9 Май, 2017 11:44 9 800 13

Какви коли предпочитат IT-магнатите

  • it сектор-
  • собственици-
  • автомобили

Вече близо 30 години бизнесмените в IT сектора заемат челните места в класациите за най-богатите хора в света. И това не е удивително, защото тази сфера се развива с главоломни темпове и все повече навлиза във всички отрасли на нашия живот.

Хората, управляващи тези големи компании, са милионери и могат да си позволят всевъзможни неща. Немското издание Autobild ни показва чест от автомобилните предпочитания на най-богатите и известни мъже в IT-сектора.

Бил Гейтс

Започваме от върховете, където неизменно стои основателят на Microsoft Бил Гейтс. Той е заклет почитател на марката Porsche и още през 80-те се сдобива с първото си Porsche 911 Turbo. Той е притежател и на Porsche 959, което заради екологични норми е забранено за продажба в САЩ.

Майкъл Дел

Фен на марката Porsche е и ръководителят на компанията Dell. В неговия гараж има и кабриолет Porsche Boxster, и суперкар Porsche Carrera GT, но за ежедневна експлоатация Майкъл Дел предпочита далеч по-скромния Hummer.

Илон Мъск

Собственикът на Tesla има нелоша колекция от ретро автомобили. Известни са неговите пристрастия към Jaguar E-Type 1967 година, но още по-интересна е една от неговите последни придобивки - Lotus Esprit от филмите за Джеймс Бонд, който се превръща и в подводница.

Лари Елисън

Шефът на Oracle Лари Елисън е един от върлите фенове на Lexus. Той притежава няколко такива автомобила, като най-интересен от тях е LFA. В гаражите на Елисън обаче има и други спортни коли. Една такава е купето Audi R8.

Марк Зъкърбърг

Основателят на Facebook съвсем скоро си купи суперкар Pagani Huayra. Той обаче е от хората, които невинаги искат да се набиват на очи и точно поради тази причина предпочита да използва за ежедневни нужди своя Golf GTI от предишната шеста генерация.

Лари Пейдж

Един от съоснователите на Google също е фен на Porsche. В своя гараж той има няколко коли на германската марка, но напоследък се увлича по автомобилите с алтернативно задвижване. Една от любимите му коли е Tesla Roadster.

Сергей Брин

Партньорът на Лари Пейдж в Google също отдава предпочитанията си на електромобилите с марка Tesla. Той дълго време управляваше Model S, но сега се придвижва основно с кросоувъра на марката Tesla Model X.

Иван Шпигел

Разработчикът на стартапа Snapchat е на само 26 години, а вече е заработил $4.6 млрд. Той е отявлен фен на новата продукция на Скудерията и ежедневно използва Ferrari F430. Той обаче притежава и Ferrari F12 Berlinetta.

Ян Коум

Основателят на WhatsApp Ян Коум явно не е почитател на съвременните возила, защото доста често е засичан зад волана на своето класическо Porsche 911 Carrera с каросерия 996.

Шон Паркър

Създателят на Napster и Plaxo Шон Паркър също е почитател на екологичните автомобили. Най-често той използва своята Tesla Model S, но в гаража си има и доработено Audi S5.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андре

    23 3 Отговор
    Добре са с ориентацията, ама и с парата са добре... 😁

    Коментиран от #6

  • 2 гост

    18 2 Отговор
    Не знам защо никой не обръща внимание , но Лари Пейдж и Сергей Брин са сред основните акционери в Тесла и то малко след основаването и, и далеч преди да набере днешната популярност и макар да са оставили оперативното ръководство изцяло в ръцете ма Мъск , седят твърдо зад него и с парите и с всичките си възможности
  • 3 Ярослав Станчев

    7 19 Отговор
    Само един заблуден има с японски леген.Всички други са си в правата вяра,кой Порше,кой с Ферари,с Пагани.Нормално.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Жапан

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ярослав Станчев":

    Ами нормално и логично, при условие че не си знаят парите, кво ги бърка колко често ще се развалят и колко ще струват ремонтите!? На мен друго не ми е ясно - как хора като теб дето си броят стотинките, продължават да карат трошливите си немски щайги и да дават последните си пари по сервизи? Това за мен си е чист мазохизъм...

    Коментиран от #11

  • 5 Жапан

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ярослав Станчев":

    Ами нормално и логично, при условие че не си знаят парите, кво ги бърка колко често ще се развалят и колко ще струват ремонтите!? На мен друго не ми е ясно - как хора като теб дето си броят стотинките, продължават да карат трошливите си немски щайги и да дават последните си пари по сервизи? Това за мен си е чист мазохизъм...
  • 6 555

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Андре":

    Възможно е и да не са добре с ориентацията
  • 7 Скорпион29

    6 8 Отговор
    Сега ако си купят и малко мъжественост ще са супер пичове
  • 8 onq s konq

    14 5 Отговор
    Той от коли не разбират как може да да няма един с BMW? Хашлаци!

    Коментиран от #9

  • 9 МЪРШАТА НАДМЕН

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    ЯВНО МУ РАЗБИРАТ КАКВО ДА КАРАТ СЕЛЯНИНО
  • 10 PlimP

    3 1 Отговор
    чичко Windows е пич и знае в кво да инвестира, да де, купи
  • 11 ААА 8

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Жапан":

    А дали тези свръх богати хора, би ги бъркало да висят по пътища,улици и магистрали в счупените си коли(по вашите думи те се чупят толкова често) и докато чакат помощ папараците да ги снимат с тайните им и явни любовници , и да ги качват по вестниците.
  • 12 S-line

    3 0 Отговор
    Много поршета
  • 13 Хихихи

    2 0 Отговор
    Предимно европейски автомобили, много по добри от американските кошници, дето приличат на полози за квачки! Хихихи