Last news in Fakti

11 Октомври, 2008 13:47 2 648 3

Lamborghini Estoque

  • lamborghini-
  • estoque-
  • lamborghini estoque

От много години насам италианската марка Lamborghini създава едни от най-атрактивните серийни автомобили. На парижкото изложение фирмата от Сант’ Агата демонстрира новото си залитане в автомобилната мода. Съвсем скоро в модел на Lamborghini ще могат да пътуват и четирима пасажери.

Първоначалните очаквания бяха, че италианците ще покажат някаква производна на LM002. Оказа се, че заблудата е била успешна. Estoque представлява класическо Grand Tourismo, но с четири врати. Прототипът е съвсем близо до серийната версия, твърдят от Lamborghini, което означава, че когато стъпи на пътя, директните му конкуренти Porsche Panamera и Aston Martin Rapide ще изглеждат като безобидни семейни лимузини.

Ако се анализира успехът на Murcielago и Gallardo, едва ли би могло с лекота да се предположи, че някога ще се появи модел на Lamborghini с четири врати. Estoque обаче, наименован на копието, с което бикоборецът нанася смъртоносния удар, е оптическият акцент на автомобилното шоу в Париж. Няма друг модел с толкова атрактивен и екстравагантен дизайн. При това, на шефовете на Lamborghini им е през радиаторната решетка, че във Франция луксозните и спортните автомобили обикновено биват подминавани от клиентелата.

При внимателно вглеждане в прототипа се забелязват много прилики с произведения в ограничена серия Reventon - най-вече заради клиновидната форма на каросерията и плоската предница. С дължина от 5.15 метра Estoque представлява смесица между Reventon и легендарния Aston Martin Lagonda. Атракцията при него идва не само от типичните за марката смели форми и кантове. По-скоро и от самата идея на практика да се построи спортен автомобил с четири врати. И то с височина само 1.35 метра. Дори на място автомобилът изглежда по-бърз от много свои конкуренти.

Макар и официално да не се обявява сериен вариант на този прототип, за всеки, който го види, е ясно, че шансовете му за успех на пазарите в Азия, САЩ и Близкия Изток, а дори и в България, са много големи. “Този модел би ни донесъл много различна група клиенти, при това без да вреди на имиджа на Gallardo или Murcielago. Ще достигнем до хора, които никога досега не са и мечтали да карат Lamborghini”, смята Джон Фицджералд, директор дизайн.

Еуфорията, която предизвика Estoque в Париж, не би трябвало да е последна за марката Lamborghini. Плановете на италианците за бурно развитие на фирмата биха могли да се осъществят само с представяне на трета моделна група. Какво би било по-подходящо за това от класическа лимузина с четири врати?

Петър Иванов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqq

    4 3 Отговор
    mnoga iaka kola
  • 2 japan

    3 4 Отговор
    LAMBORGHINI...NAPRAVETE NAI-POSLE NE6TO DETO DA MQSA NA KOLA STIGA S TIQ LETQ6TI 4INII AKO NEZANETE KAK SE PRAVI VIJTE NISSAN GT-R R35 KOQTO MEJDO DRUGOTO E I NAI KRASIVATA KOLA SA U4ETE
  • 3 maksito

    0 1 Отговор
    Tova e markata Lam...