19 Март, 2017 12:15 20 144 22

Най-бързият GT-R в света мина под 7 секунди

  • nissan-
  • gt-r-
  • ams-
  • alpha-g

Едно от най-големите събития свързани с автомобилите за драг състезания в Америка - TX2K17, стана арена на рекорд и то зашеметяващ. От години следим развитието на най-бързите машини с прякора "Годзила", като в последно време за битката играят няколко тунинг студиа - EkanooRacing, AMS и Extreme Turbo Systems.

През изминалата година само за една седмица рекордите се прехвърляха от един на друг, като последни бяха AMS с автомобилът наречен Alpha G. Е, явно рекордът не смята да ги напуска и те даже преминаха завидната граница от 7 секунди с време от 6.93 с терминална скорост от 196 мили или 315 км/ч, но това не значи, че конкурентите няма да опитат да го отнемат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Japan Power

    23 19 Отговор
    Що не направят някой немски кошник 6,3 или 4,2 , ами все на GTR налитат?

    Коментиран от #2

  • 2 Феникс

    24 10 Отговор

    До коментар #1 от "Japan Power":

    Защото,японските машини понасят всякви издевателства.Много по-лесно се прави силов тунинг.То махагон и кожа с шевове всеки може да прави.А сега разни,драскачи ще започнат да пишат как само емблемата е на нисан.Има доста матерял в мрежата от специалисти защо японските машини са по-добри за силов тунинг и най-предпочитани в цял свят.
  • 3 ggzanaki

    4 9 Отговор
    zashtoto 6,3 si go imat mnogo nemski koli 😁
  • 4 до 1 и 2

    10 19 Отговор
    Елементарно , Уотсън!Защото са по-евтини бе, пич!

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 аз АЗ

    10 13 Отговор
    Е, "страхотното" състезание... Натискаш газта и чакаш да видиш какво ще покаже хронометъра! Истинската тръпка се нарича... писта! Там си личи подготовката на колата и естествено - задкормилното устройство! Чакай да се сетя , кои ли автомобили "разцепват" там японските и Хамериканските бегачки... А, да - еми немските и италианските, РАЗБИРА СЕ!

    Коментиран от #9

  • 7 всички

    14 2 Отговор
    харесвахме ГТР ,но и те почнаха да надуват цените по немски и италиански тертип!Специално тези модификации са безсмислени според мен никои не кара бучащ трактор!Реалните спорни способности на автомобилите се показват по северната дъга на Нюрбургринг = 20 км.
  • 8 onq s konq

    12 9 Отговор
    Комшията има такъв същия и изобщо не е доволен!Много е нисък и не може да си прибере дините от бостаня!Разбрах че е съгласен да го замени за пасат комби или опел омега - пак комби!Ама никой не му се връзва вече половин година!
  • 9 бай Иван

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "аз АЗ":

    Точно японските ги цепят и там, щото боклуци с предно не се представят добре.
    Я си припомни защо на R32-R34 им се викаше Godzilla.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Group_A
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Skyline_GT-R#Third_generation_.281989.E2.80.931994.29
  • 10 112

    13 15 Отговор
    Немските машини не са способни на такива ускорения, щото ще се разпаднат в движение. Няма по надеждно от японеца, особено що се отнася до тунинг.

    Коментиран от #20

  • 11 гост

    9 6 Отговор
    товА е ниссан японско е и това си е и така ще бъде докато свят светува какво се напъвате толкова не знам ,не е нито бмв,ауди,пасат,мецидес и това е ,няма и да бъде просто японците са по-по най.вместо да се напъвате за не толкова важни неща се напънете малко и си оправете държава,пък после ще си купите един ГТР.

    Коментиран от #22

  • 12 Adolf

    8 13 Отговор
    Посочете ми един държавен глава, возен във велика японска машина?

    Коментиран от #13, #14

  • 13 бай Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Adolf":

    https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Century#Toyota_Century_Royal
  • 14 Феникс

    9 6 Отговор

    До коментар #12 от "Adolf":

    На теб това ли ти е базата за сравнение за хубав автомобил.Щом няма държавен глава с японска машина в която да се вози значи,немското е върха.Хайде сега ни посочи един държавен глава които мисли за теб ти да си живееш спокоино и уютно.Няма такова чудо нали?А сега се замисли те умни ли са,че ти скапват живота редовно и ти плащаш за това,или ти си по-умен от тях,защото се кефиш,че си копуват немски возила,а не японски.Или по-разбираемо,ако в един автопарк подръжката за година на 500автомобила ще струва 5мил.лв.на НС то същата картинка ще изглежда поне с 3 мил.лв. по-малко.Но тези 3мил.лв. и още няколко мил.при самата покупка в разлика на цените немско,японско ще платиш -ТИ и още други като теб дет се кефят,че мазните дятки с крадливите ръце се возят в немските ти прехвалени,напудрени с кожа и екстри в автомобили.
  • 15 китайче

    8 0 Отговор
    Айде да не вадя корсата от гаража да видите кон боб яде ли
  • 16 йори

    8 5 Отговор
    Моля ви не пишете такива статии, комплексарите с немЦки каруци се скриват в миша дупка, а плъховете плюят!
  • 17 fen na oriza

    1 1 Отговор
    Пичове каква е тая злоба срещу немските марки ? - На комплекси намирисва. Говорите как щели да се включват тоя и оня да плюят по японеца, а освен вашите храчки по немското друго не се вижда. А още по смешно е когато хора каращи 10-15-20 годишни коли изпадат в полемики за суперкари, независимо от марката.
  • 18 БМЗЛЕ

    0 1 Отговор
    С ТОВА СИНХРО И ВОЛГАТА МОЖЕ ДА КЪСА ГУМИ
  • 19 Шумахер

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "до 1 и 2":

    Защо да са по евтини бе пич Уотсън,зависи за какво говорим,примерно,ако купя 2 коли,1 японка или немкиня до 20 хилки,и дам 50 хилки за тунинг и прочие на японката,и 50 хилки за тунинг на немкинята,коя кола ши върви повече,не ти говоря да ги прайш колите в гаража на Бат Гошо или мазето на Ванката :D хаха,япончик ше скрий картите на немкинята Уотсън,по всички параграфи,ускорение от 0 до 100,време на драг,време на обиколка...!!! https://www.youtube.com/watch?v=DRLElJM3Bk8 ето ти живо доказателство,какво искам да ти докажа,че ако иска и 2 милиона да струва дадена кола,2-ката е от ''НАКАЗАТЕЛНАТА БРИГАДА'' прай та напрао сам да си говориш,примери много,и въпрос на вкус,още много работи бих могъл да ти кажа,Простсън,ооппп грешнка на езика,Уотсън,така като гледам си мноооого прост и евтин,няма да можеш да ме разбереш какво искам да кажа,щот мозъкати е атрофирал и е станал гладък като стъкло,Пич Уотсън....!!!
  • 20 Профи

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "112":

    Браво пич,даже и парфюма ше ти хвръкне от немкинята,като тръгне да се показва колко върви,и ше и хвъркнат ламарините,а буталата през ауспуха ше изкочат,трагедия голУема бате,а Япончик е не куче,а катър,носи на всичко и по-много,от всичко,куче марка са,малка кубатура пък големи коне,допреди 10-тина години всички се смеехте на това,а сега друга песен пеят,още един пример,наща кола дето е произведена в България SIN R-1,ускорява от 0 до 100 Км. за 3,0 и 3,5 колкото Бугатито,Ферарито,Ламборджинито и Кьонигсега и други уж толкова голУеми и световно известни марки за стотици хиляди левове.....така че,не компетентни орица да не пляскат и пишат приказки от 1001 нощи,че тия фафли сме ги яли еххеее,през далечната 95-та година,когато рокенрола беши млад,айде лека на всички лаещи кибици,и без да пишите глупости,да ни са излагате,не,че нещо,лично мое мнение,нищо лично към никой....Усмивкаааа,хубав ден....!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.