Last news in Fakti

3 Май, 2017 10:15 5 513 8

Новата Octavia ще има автопилот

  • škoda-
  • octavia
Новата Octavia ще има автопилот - 1

Škoda модернизира Octavia съвсем наскоро, но моделът 5E се произвежда вече четвърта година и в Млада Болеслав вече работят над следващото поколение. То ще се появи през 2020 г. и ще предлага някои доста нетипични за Голфовия клас екстри, съобщава L'Automobile Magazine.

Според френското списание четвъртата генерация на Octavia (пета ако се брои моделът от 1959-1971 г.) ще запази противоречивия дизайн предницата с двойни фарове. Подобна оптика имаше предишната E-Klasse на Mercedes-Benz и решението на чешките дизайнери далеч не бе посрещнато с овации от всички.

Както и досега, Octavia ще бъде построена на модулната платформа MQB. Теглото обаче ще намалее в резултат от използването на олекотени материали. За първи път в историята на модела ще има изцяло електрическа версия.

От Škoda винаги са се старали да предлагат нещо в повече от конкуренцията и новата Octavia няма да погази тази традиция. Моделът ще може да се поръча със система за автоматично управление, която ще се намесва в опасни ситуации дори в изключено състояние. Също както немските лимузини от висш клас чешкият лифтбек ще умее и да паркира самостоятелно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Msux

    9 4 Отговор
    С тия фарове е много грозна, преди се беше доста по-добре, как брутално и развалиха дизайна с две движения, не е истина просто.


    Говоря за преди Фейслитфта
  • 2 ДА ДА

    8 4 Отговор
    Чисто и просто си я У.раха за съжаление...
  • 3 VAG Кенфи

    6 5 Отговор
    А ще има ли душа? Или пак ще недозавива и от волана никакво инфо? Иначе за ежедневка е супер!

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Shmeker

    5 5 Отговор
    Мноооооооооооо грозна ама мнооооооооооооооооооооооо грозна.
  • 6 Shmeker

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "VAG Кенфи":

    Ти всеки ден на писта правиш обиколки за време муахахахахаа
    Гледам запознат си с творчеството на топ-фифт-файнал гиър
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ваг боклуци

    4 0 Отговор
    Карах шкода мислих я за много здрава от слуховете какво се говори за нея ,ама уви не е така.Тъпите германци само си правят реклама,че техните коли все са най-хубави и все нямат недостатъци.Да ама не.Направени са да ти източат парите,да даваш пари редовно в сервиза .Развалят се още в гаранция.Немскитв коли не са вече както през 80-те.