Last news in Fakti

10 Март, 2007 12:37 1 777 0

Най-„технологичният” автомобил на Ford-Европа – новият Mondeo

  • ford-
  • mondeo

Към традиционните качества на модела сега са налице комфортът на лимузината, намалени нива на шум, вибрации и твърдост и нежните на допир материи. Новостите в помощ на водача са технологиите, в които влизат безключов достъп и безключово запалване на автомобила чрез натискането на стартовия бутон “Ford Power”, нов инструментален дисплей на интерфейса човек-машина - Ford Convers+, адаптивен круиз контрол с алармиране за опасност, активна система за окачване, помощ при стръмен терен и система за следене на налягането в гумите.

Към стандартното оборудване на модела са включени електронна програма за стабилност (ESP), светлини с функция “изпрати ме до вкъщи”, трип компютър, климатик и допълнителен аудиовход. Новият Mondeo е първият производствен модел на Ford, включващ спечелилата награди система за зареждане на резервоара без конвенционална капачка и предотвратяваща напълването с грешно гориво.

Усъвършенстваната интелигентна система за защита използва съвременните технологии в помощ на шофьора е и оборудвана с въздушна възглавница за коленете на водача, потъваща кормилна колона при челен удар и въздушни завеси по цялата дължина на автомобила.

Четирите Duratorq TDCi дизелови и петте Duratec бензинови двигателя са с мощност от 110 к.с. до 220 к.с. и включват нов 2,3-литров, 161 к.с. Duratec HE агрегат, който ще бъде представен по-късно тази година. Шестстепенна автоматична скоростна кутия Durashift по-късно ще допълни доказалата се 5- и 6-степенна механична трансмисия.Новият Mondeo е с Ambiente, Trend, Titanium и Ghia нива на оборудване. Titanium и Ghia се надграждат с X-pack, а Trend и Titanium - със Sport pack.

Сред последните производствени технологии на новия Mondeo са по-висококачественото “лазерно спояване” и безшевното прикрепяне на страничните към покривния панел. Моделът е изцяло вътрешна за Ford разработка и ще се произвежда в завода на компанията в Генк, Белгия.

Мария Минкова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА