Last news in Fakti

27 Януари, 2007 23:31 2 588 3

Jeep Trailhawk Concept

  • jeep-
  • trailhawk-
  • jeep trailhawk

Поделението на DaimlerChrysler за возила с повишена проходимост изглежда изпитва известни трудности. Представители на Jeep обявиха, че производство на съвсем новия Commander ще бъде прекратено. Това обаче съвсем не пречи на легендарната марка да експериментира активно в напълно нови сегменти с Compass. Развойното бюро на компанията също не седи със скръстени ръце. През последните години почти няма крупно изложение, на което американците да не демонстрират поне една нова разработка.

Тази година в Детройт Jeep попадна в центъра на медийния интерес с Trailhawk. За разлика от други прототипи на компанията обаче, този концептуален модел представлява упражнение по стил в най-чистата му форма. Единствената техническа подробност, спомената в обширния прес-рилийз, подсказва, че Trailhawk използва агрегатната база и шасито на новия Wrangler Unlimited. Останалата част от съобщението до пресата разказва надълго и нашироко онова, което така или иначе се вижда на разпространените снимки.

Леко дразнещите словоизлияния на дизайнерите обаче не обезсмислят напълно Trailhawk. Макар и типичен шоукар, концептът най-малко показва в каква посока ще се развива стилът Jeep през следващите години, а тенденцията определено би зарадвала почитателите на марката.Най-характерната тенденция в дизайнерски план явно ще бъде огледално отражение на някогашния стил на Chrysler “cab forward” от начатоло на 90-те. Кабината на Trailhawk е изтеглена максимално назад, което създава впечатление за устременост и скорост. Впечатление правят също така четирите врати на купето без странична колонка и покривът тип “полу-тарга”, които нищо чудно да намерят серийно приложение в някои от новите модели на компанията.

Нови черти във физиономията на бъдещите “джипове” подсказва и предницата на концепта. Вертикално сдвоените фарове, познати от Commander, явно ще отстъпят място на диагонално смръщени блок-светлини, каквито се наблюдават при някои от другите продукти от гамата на Chrysler (най-вече Dodge Charger).

Интересна особеност на Trailhawk е интериорът, който е проектиран изцяло от компютър без обичайните предварителни скици, правени на ръка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 huq

    0 1 Отговор
    6i warga tipidjici :D:D:
  • 2 dana4no

    0 0 Отговор
    Абе не е като айгото на Чочко , ама става :D
  • 3 борко

    1 0 Отговор
    американско дърво