30 Август, 2008 10:33 1 514 1

Peugeot RC

  • peugeot-
  • peugeot rc

Преди шест години Peugeot сътвори сензация с дуета прототипи RC. Черната “Пика” (Spade) и червеното “Каро” (Diamond) със средноразположени двигатели и задно предаване бяха приети “на ура” от публика и специалисти, но за серийно производство така и не стана дума. Магическото обозначение RC обаче се появи отново на сцената през 2006 г. Тогава на Парижкия автосалон дебютира фантастичният прототип 908 RC с дванайсетцилиндров турбодизелов мотор. Концептуалната лимузина така развълнува французите, че полуоткрит вариант на униката бе предоставен на президента Саркози за еднократно дефиле по улиците на френската столица за радост на възторжените патриотари и ужас на конструкторите.

Peugeot обаче няма намериние да прекъсва серията. както стана ясно, компанията ще представи нова разработка от серията RC на предстоящото изложение в Париж. Според оскъдната информация, предоставена на медиите, автомобилът ще поеме ролята на липсващото звено между спортните купета от 2002-ра и импозантната 908-ица. За да се нагнети възможно най-много напрежение, франсетата дори са оставили многоточие след индекса RC в прес-рилийза за новия прототип. За да се постигне максимален ефект на загадъчност пък публикуваните снимки на колата са толкова толкова тъмни, че не се вижда почти нищо освен мазен силует. Едва след преекспониране на констраста по компютърен път става ясно, че от Peugeot готвят наистина екдплозивна смес от купе и хечбек с подчертан спортен фасон. Нищо, че предницата крещи “Искам да съм Audi R8!”.

Дизайнът обаче съвсем не изчерпва изненадите, които готвят от Peugeot. С RC... ще бъде представена хибридната платформа, която петлите готвят от известно време. Общата мощност на двигателя с вътрешно горене и електрическата установка от 313 к.с. обещава наистина вихрена динамика при вредни емисии в рамките на 109 гр CO2 на километър пробег и съответно нулево замърсяване при движение само на ток. Засега липсват подробности за системата, но претенциите на Peugeot към дял на пазара на хибриди вече са вън от съмнение. Повече - след месец от Париж.

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Me !!!

    2 1 Отговор
    QKOOOO!!!