Last news in Fakti

7 Февруари, 2009 12:21 2 471 1

Mercedes-Benz 300C Replica

  • mercedes-benz-
  • mercedes-benz 300c

Не една и две класации са опитвали да подредят най-запомнящите се преследвания с автомобили в киното. Малко от тях пропускат легендарния епизод от “Индиана Джоунс и похитителите на изгубения кивот”, в който Бойко Борисов на археолозите отвлича камиона със старозаветния ковчег, поспречква се с един подъл щурмовак, а накрая организира няколко бодичека на нацисткия Mercedes-Benz 300C в челото на конвоя. Сцената е заснета брилянтно, но колата, разбира се, не е оригинална. Нещо повече - запазена е в отлично състояние и след неуспешния миналогодишен опит да бъде продадена за $2.5 млн. вече може да си намери нов собственик срещу далеч по-хуманните $60-80 000. Толкова очаква от търга аукционът Profiles in history, специлизиран в продажбата на холивудски артефакти.

Самият автомобил е произведен от Leaping Cats в Ковънтри върху шаси от Jaguar Mark IX и силно модифицирана каросерия от Mark V. Има двигател от Jaguar XK-E с мощност 285 и според създателя є Крейг Хинтън вдига над 190 км/ч. През 1980 г. той откарва репликата лично до Тунис, където се снима първият филм за Индиана Джоунс. По задната броня още личат следите от “побутването” с камиона.

В средата на 80-те Хинтън заживява във Флорида, но продължава да съхранява грижливо Mercedes-а. Твърди, че автомобилът е в движение и само сълзящите маркучи на четирите дискови спирачки от Jaguar се нуждаят от подмяна, за да поеме триумфално по улиците в ръцете на истински почитател на “Кивота” с достатъчно пари за прахосване.

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 merc 190

    1 0 Отговор
    Вечни автомобили