Last news in Fakti

22 Август, 2017 11:55 42 406 33

Крадено Audi и преследване с 240 км/ч

  • кражба-
  • автомоби-
  • audi-
  • a5-
  • полиция-
  • германия
Крадено Audi и преследване с 240 км/ч - 1

Видеото, което ви показваме по-долу, прилича на такова от американски екшън филм, но всъщност действието е реално и се развива в Германия. Става дума за полицейско преследване на крадено черно Audi A5.

Полицаите преследват открадната кола по немски аутобан със скорост от 240 км/ч. В един момент водачът на краденото Audi губи контрол над автомобила, удря се в един миниван, след което в мантинелата и излиза от пътя.

Но всъщност това не е краят на историята. 32-годишният крадец, който се оказва поляк на име Кржистоф Т. открадва Audi-то от градчето Фрайгерихт, излиза на магистралата, но бдителни полицаи решават да го спрат за проверка.

Вместо да спре, полякът дава газ и преследването започва. След удара в минивана, в който се вози семейство с две деца, полякът изпада или се опитва да скочи от колата в движение. За щастие пострадали няма, а престъпникът е задържан.

Оказва се, че е изпечен крадец, специализиран основно в кражби на автомобили с марката Audi, а през 2016-а му е отнето свидетелството за управление на МПС заради шофиране в нетрезво състояние. Престъпникът е осъден веднага и ще лежи в германски затвор четири години. Вижте и самото преследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    198 4 Отговор
    Ето това е полиция. Първо имат бързи коли, с които да настигнат крдаеца, а второ - хващат го и го съдят веднага. Присъдата не се обжалва и крадецът отива на топло на секундата. Защо и у нас не е така?

    Коментиран от #16, #21, #32

  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    95 4 Отговор
    Тука щеше да гъзрее на съниту и да му се мазнят скочубрите и политиците да му звънят да им открадне и на тех лимузина
  • 3 Гост

    84 5 Отговор
    При нас това е каране с превишена скорост и акт за превишена скорост и да си ходи, дори няма да има условна за каране без книжка.
  • 4 Gost

    82 2 Отговор
    Ами то момчето влязло да се стопли а колата тръгнала към сервиза сама той затова скочил едвам се спасил от тъпото чудовище! - Извинения от този род само в БЪлгария вървят - ДОКОГА!
  • 5 име като гост

    54 6 Отговор
    При нас е забранено преследването,ето защо.
    Полицай,който си позволи да преследва е строго наказван и разследван.Без майтап,питайте някое ченге.
  • 6 CL500

    32 19 Отговор
    На мен лично ми се струва по-ниска скорост от 240 км/ч. Карал съм с 260 и нещата се 'случваха' доста по-бързо - изпреварванията, подминаването на знаци, дървета и т.н. Отделно усещаш колата доста 'олекнала' (след като нямаш допълнителни спойлери/антикрила) и такова шарене ляво-дясно при изпреварванията си е емоция.
    Иначе важното е, че няма постадали и най-вече семейството във вана е ОК!
  • 7 АЛУДИ

    20 12 Отговор
    Quattro power... Ха-ха!
  • 8 гост

    74 0 Отговор
    Хванат на местопрестъплението и моментално осъден. Тук като хващат циганите да крадат на място ги държат 24ч и ги пускат срещу подписка, а те се връщат на същото място да си дооткраднат нечие имущество. Развитите страни не толерират очевадните престъпления, у нас те са на почит. Хващат патриотката да превозва араби, снимана на кафе с тях и въпреки всички очевадни доказателства, полицейски свидтели и пак тя не знаела, че върши нещо лошо срещу голяма пачка с пари, съда не я търси и се приключва. Нищо не се е променило след 1989г, освен нарастването на наглостта и безнаказаност.
  • 9 ЩИТ

    19 5 Отговор
    боклуците са навсякъде по света.И в САЩ също(Демократите, предимног в щатите Калифорния,Флорида,Ню Йорк)
  • 10 ОМВ

    67 4 Отговор
    Наблюдавал съм в Германия подобен случай около Кобленц. Караше с около 180 км.ч един младеж и ни изпревари, малко след него ни изпревари и полицейска кола. На първата отбивка, след няколко километра видяхме спряна колата с младежа и полицаите с насочени пистолети към него в колата! Респект към немските полицаи, вършат си работата...
  • 11 Гостенин

    11 8 Отговор
    Защо господ не му отне живота , а го запази?
  • 12 Гостенин

    11 29 Отговор
    Полицайте са "виновни",защо натискат човека можеше да пострадат хората във вана а и други,ако не бяха го преследвали нямаше да има пострадали и риск за всички други.Има начини да бъде спрян по безопасен за другите начин.И после бой.Контузил се е от колата при принудителното спиране.Така наказанието се изпълнява на място.
  • 13 Гостенин

    7 13 Отговор
    Спират движението на магистралата ,събира се колона и крадеца спира. Не може да прелети и готово!
  • 14 Венци

    90 0 Отговор
    Това на което немците викат преследване, тук си е нормално прибиране от село в неделя...
  • 15 ЯК КАРАЧ

    37 4 Отговор
    АА, питайте нашите полицаи да видите- тези техни колеги са се объркали нещо. Тук става въпрос за съвсем случайно превишаване на скоростта, тъй като километража на аудито не е работел и водача няма как да забележи. Също така той не че не е видял че го преследват, ами балдъза му в този момент му се е обадила, че ражда и той е бързал и не е бил на себе си. Затова не че е откраднал колата, той просто се е качил да я покара отивайки към болницата, изпаднал в полу неадекватно състояние. Е верно, станало е ПТП, но той не е виновен- миниванът го е засякъл. Адвокатът му ще докаже всичко това надлежно в съда и четирите години присъда ще бъдат сведени до 1 година условно, след което той ще излезе чист като сълза от системата....
  • 16 АДВОКАТ

    35 4 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Публикувано във факти.бг: Защо и у нас не е така? - отговарям ти веднага- защото ние сме една ЗАВЛАДЯНА ПОРОБЕНА И НЕСВОБОДНА държава, в която външни неизвестни публично в явен вид, но иначе световно могъщи и ръководни субекти, диктуват и ръководят всичко случващо се у нас до последният детайл. Та- тяхните директиви, изпълнявани и до днес безапелационно сочат, че държавата ни трябва да бъде ликвидирана безкомпромисно- финансово, физически и систематически от най-ниското до най-високото съсловие на обществото. Ето защо полицията не трябва да спира процесите на деградация и упадък в обществото, а само да дава вид, че го прави, като всъщност реално работи за системнта анархичност и безправие, като единствено се старае да не допуска преки конфликти сред населението, но не и да следва последователна и градивна цялостна политика за законност и уредени граждански взаимоотношения, както и да има за цел винаги оставена вратичка за двуяко тълкуване, с цел при нужда да се освободят от отговорност необходимите привилегировани лица.

    Коментиран от #25

  • 17 Алфа Ромео

    14 19 Отговор
    И според мен не трябваше да бъде преследван, прекалено големи рискове се поеха за една открадната кола, можеше да има пострадали невинни хора. Трябваше да му направят блокада на пътя някъде може би, не знам, но рисковете бяха неоправдани за мен.
  • 18 Иван

    9 24 Отговор
    Да пълна глупост са сътворили германските полицаи с това преследване застрашавайки живота на невинни хора.
    Има си камери прави се отцепка тип кошарка и си го хващат.
    А този да беше изключил ЕСП-то и нямаше да се заврти като настъпа прахоляка.
  • 19 Ловеца на поршета

    6 20 Отговор
    Само така трябва- газ до дупка! Спирачките са за страхливите.
  • 20 Vasik Atanasova

    3 12 Отговор
    браво Радко САМО АУДИ
  • 21 Темида

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Защото сме боклуци и протестираме само когато имаме личен интерес. Пример протестира се срещу небостъргач в София и Ниви в Калиакра, докато срещу безнаказаността не се протестира и не се прави нищо.
    Просто сме прост народ. Не са ни виновни нито етноса, нито политиците, нито САЩ, нито Русия, нито Европа. Който каквото сам си направи нали знаеш.
  • 22 яко

    12 1 Отговор
    Преследването не става по план. освен това когато един път започне чувството е такова, че трудно се отказваш.
    И направо съм учуден, че са го започнали изобщо.
    И да ви е ясно на всички специалисти - работата на полицията е да хваща такива екземпляри. Може и да стане иначе, но може при иначе "екземпляра" обекта да се измъкне.
    Знаете ли тогава дали няма да убие някой при следващата кражба.
    И за да обобщя - енергичната администрация и действащата полиция са необходими и задължителни условия за действаща демокрация.
    у нас такава няма и за това преследващите полицаи са репресирани от своите началници, които са чисто и просто едни момчета я на Костов, я на Пеевски и т.н.
  • 23 SAAB

    7 1 Отговор
    Еее НЕ.....у нас като те спират първо те питат : пил ли си , пушил ли си .....да помагаме нещо ? Тия не са У ред.....:)

    Коментиран от #26

  • 24 Гост

    4 18 Отговор
    Това ли са им прехвалените аутобани?
    Нали били като струна и незнам си какво . Не знам колко от вас забелязаха как тресе на камерата , и от пред аудито как се люлееше на места.

    Коментиран от #29

  • 25 Контра

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "АДВОКАТ":

    МНОООГО ТОЧНО .НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ ИМА ЧИЛЯЦИ КАТ ВАС .РЕЗОННО Е ДА СЕ НАМЕРИ НАЧИН / ВСЯКАКЪВ/ ДА БЪДЕТЕ ПОДКРЕПЯН И НАЛОЖЕН В УПРАВЛЕНИЕТО НА РОДИНАТА НИ.
  • 26 АЙДУКРАТ

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "SAAB":

    АБСОЛЮТНО ТОЧНО "АДВОКАТ"! АЗ НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯ КАК ТАЯ СТЕРВА КЛИНТЪН СЕ БЕШЕ ОБГРАДИЛА С ЦИГАНИ И СИЯЕШЕ ПО БНТ ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО СИ И НАС!!! ВСЕКИ ДА СИ ИЗВОДИТЕ САМ!
  • 27 дедо Гошо

    16 1 Отговор
    При една командировка при немската полиция съм участвал в подобни гонки.Имаха БМВ 3 и на една отсечка гониха с 230 км ауди 6 с френска регистрация.Оказа се грешна информация,а като го спряха, водача /около 60 г/щеше да се н...ре от страх,а в друг случай гониха голф с едни младежи,идващи от Холандия.Получиха информация по радиото и намериха по 2-3 дози канабис.Направиха им протоколи,на следващия ден бяха на съд и съда ги осъди по 1000 евро глоба.
    Много ефективна система имат,
  • 28 333

    10 0 Отговор
    Много проблеми създават тия поляци,руснаци,чехи.... в Германия.Още едно доказателство,че чичо Хитко с добри и кротки наций война не е водил
  • 29 АПИ DE

    11 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Тресе ти се мозъка или това,което имаш. Ела в Германия,виж това-онова и после коментирай
  • 30

    1 4 Отговор
    Това видео е от един месец.
  • 31 миседниш накура

    4 3 Отговор
    крадлив поляк,тия крадат повече от м...стите
  • 32 Защото така

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Ми щото ако затварят всички отрепки, откъде ще намираме пари да ги храним? Нали парите за издръжка на затворниците идват от джоба на нас - данъкоплатците...
  • 33 guest

    1 0 Отговор
    2.0тди пасат гони 2.0тди А5 С-лайн, еднакви коли