29 Март, 2017 11:01 5 117 0

Бандити смятали да изровят останките на Енцо Ферари за откуп

  • ferrari-
  • енцо ферари-
  • гроб-
  • откуп
Бандити смятали да изровят останките на Енцо Ферари за откуп - 1

Италианската полиция е задържала престъпна група, планирала да оскверни гроба на Енцо Ферари и да поиска откуп за тленните му останки, съобщава Reuters. Според полицията в гр. Нуоро, Сардиния, заговорът бил разкрит случайно в хода на разследване по друго дело за трафик на оръжие и наркотици.

Органите на реда не разкриват повече подробности за плана на престъпниците. При операцията на специалните част са използвали хеликоптери и са арестувани общо 34 души.

Енцо Ферари умира през 1988-а на 90-годишна възраст. Основателят на едноименната италианска автомобилна компания е погребан в семейната гробница в гробището "Сан Каталдо" в Модена.

България може да се "похвали" с челен опит в кражбата на тленни останки с цел получаване на откуп. През 1978 г. нашенецът Ганчо Ганев и полякът Роман Вардас разравят гроба на починалия два месеца по-рано Чарли Чаплин и крадат ковчега, за да изнудват семейството на артиста за пари.

Замисълът се проваля и крадците са заловени, а ковчегът е открит закопан край Женевското езеро. Впоследствие тялото на Чаплин е препогребано под саркофаг от два метра бетон, за да се предотвратят подобни бъдещи посегателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА