Last news in Fakti

29 Ноември, 2008 14:27 1 223 0

Brabus Tesla Roadster

  • mercedes-benz-
  • btesla roadster-
  • rabus tesla roadster

Тунинг ателието от Ботроп е световно известна компания, занимаваща се с доработка на автомобили Mercedes-Benz. Това го знаят дори и лаиците по темата, но сега ръководството на фирмата е решило да не зацикля само с една марка. Ако започне обаче с някоя друга конвенционална, то не би отговаряло на имиджа й. Именно поради тази причина Brabus се ориентира към модерния напоследък електрически спорткар Tesla Roadster. Според шефовете на Brabus инженерите започват да скучаят с банални дейностти като смяна на електронния блок, увеличаване на мощта на турбокомпресорите и т.н. При новата разработка нещата са съвсем различни.

Заради електродвигателя, който почти не издава характерния за подобен род автомобили саунд, специалистите от Brabus монтират в багажника специална аудиосистема. Последната е синхронизирана със скоростта на автомобила и издава звук, силно наподобяващ този на V8 агрегат с вътрешно горене. Тази система е нерачена Space Sound Generator и благодарение на нея собственикът на доработен Tesla Roadster може сам да настрои желания звук, като това важи за силата и разновидността.

Що се отнася до екстериора, той е доработен по стандартната схема - бял матов цвят, по-агресивна предна броня и допълнително антикрило отзад. Помислено е и за традиционната смяна на стандартните джанти. Новите са широко използваните от фирмата Monoblock S, които пасват особено добре на калифорнийския електрически спорткар.

По отношение на интериора промените са впечатляващи, но също така стандартни за компанията. На очи се набива изцяло новият кожен салон, изработен от висококачествена алкантара, както и добре прецизираните алуминиеви елементи. Преобладаващият цвят в салона е черен, но ефектното ярко бяло придава контраст и екстравагантност.

Този автомобил излиза пред широка публика по време на ежегодното изложение в Есен в края на ноември. Цената на доработения Tesla Roadster в Германия е 128 000 евро, но основното е друго - и тунинг компаниите обръщат поглед към екологично чистите автомобили, което за привържениците на Greenpeace е радващо, но маниаците на тема тунинг изпадат в тиха лудост.Радослав Славчев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА