18 Февруари, 2006 17:30 1 221 1

Олимпийски боец

  • audi-
  • audi q7

Един поглед към външността на новото Audi Q7 е достатъчен, за да ви убеди, че се намирате пред роден боец, достоен да се превърне в носител на олимпийското злато в борбата с конкуренцията. Натоварен от създателите си с отговорната задача да попълни моделната гама на компанията в класа на автомобилите с повишена проходимост, Q7 наистина е щедро дарен със силни черти в характера си. Германската гордост съчетава в себе си ярко изразен спортен дух, висока функционалност, най-съвременни автомобилни технологии и впечатляващ лукс в салона. Системата за перманентно задвижване на четирите колела Quattro също допълва колоритния имидж на великана.

С дължина от 5 086 мм и междуосие 3 002 мм (широчина - 1 983 мм, височина - 1 737 мм) Audi Q7 заема едно от призовите места в класа на всъдеходите. Благодарение на огромното вътрешно пространство, пасажерите получават комфорт на изключително високо ниво, а практичността на всеки детайл в салона допринася за утвърждаването на автомобила и като функционален такъв. Свидетелство за последното е фактът, че интериорът на Q7 предлага 28 различни вариации. Обемистите предмети също не са никакъв проблем, тъй като след “прибирането” в пода на втория и третия ред седалки вместимостта на товарния отсек нараства до 2 035 литра...

Продажбите на Audi Q7 ще стартират с два двигателя, между които потенциалните клиенти ще трябва да избират. На първо място това е изцяло новоразработеният V-образен осемцилиндров FSI-aгрегат, чийто работен обем е 4.2 литра. Осигуряваната от него мощност е 350 к.с., а пиковата стойност на въртящия момент също е достатъчно подобаваща - 440 Нм. Второто предложение е адресирано към почитателите на нафтата. За тях е предвидено да задоволяват страстта си към шофирането на подобен звяр на четири колела с помощта на шестцилиндров Common-Rail-мотор с работен обем 3.0 литра. Гарантираната от него мощност е 233 к.с., а стойността на въртящия момент е 500 Нм. Иначе и двата двигателя вървят в комплект с шестстепенна автоматична скоростна кутия.Благодарение на изключително напредничавите технологии в областта на материалите и конструкцията Audi Q7 се отличава с превъзходна управляемост и маневреност, a независимото окачване на четирите колела с двойни напречни стабилизатори на устойчивостта предполага и проходимите свойства на автомобила. Окачването, представено от стоманени пружини и двойни амортисьори, е предназначено най-вече за спортен режим на шофиране, но въпреки това осигурява отличен комфорт на возията дори при щурмуването на неравен терен.

В базовото оборудване на модела е включено и окомплектоването на новия ви любимец с осемнадесетцолови джанти, изработени от олекотени сплави. Последните са “обути” в гуми с размер 235/60 R18. Срещу допълнително заплащане няма пречки да се сдобиете, според личните си предпочитания, и с 19- или 20-цолови джанти. Допълнително ще трябва да се бръкнете, ако искате и да се сдобиете с адаптивно окачване. Парите обаче си струват, тъй като последното в съчетание с електронната система за управление на амортисьорите гарантира постигането на идеален синтез между устойчивост при спортно каране и висока степен на комфорт.

Продажбите на Audi Q7 ще стартират още в първата четвърт на тази година, като информацията до този момент сочи, че в Германия четириколесното ще се харчи срещу сумата от 48 900 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AUDI

    1 1 Отговор
    samo AUDI