Last news in Fakti

24 Април, 2017 10:13 8 212 14

Бензинът в Русия стана по-скъп, отколкото в САЩ

  • бензин-
  • гориво-
  • цени на горивата
Бензинът в Русия стана по-скъп, отколкото в САЩ - 1

През първите три месеца на 2017 г. цените на бензина в Съединените щати са намелели до равнища, които го правят по-евтин, отколкото в Руската федерация. Това сочат резултатите от изследване, проведено от Bloomberg.

От януари до март галон бензин (3.785 литра) в Щатите е струвал средно $2.57, а в Русия - $2.58. Най-високи са били цените в Хонконг ($7.23), а най-ниски - във Венецуела ($0.01).

В изследването на Bloomberg са приведени данни за 61 държави. Като цяло през първите три месеца на годината бензинът е поскъпнал с 1.4%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очо

    19 12 Отговор
    Най евтиният бензин в Русия е 0,5 долара...--или грубо 0,85 стотинки...Газта е 14 руб...или грубо 0,2 долара...---0,35 стотинки....Това са груби сметки но не смятам че им е скъпо...

    Коментиран от #4, #5

  • 2 YAMAHA

    23 1 Отговор
    Най евтиния е във венецуела 2 стотинки литър не четеш ли това е единствената държава в света която продава под себестойноста държавата поема разликата!
  • 3 ссс

    29 7 Отговор
    На пръв поглед нищо не е 1 цент е само разликата в цената, но средната месечна заплата - 570 долара в Русия и 3263 във вечно гниещата Америка, ни показва, че картинката явно не е в полза на рускнаците. Освен това Русия е първа по добив на нефт, а хамериканците са само на десето място,
  • 4 Доволен русофил от Москва

    18 19 Отговор

    До коментар #1 от "Очо":

    Тук в Москва бензинът не е скъп, а и от написаното в статията се вижда, че е поскъпнал с 1 цент за 3.785 литра или реално с около 1/4 от цента за литър, което е 1.5 копейки към днешния курс. От няколко години няма в обращение копейки и са останали само тези по 50, като цената се закръгля към по-ниската и копейките са като "скидка"!
    В Москва автопаркът е 30% големи и тежки джипове, защото на никой не му пука за разходът на бензина, а онези с бюджетните автомобили са работници "чурки" и "уруюки" - граждани на Кургизстан, Ъзбекистан, Таджикистан и т.н.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 ссс

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Очо":

    А как смяташ, на американците скъпо ли им е ?
    Малко букви и малко цифри - Цена за галон 95-ти бензин в долари :
    Венецуеда - 0,01
    Кувейт-1,31
    САЩ-2,57
    Русия-2,58
    Пакистан-2,64
  • 6 кроко

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "Доволен русофил от Москва":

    Тези чебуреки са им много изгодни на руснаците, хем евтина работна ръка, хем ако стане някой теракт, хващат някой узбек и готовоооо, главният терорист е обезвреден и вълка сит и агнето цяло.
  • 7 Ал Купоне

    25 1 Отговор
    Между другото, Cars.com отбелязва, че евтиния бензин в САЩ оказва негативно влияние на продажбите на разните хибриди и електроколи.
    Чак сега разбрах, защо в България е толкова скъп бензина, значи нашето правителство иска всички ние, да сменим новия внос, на нови хибриди и електроавтомобили..)) Бравос, все за нас мислят !
  • 8 Nikolay

    9 3 Отговор
    Много хубава статия ,но данните не са коректни. Може да са коректни само ако в проучването са взели и Аляска и някой от по отдалечените от рафинерии щати . От средата на 2016 когато бензина беше 1.89USD бензина реално е поскъпнал.Вчера заредих на 2.45 за галон.В европа и Русия горивото е доста по скъпо от тук спрямо заплатите.
  • 9 Копейка

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Доволен русофил от Москва":

    Салам, стой си там!
  • 10 Кабашишарков

    14 9 Отговор
    Как няма да е по-евтин като източват нефта на Ирак в замяна на демокрация

    Коментиран от #13

  • 11 Радо

    10 5 Отговор
    На хамериканците петрола им струва толкова, колкото струва хартията и мастилото, за да напечатат доларите, и с тях да купят петрола от амуджите и разни други тарамбуки.
  • 12 Сибирь

    6 1 Отговор
    В ЕС около половината цена набензина е акциз, в Русия също,а в САЩ - не. Там систематаза данъчно облаганеедруга.
  • 13 ултра

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Кабашишарков":

    Каскет, а на теб изглежда ти е източено сивото вещество! Става дума за цени, съобразно собствен добив на ресурси, а статията е манипулативна, защото изобщо не може да става сравнение между равнищата на доходите в САЩ и в твоята мамаша!
  • 14 незнайко

    7 4 Отговор
    1.15 лева за литър в САЩ. 2.15 лева в БЪЛГАРИЯ. НИЕ СМЕ НАЙ "БОГАТАТА" ДЪРЖАВА !