Last news in Fakti

23 Август, 2017 14:11 2 331 0

Най-скъпо продадената британска кола

  • aston martin-
  • пебъл бийч
Най-скъпо продадената британска кола - 1

Британците винаги са успявали да изкарват на пазара агресивни и същевременно стилни автомобили. Изглежда, че в днешно време това бива оценявано все повече и повече. Само ден след като „американизираният“ McLaren F1 се превърна в най-скъпо продадената кола от Острова, този Aston Martin DBR1, произведен през 1956-а го изпревари и зае челна позиция.

Най-скъпо продадената британска кола

Въпросният McLaren F1 беше продаден за 15,6 милиона долара на аукцион в Пебъл Бийч. За да може толкова скоро друга кола да го измести от позицията на най-скъпо продаден британски автомобил някога, тя трябва да бъде много специална.

Най-скъпо продадената британска кола

В действителност това е точно така. Този Aston Martin е първият от петте произведени DBR1. През 1959 г. е спечелил 1000-километровото състезание на Нюрбургринг. Със спортната кола са се състезавали легенди като Сър Стърлинг Мос, Карол Шелби и Джак Брабам.

През уикенда тя беше продадена за главозамайващите 22,5 милиона долара на аукцион в Пебъл Бийч. В цената е включен оригиналният, както и модерен двигател, с който е оборудван автомобила, за да може да участва на състезанието на Goodwood Revival.

Най-скъпо продадената британска кола

Сър Стърлинг Мос е определил DBR1 за най-значимият Aston Martin някога. Той кара именно този модел през 2013 г. в Нюрбургринг на честването на стогодишнината от създаването на британския автоконцерн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА