8 Ноември, 2008 19:18 1 077 0

Nissan 370 Z

  • nissan-
  • 370 z-
  • nissan 370 z

След дълги месеци на спекулации с компютърни монтажи и шпионски снимки фанатичните поклонници на индекса Z могат да си отдъхнат. Nissan публикува официални снимки на новото отроче на легендарната фамилия, което трябва да бъде показано на изложението в Лос Анджелис на 19 ноември.

Това, което показват фотосите, може само да радва почитателите на спортния японец. Във външността на новия Z се долавя отчетливо ретро влияние за първи път от края на 70-те, когато основополжникът на фамилията отстъпва място на модерните си наследници. 370 Z демонстрира превъзходен баланс между издължения моторен отсек и късата задница на “дядо” си 240 Z и стегната линия на сегашния модел.

Новостите в интериора не са много. Концепцията на 350 Z се запазва, но оформлението изглежда по-модерно. Централните циферблати са изтеглени нависоко, а в централната конзола се появява дисплей, познат от останалите автомобили от гамата на Nissan/Infiniti.

Името на новака подсказва, че под предния капак почти сигурно ще боботи 3.7-литровият V-образен шестак VQ37VHR с мощност 333 к.с., монтиран на G37 и FX37. Според сведенията 370 Z разполага със съвсем нова платформа. Автомобилът ще бъде по-къс, по-широк и по-лек от 350 Z, което обещава още по-впечатляващи динамични характеристики и пътно поведение. Повече подробности не се обявяват, но е ясно, че продажбите започват догодина.

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА