Last news in Fakti

28 Април, 2017 07:15 6 259 10

Едно Porsche, което ни взе акъла

  • porsche-
  • 911-
  • rsr
Едно Porsche, което ни взе акъла - 1

Този автомобил от серията "намерени в плевнятя" буквално ни шокира. Поколението 964 от модела 911 се превърна в култ веднага след излизането си, поради тази причина в днешно време цената на тези машини скача през ден. От него има няколко много редки и лимитирани версии и една от тях е Carrera RSR.

Това представлява най-мощното за времето си атмосферно Porsche с тяло на Turbo и с редица фабрични детайли, които го превръщат в готова състезателна машина, като предпазната клетка. Двигателя е 3.8-литров и има мощност от 350 конски сили и 385 нютонметра, скоростната кутия е петстепенна ръчна, а това води до ускорение от 0 до 100 за само 3.7 секунди, които дори и сега са завидно постижение. Според мнозина обаче, мощността преминава границата от 375 коня.

И като споменахме лимитирани, става въпрос за 51 броя, а точно този има навъртяни точно 10 километра и е на практика нов. Комбинацията от основния цвят Polar Silver Metallic и червения интериор Can Can Red е изпълнена само в два от тези автомобили. И тази патина да не ви заблуждава - това е прах, който е полепнал по фабричната вакса Cosmoline, с която автомобилът излиза от завода.

Това великолепие ще бъде продадено на 27-ми май на търг организиран от аукционна къща Сотбис, като през 2014-та такъв автомобил бива продаден за сумата от 449 хиляди паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    15 4 Отговор
    Шедьовър...
  • 2 Благо цигането

    10 5 Отговор
    Ей тфа червено голяма цигания ве! Направо от кеф ми паднаха очите!
  • 3 Вътре

    8 4 Отговор
    изглежда боядисано с мече... 😂 Перформънса на колата 100% е внушителен, но тва червено ще ти озмори очите...малко са прекалили с него.
  • 4 номер 13

    7 3 Отговор
    Ако седна вътре ще ми се изцапат ли гащите с червено? За кафявото съм сигурен. :)
  • 5 гостенин

    8 1 Отговор
    Прекрасен състезателен автомобил!Създаден да доставя удоволствие.Не знам само защо собственикът така го е загрозил вътре,но явно му харесва. Сега остава да спечеля от лотарията и веднага го купувам :) ;)
  • 6 Торпедото

    10 2 Отговор
    Я отоворете сайта на "Малката булка" и изложете там коментарите си
  • 7 123

    6 0 Отговор
    Аз още препрочитам някой редове и не мога да повярвам, че е така от завода. И има само две такива. Изглежда съвършено!
  • 8 Ops

    1 4 Отговор
    За първи път да видя нещо недомислено от Порше. Според мен при затворена дясна врата, не може да се свали стъклото заради ролбара. Иначе има малко думи за този Шедьовър на автомобилостроенето

    Коментиран от #9

  • 9 AMG

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ops":

    Да прав си така е,а и най-вероятно и с лявата врата положението е същото
  • 10 Shmeker

    2 0 Отговор
    И вън и вътре ше е прави ако я купя.