Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 11:17 3 548 1

860 к.с. за Mercedes-AMG GT от IMSA

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • gt s-
  • imsa-
  • тунинг-
  • rxr one super gran turismo

Германското тунинг ателие IMSA представи собствен суперкар, базиран на Mercedes-AMG GT S. Свръхспортното купе се казва RXR One Super Gran Turismo и разполага с двигател, мощността на който е 860 конски сили. Оригиналните каросерийни панели са заменени с олекотени такива, изработени от карбонови сплави. Автомобилът ще бъде произведен в ограничена серия, но точната и бройка не се посочва.

Двигателят на RXR One е четирилитровият битурбо осмак от AMG GT S, но разполага с ковани бутала и силно модифицирани турбокомпресори. Налични са и нови всмукателна и изпускателна системи, както и различен интеркулер. Интерес представляват и 20-цоловите ковани джанти, които са "обути" с високоскоростни нископрофилни гуми с размер 305 мм отпред и 315 - отзад. В резултат на тези доработки мощността се увеличава от 522 до 860 конски сили, а максималният въртящ момент е 1 000 Нм. Динамичните характеристики не са известни към момента.

Тунингованият суперкар е оборудван с т.нар. вътрешен ролбар за безопасност, както и с карбон-керамични спирачки. Роботизираната скоростна кутия също е сериозно преработена, за да може да издържа на чудовищния въртящ момент. Цялостното олекотяване на колата води до снижаване на масата с цели 300 килограма в сравнение с теглото на GT S. Така се получава мощност от 663 конски сили на тон, което е сравнимо със съотношението мощност/маса при хиперкара Bugatti Veyron Super Sport.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сълза и смях

    5 1 Отговор
    Браво, но оригинала е по-красив и по-надежден!