Last news in Fakti

18 Октомври, 2008 12:42 871 0

Hamann Aston Martin V8 Vantage

  • aston martin-
  • aston martin v8 vantage-
  • hamann aston martin v8 vantage

Доработката на елитни автомобили е доста деликатна работа. Специалистите от ателието Hamann обаче отдавна не се притесняват да си “играят” с култови возила като Ferrari, Lamborghini и Porsche. Работата им е доста умерена и до т.нар. безвкусици никога не се стига. Сега те правят още една сериозна крачка в тази насока и предлагат своето виждане по въпроса за Aston Martin V8 Vantage.

Чувството за мярка не се е изплъзнало и този път. Прецизните германци монтират нов аеродинамичен пакет, който по никакъв начин не разваля цялостната визия на автомобила, създанена от дизайнера Хенрик Фискер. Екстериорът не е коренно променен, но от друга страна автомобилът изглежда още по-динамичен. Парите, необходими за този оптичен тунинг, са точно 14 560 евро. Основна роля за екстремната визия играят и новите 21-цолови лети джанти. Последните се предлагат на цена от 8 540 евро.

Работата по двигателите, които са със стандартен обем от 4.3 и 4.7 литра, съвсем не е кардинална. Тунинг специалистите са се задоволили само с препрограмиране на електронния блок и т.нар. чип-тунинг. Резултатът обаче е налице. Мощността е увеличена до 408 и 455 к.с. съответно. Благодарение на това се е повишила и максималната скорост. Сега тя е 290 и 295 км/ч, респективно за по-слабия и по-мощния двигател. Тези изменения не са кой-знае какво като се има предвид, че конвенционалният Aston Martin V8 Vantage достига 283 км/ч. Все пак инженерите от Hamann се гордеят с постижението си и го предлагат за скромната сума от 2 590 евро.

Още нещо, което са пипнали немците, е окачването. Новото е снабдено с по-твърди и по-къси пружини. Благодарение на тях клиренсът е снижен с 30 мм отпред и с 20 - отзад.

Салонът е украсен на доста места с логото на Hamann, като са добавени спортни педали и фирмени стелки. Този интериорен пакет струва 770 евро. В опционния пакет на немското ателие са налични още куп екстри, а всички доработки или иначе казано цялостният тунинг на Aston Martin V8 Vantage, предлаган от Hamann, струва 31 000 евро.

Радослав Славчев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА