11 Януари, 2018 13:26 3 174 8

Първият Land Rover се връща от небитието

  • land rover-
  • реставрация

Един от първите три прототипа на оригиналния Land Rover, показан на автосалона в Амстердам през 1948 г., ще бъде реставриран по случай 70-годишнината на британската марка. От компанията твърдят, че възстановяването на всъдехода ще бъде един от най-сложните проекти, с които са се захващали, а работата ще отнеме поне 12 месеца.

Експертите на Land Rover възнамеряват да запазят оригиналния зелен цвят и патината по детайлите. Оригиналните алуминиеви панели обаче ще бъдат заменени с нови, а шасито ще бъде поцинковано. Моторът също ще бъде заменен.

Прототипът е открит случайно недалеч от завода на Land Rover в Солихъл. За последно е виждан в оригиналния си вид Холандия през 60-те. През 80-те също има планове за реставрацията му, но те стигат до задънена улица.

За да проучат историята на всъдехода и да докажат автентичността му, специалистите на Land Rover са се ровили месеци наред в архивите. Предишните собственици на колата са поканени да присъстват на реставрацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 5 Отговор
    Много прилича на уаз!
  • 2 Кърк патрик от звездолета

    6 7 Отговор
    Да беше си стоял там тоз варел
  • 3 Гост

    8 7 Отговор
    Къв е тоз скрап? Ко да го прайш тва чуек?
  • 4 СССР

    13 7 Отговор
    ТАЯ ГРОЗОТИЯ ПОКАЗВА КОЛКО СА КРАСИВИ СЪВЕТСКИТЕ ДЖИПОВЕ ГАЗ 69 И УАЗ 469!

    Коментиран от #5

  • 5 куку руку ку

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "СССР":

    Тая грозотия е създадена в немотия с останали от войната части. И за това, за което е създадена е уникално съвършена.

    Коментиран от #6

  • 6 Random

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "куку руку ку":

    стига с тея вицове.
    Британците коли не могат да правят.
    Даже и когато си партнират с Honda или BMW, пак омазват нещата(Rover, McLaren, Range Rover, Land Rover Freelander, Discovery, какво ли още не).

    Коментиран от #7

  • 7 Гнида

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Random":

    Когато бмв и форд фалираха ягуар , тата ги възроди . Там какво мислиш , лоши ли са ? А бмв х5 откъде е взаимствано знаеш ли ? Коли не мпжем да правим ние , ингилизоте си ги изпипват колите ......
  • 8 незнайко

    6 1 Отговор
    ВСЯКО НЕЩО Е БИЛО ДОБРО ЗА НЕГОВОТО СИ ВРЕМЕ !