Last news in Fakti

3 Февруари, 2007 23:17 1 023 0

Gemballa Porsche Carrera Mirage GT

  • porsche-
  • carrera-
  • porsche carrera-
  • mirage gt-
  • porsche carrera mirage gt

От 2003 г., когато дебютира, от най-скъпото и престижно Porsche са произведени 1 500 бройки, всички от които вече са продадени. Моделът отдавна си е осигурил място на автомобилния Олимп, откъдето трудно ще бъде изместен. Въпреки това немалко собственици с дебели портфейли се опасяват за индивидуалността на бижуто си. Макар и рядък, Carrera GT не може да се мери с икони като McLaren F1 по ексклузивност. Точно поради това в именитото ателие Gemballa са подготвили специален пакет за онези, които искат да изпъкват дори в елитния клуб от притежатели на суперкара от Вайсзах.

Тяхното предложение носи името Mirage GT и превъзхожда серийния оригинал във всяко отношение. Чрез промяна в моторния мениджмънт на двигателя стандартният V10 с 612 к.с. се сдобива с 60 “кончета” и 20 Нм повече, което помага на болида да достига 100 км/ч с 0.1 сек. по-бързо. Увеличената мощност се дължи също така и на модифицираната ауспухна система с четири вместо две тръби.

Външният вид на суперавтомобила също търпи промени. С новия си боди-кит Mirage GT изглежда като участник в “24-те часа на Льо Ман”. Състои се от нов преден спойлер с увеличени въздухозаборници, променен преден капак, изменени странични панели и прагове с отвори за охлаждане на задните спирачки. Оптимизираната средна част на задната престилка създава допълнителна притискаща сила върху задвижващия мост. За по-добро спиране пък е предвидена въздушна спирачка по подобие на Bugatti Veyron. Всички нови панели са изработени от въглеродни нишки.

Mirage GT е обут в гуми с размер 265/35 R 19 отпред и 335/30 R 20 отзад. В зависимост от пакета на Gemballa цените на уникалния автомобил стартират от 229 800 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА