Last news in Fakti

24 Октомври, 2017 10:30 7 614 8

Сингапур спира регистрацията на нови коли

  • сунгапур-
  • регистрация-
  • регулации-
  • нови автомобили

Властите в Сингапур се взели решение да преустановят временно регистрацията на нови автомобили с цел да бъде ограничено нарастването на автопарка в града-държава. От февруари 2018 г. местните няма да могат да получат талон за новозакупените си коли, съобщава сайтът на Управлението на наземния транспорт на страната.

Забраната ще бъде осъществена чрез отпадане на коефициента, регулиращ годишния ръст на автомобили и мотоциклети. В момента той е 0.25%, но от догодина ще бъде намален до нула.

От Управлението на наземния транспорт отбелязват, че коефициентът ще бъде преразгледан най-рано през 2020 г. Сингапурските предприемачи обаче ще запазят правото си да регистрират баничарки и други лекотоварни автомобили до първото тримесечие на 2021 г.

Покупката на нова кола в Сингапур изисква специално разрешение от властите. То дава право на 10-годишна регистрация, след което трябва да бъде подновявано. Скъпоценните документи се разиграват на лотария.

Сингапур облага автомобилистите си с едни от най-скъпите данъци в света. Кола с цена $75 000 там излиза минимум $107 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цингапур

    18 6 Отговор
    Да дойдатв България, баба Гицка от Силистра има над 100 регистрирани на нейно име карани от румънци и 4-5 родни джигити.
  • 2 Марио

    10 15 Отговор
    Какви са тия простотий.От къде на къде ще забраняват на хората да си купуват коли.Това е прекалено.Това вече е недопустимо.Да се вдигнат на протест.

    Коментиран от #4

  • 3 Random

    13 0 Отговор
    Демокрация.......
  • 4 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Марио":

    Оооо , чакай , още нищо не си видял , това е един град , а скоро предстоят цели държави ! В Китай всички големи градове ВЕЧЕ разрешават регистрация САМО на електромобили , а в Англия регистрационния номер се предава по наследство и вече има такива които струват по няколко милиона и се препродават на търгове като скъпоценности , още колко работи има да видиш , бедна ти е фантазията !

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 Антиелектрика

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Пак ли си се запенил? Ти да видя някъде електричките да са изключение при регистрация?
    Ама пуста фенщина, не можеш 8 реда да прочетеш!
  • 6 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Че кой е казал , че трябва да са изключение ? Става въпрос за ограничаване на ЛИЧНИТЕ автомобили ! А обществените автономни и споделени познай какви ще са ? Личните автомобили ще бъдат изхвърлени от градовете , преживей го . Това е единствения начин да изчезнат задръстванията , нуждата от места за паркиране и катастрофите и ще стане след по-малко от 15 години

    Коментиран от #8

  • 7 Марио

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Тия работи са ги измислили хора които си нямат работа и които са олигофрени.Но всичко е за пари.Някой ще вземе пари и пак някой ще ни натрапва електромобили за да спечели милиони.
  • 8 Марио

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    По никакъв начин няма да изчезват личните автомобили.Градският транспорт няма да смогва.Ще има протести.И хората как ще си вършат работа как ще се справят.Всичко ще стане по-объркаво и даже ще има повече престъпност защото в градския транспорт особено в късните часове няма сигурност.