17 Февруари, 2017 18:20 4 370 5

За дрифта и приложението му на пътя (ВИДЕО)

  • дрифт-
  • владимир ваклинов
За дрифта и приложението му на пътя (ВИДЕО) - 1

Законовото определение на понятието дрифт е тотално объркано. Хората писали тези изменения, явно никога не са се консултирали със специалисти, практикуващи този спорт. А у нас спортът дрифт се развива доста динамично и определено има много експерти. Един от тях е Владимир Ваклинов, председател на комисията по дрифт към БФАС, който в един разговор за Факти.бг коментира ситуацията за дрифта, законовите му определения, като обърна внимание и на приложението му по т.нар. цивилна пътна мрежа. Вижте неговите разсъждения по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айай

    7 3 Отговор
    Определено се изисква майсторство, за да го правиш. Не съм добър и няма да стана никога. Моите разбирания за движение са точно обратните на дрифта. защото идеята ми е, че колкото по-малко пиля гуми, занасям, въртя задницата или се сучма като змия по пътя и димят отзад ауспуха и гумите ми, толкова по-добре шофирам. Изключение правя само при ненадейно стъпване на лед с по-висока скорост, но като пооправя траекторията и намаля си влизам в график. Дрифта е изкуство. Но и преразход на материали, зацапване на природата с ненужни частици - от търканите гуми се запушват порите и на редица животни дори - да не се чудите защо измират разни видове. От човешка глупост за доста неща е. моят учител казваше така: Карай колкото се може по-стегнато - нито по-бързо, нито по-бавно от това, което може да понесе автомобила ти по пътя и ти самият! Ако караш много бързо си изнервен и гориш ненужно гориво и рискуваш повече. Ако се туткаш пък губиш време. беше умен човек и нито веднъж не превъртя гуми на тръгване. По-малкото дрифт, по-чиста природа, повече каране на гумите! - мотото ми.

    Коментиран от #5

  • 2 Айай

    6 4 Отговор
    Само ще допълня, че най-доброто шофиране го прави онзи, който може да кара автомобила си като че кара по релси като влак - нито сантиметър отклонение от пътя. Останалите фукарии са вид майсторство, тренинг, но не са правилното. Защото се губи време, трошат се части на колата, хабят се ненужно гуми и гориво и шанса някой да те изперка отстрани докато се въртиш не е малък, може и овца да е докато тича... Дрифта е суета, но и майсторство.
  • 3 кроко

    3 7 Отговор
    Всички дрифтери са комплексари карайте си спокойно бумерите и не се правете на тежкари щото ще я патите.
  • 4 Гостът

    1 0 Отговор
    Много си ограничен,човеко.Дори спррял.
    Или просто си провокатор...
  • 5 айлелемале

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Айай":

    уау, ама ти наистина ни каза мнооого нови неща ...какво щяхме да правим без твоите ценни съвети!...тоя добре ли е бре хора...кой го пусна да пише глупости тук!....ааа един съвет и от мен ....с волана можеш да завиваш налявооо и дори и надясно....кво шъ каиш а?