичка ти е...ами така ще е и така ще бъде с това ограничено мислене. Още веднъж поздравления за визията на немската машина.

    Коментиран от #32

  • 27 Иво

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Емигрант":

    Колега, колите от преди 15 години всички знаят, че не могат да се сравняват с днешната конфекция. Сравнението не е коректно...Аз просто сравних две купени нови коли от една и съща година...

    Коментиран от #30

  • 28 tanevski

    1 2 Отговор
    какво разминаване има в цвета на задната броня и задния калник, не е истина.

    Коментиран от #65, #66

  • 29 Кобрата

    2 22 Отговор

    До коментар #1 от "The King":

    Кво ми сравняваш тоя строшен Opel, с марки като Mercedes и BMW?
    То ако Opel-а е много хубава марка, няма да му викат - немския москвич!
    Тва няма база за сравнение нито с Mercedes, нито с BMW, Audi или Porsche...
    Дори Volkswagen-а са много по-добри и возят 100 пъти по-меко от тоя кенеф дето хвалиш, въпреки, че и VW има слава на твърдо возещ автомобил...
    Аз съм си фен на немските автомобили и съм се возил във всички марки германски автомобили, мога да ти кажа само, че най-голямото дърво е Opel-а, даже един Moskvich вози по-добре...
  • 30 Емигрант

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Иво":

    Тогава пък говореха и пишеха че много ръждясва.Който иска ще му пратя снимки колко е ръждясала колата ми.Колко простотии съм прочел по темата.....направо книга ще напиша.Или за маслоядите екотек на опел- за 15000 км. с кастрол 10w40 съм долял 0,0 литра.Всичко е до правилна поддръжка и каране без идиотизми.
  • 31 Митака

    6 2 Отговор
    И аз да кажа нещо. Фен съм на Опел, но последните години доста занежиха качеството и дизайна. Но от няколко години се движат в правилната посока, относно пари-предлагане. Миналия месец бях в Германия и взех за една седмица Опел Астра, беше на 3500 км. чисто нова. Е направо останах изненадан от цялостното изпълнение. Изработката на таблото, салона- всичко е на много високо ниво, а за парите си е направо супер. Външно не е най-красивото комби но все пак е Астра- автомобил направен да ти служи а не да си избиваш комплексите с него.
  • 32 Иван

    3 16 Отговор

    До коментар #26 от "JIAIJO":

    Предпочитам 10 годишно BMW , MERCEDES или AUDI пред нов опел , рено или пежо. Личната ми кола е BMW 320 2007 год. а служебната едната нов меган а другата пежо 308 е повярвайте ми разликата е огромна. Пишете каквото искате това е моето мнение!

    Коментиран от #33, #35, #50

  • 33 с това дупене

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Иван":

    на немското имам новина за теб понеже предпочиташ 10 годишните!Честито догодина си на 10 год. коптор непродаваем в цял свят,но вБГ ще подлъжеш някой облъчен.....
  • 34 фау ве

    4 1 Отговор
    Мой роднина има Инсигния, купи си я на 1 година от Германия, мощен двигател, бензин, сложи и газов инжекцион, явно си гори, все пак е 200 и кусур коня, вече няколко години я кара и няма никакви проблеми.
    Преди караше Омега, от Инсигнията по доволен. С този модел германците, които си върнаха Опел обратно направиха качествен скок в бъдещето.
    Наскоро се возих в Мерцедес Ц класа 2007, ами и те са започнали да правят евтина кофекция, евтини и твърди пластмаси, нищо особено, Голф 7 е по луксозен, а е същият клас.
    За Мерцедес забравете да изкара 500 000 без проблеми, свърши тая, всичко към този момент е пластмаса и е направено да ви изпразва джоба със скъпи части и поддръжка, от там се печели даже повече, отколкото от продажбата на нови автомобили.
  • 35 и аз да попитам

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Иван":

    шефа ти е някакъв глупак да купува нови коли,защо не му обясниш колко социален живот имаш с монтьори и продавачки на авто части.Направи си конкурентна фирма,защото такъв капацитет да работи за други е загуба!

    Коментиран от #37

  • 36 Мани ги тия опели

    10 2 Отговор
    Виждам три аспекта в новината и съпътстващите коментари: 1. Купувам си нова Инсигния, вие си карайте коли на по 15 години, издухани от всякъде. 2. Разбира се, че Опела си е Опел, но я идете в сервиза да видим кой как и с какви пари ще поддържа. 3. Тук се изказват уверено момченца с детски мечти, но нека не си мислят, че който вика най-силно е прав. Практичност и думата на порасналия, със семейство и средностатистически българин. Като им чета изказванията си създавам впечатлението, че ей сега отиват и си купуват последен модел я Мерцедес, я БМВ, в краен случай АУДИ. Или се изказвате от позиция на размечтал се водач на автомобил с марка, от който е останала само боята. На магистралата много такива мечтатели съм оставил да пушат след опела ми, който обаче не пуши. Не зависи само от марката бе, деца. Зависи от модела, двигателя, как се поддържа машината. С какво гориво, масла, филтри и резервни части и кой я прави. Скопени машини с марка много, дето въртят гумите в града, да се докажат, пък на магистралата са умрели риби.
  • 37 Иван

    2 9 Отговор

    До коментар #35 от "и аз да попитам":

    Пич ти мен не ме гледай единственото нещо което е сменено и то по сервизна акция е верига с обтегач. Консумативи като накладки филтри и др. не ги броя. Карай си каквато кола искаш. И пак ще си купя BMW.

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Опел

    13 0 Отговор
    Вектрата ми Б е на 280к км от нова с пълна сервизна история и поддръжка без компромиси.До сега никакви проблеми освен подмяна на стандартни консумативи!Вие си говорете още как Опела бил боклук и карайте издухалниците на по 500к км.
  • 40 ооооооо

    1 10 Отговор
    кола за погребален агент.

    Коментиран от #45, #59

  • 41 kolata

    1 16 Отговор
    По-добре да нямам кола отколкото да карам опел - най-грандиозният провал в съвременното автомобилостроене!!!
  • 42 Ааааааааа

    18 2 Отговор
    ъАман от комплексари, всеки харесва бмв, мерцедес и ауди, ама от тук пишештите колко могат да си гу позволят? не броим 20 годишните ви премиум автимобили дето сте ги взели за по 1600-2000лв. с кредит от банка. сами семладжиу тука. никога богат човек със чисто нови бмв, мерцедец, ауди, бентли, ферари и т.н. няма да тръгне да пише коментари за нов Опел. щото не го интересуяа новата инсигния и има по важни дела от това да хейтва. ясно ми е хайтърите какви скъпи коли карате :) айде хващайте се уайфай от комшията и си пишете смотаните коментари
  • 43 Ahnenerbe

    4 6 Отговор
    Чиста Мазда 6 си е това откъм дизаин,имам я същия цвят,утре ше и купя емблеми Опел да си мислят съседите че и нов Опел сум си купил....
  • 44 Мани ги тия опели

    6 2 Отговор
    Аа, забравих да попитам: е кой ще ви ги купи мечтаните Мерцедес, БВМ, Ауди, или ги харесвате в Авто Мотор Спорт или АутоБилд.
  • 45 prost

    1 6 Отговор

    До коментар #40 от "ооооооо":

    Най-точно казано.
  • 46 немски кенефи

    0 11 Отговор
    кенеф като предния умрял опел
  • 47 японец

    3 1 Отговор
    Естествено, че прилича на Мазда 6, приликата е очевидна, дано само да е и толкова добра, защото моята 6 192 коня бензин е найстина и красива и здрава.
  • 48 Ник

    17 1 Отговор
    Видимо подобрен дизайн, по подобие на Мазда, които за последните години "къртят мивки" :-))
    Карал съм много и различни коли през годините. Такава ми беше работата - да съм постоянно на път... Истината е че за цена качество Опел правят сносни коли.
    През последните години е факт, че премиум малките дават невероятни дефекти а цените са космически, спрямо качеството.
    Ауди, Субару, БМВ направо трепят с дефекти, а цените за резервните части са баснословни. И това не е само моето наблюдение. Спомнете си миналогодишното изложение във Фарнкфурт, където един ителианец разби едногодишното си БМВ 7 серия с един чук пред палатат на БМВ. Един руснак пък облепи цялото купе на Редж Роувърът си с надписи от типа: Яма за пари, Кенеф и т.н.
    Тоест фактите показват, че коли за по 150- 200 хил. са с качество далеч от очакваното предвид цената...
    Тогава какъв е смисълът, ако една Датчия, Рено, Нисан, Опел или Мазда дават по- малко дефекти за жизненият си цикъл спрямо наточените от премиум сегмента?
  • 49 ДЪСТЕР ДЦИ

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар":

    Ало,колегата с фактите.ТОя Опел като е примитивен , я кажи ти кво караш ? Некой премиум на 16 години? Няма да избягате от клошарското мислене. 16 годишен премиум опърдян от немски г.з ,пред чисто нов Опел от статията-само един ненормален човек може да го избере. Карай си трошките.Аз, понеже няма пари за такъв Опел ,съм си купил Дачия Дъстер 1.5 дци от магазина и грам не съжалявам- това са най-добре похарчените пари в живота ми. От друга страна ,не ми се вярва да притежаваш чисто нова немска премиум кола за 200 000+ лева , така че ,не виждам от каква позиция определяш Опел Инсигния като едно голямо нищо. Това само издава крайната ти ограниченост. Много ти е объркана представата за живота колега.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 opel

    8 0 Отговор
    кисело е гроздето
  • 52 ръждел

    1 8 Отговор

    До коментар #50 от "ДЪСТЕР ДЦИ":

    Новата суперпатрулка,да им е честита в полицията!
  • 53 Мaрио

    4 3 Отговор
    Прочетох почти всички коментари и какво видях.Прости гора си мерят ....... и половината пишат само глупости.Имам една любима дража за такива гора.ПРОСТ
    НAРОД НАРОД СЛAБA СЛАВА ДЪРЖAВAДЪРЖАВА.И 100години да минат пак ще сме на същото ниво.

    Коментиран от #54, #55

  • 54 Бля бля

    6 1 Отговор

    До коментар #53 от "Мaрио":

    И к`во рече с`я! Хайде като определяме останалите за прости и държавата за слаба поне да можем да подредим едно изречение. Още един, който с недомлъвки се изкара за по-умен. Харесваш си се, викаш?
  • 55 варио

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "Мaрио":

    Еми беги в чужбина бе,ентелект!Къв го дървиш още тука?Еманципар смотан.
  • 56 Varna

    10 0 Отговор
    Новото си е ново.Въпрос на бюджет и комплекси.А разбирачите каращи 20годишни бегачи се завийте да не настинете до като сънувате .На много разбирачи им миришат чорапите.И трабанта е гот кат нов,линия визия ,а за звук няма да говоря
  • 57 DBS

    19 0 Отговор
    Чета коментарите и си мисля...брееей много сме напред с матриала ,замогнали сме се , щом се мръщим на такъв тип кола.
    Браво радвам се !!!!
    Нека!!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 German cars

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "ооооооо":

    Е дано се повозиш в такава, аххаха !

    Коментиран от #60

  • 60 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "German cars":

    Рано или късно всички ще се возим!
  • 61 Tonkata

    3 1 Отговор
    страхотна е много се радвам !!!
  • 62 Gosho Vectrata

    4 1 Отговор
    Намаляването на теглото с повече от 100 кг / надявам се това да е реален факт, а не рекламен трик / ще направи второто поколение на Инсигния отличен автомобил.
  • 63 Oпелофоб

    0 4 Отговор
    Имал съм Вектра Б,няколко корси С,Зафира А.Няма по-голям кенеф от Опела.Само който не се е качвал на друга марка може да го хвали.Дори и фиата е по-добре от опела.

    Коментиран от #67

  • 64 СССР

    1 3 Отговор
    ПЛАСТМАСОВ БОКЛУК ПЪЛЕН С ПЛАТКИ!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 123

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "tanevski":

    това че е мазано неграмотно на Photoshop по задната броня си е самата истина, дори очертанието на стопа е яко размазано заради това.
  • 67 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "Oпелофоб":

    До Oпелофоб ,
    Много интересно.Нормалните хора нещо като не им харесва,не го и купуват.Ти трябва да си някакъв мазохист бе пич?!
  • 68 Майстора

    3 3 Отговор
    Обичам марката BMW...тя ме храни вече 15 години. Не спирайте да ги купувате, моля..много са бързи и изобщо не се чупят...ама никога..честно
  • 69 гост

    0 4 Отговор
    Хлопел :) всеки ден нещо ново започва да трака :)
  • 70 Шайзе

    0 3 Отговор
    Опел-най-голямата утайка в автомобилостроенето!