Last news in Fakti

22 Ноември, 2017 12:50 10 315 5

Заради ниски жени BMW спря продажбите на i3 в САЩ

  • bmw-
  • i3-
  • nhtsa

Опасността е пренебрежимо малка, но от BMW не искат конфронтиране с NHTSA

Баварската автомобилна компания преустанови продажбите на нови електрически модели i3 в САЩ и се кани да проведе мащабна сервизна акция на вече продадените i3-ки. Причина за този ход са резултатите от проведените от NHTSA краштестове на електромобила, от които става ясно, че колата е опасна за водачи с ръст под 152 сантиметра и по-леки от 50 килограма.

Резултатите от изпитанията показват, че при челен удар има голям риск от травми в областта на шията и гърдите, но сами при положение, че ниският и лек водач не е поставил предпазен колан. Остава въпросът защо от NHTSA симулират удар с водач с непристегнат колан?

Отговорът е, че не във всички 50 щата поставянето на обезопасителни колани е задължително. Изключение прави Ню Хемпшир, където според местните закони ако лице в автомобил има навършени 16 години, то поставянето на предпазен колан не е задължително.

Така проблемът засяга изключително малка група от хора, защото според данните, до момента в САЩ са продадени 30 000 такива автомобила и отчитайки физиологията на собствениците групата от рискови пасажери се свежда до 735 души. Освен това населението на въпросния щат е 0.4% от населението на САЩ.

От сметките излиза, че опасността може да грози само трима собственици. Въпреки това от BMW са решили да не се конфронтират с откровеното заяждане от страна на NHTSA и след среща с нейни представители са спрели продажбите до отстраняване на проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХристоМарашев

    73 3 Отговор
    Къде ги видяхте тия жени 50 кила ,че и американки те 50кг са на по 15 години след това са по 100-150кг хубави корави мазни американки..
  • 2 Кибик

    42 2 Отговор
    Американка без колан при катастрофа е по вероятно да спука еърбега, да пробие предницата, да излети като гюле и да помете всичко пред себе си с 200 килограмовото си туловище. Американка под 50 кг ноже да е само от китайски или японски произход.

    Коментиран от #3

  • 3 фонзи

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кибик":

    Бахахахааа
  • 4 Георги

    13 1 Отговор
    А бе Америка си е решила да съсипе Европа по някакъв начин. Това е обяснението. А Американка под 50 кг. Едва ли. То и да е под или над едва ли е американка. Там всичко е паплач от цял свят но не и северно Американци.
  • 5 Разбирача

    5 0 Отговор
    Намериха начин да спрат загубите от продажби на електричките. След президента на фиат който каза че всеки Фиат ел. 500 им носи загуба от около 10 хил долара БМВ намират начин да ограничат и своите загуби като спират едно от трите си безумия. Легално в САЩ за да продаваш коли трябва да имаш и ел. модел . За това се стигна до измишльотини като ел. Голф В-класа и др .