Last news in Fakti

22 Август, 2009 16:52 816 0

A.R.T. AS55K YAAS Edition

  • mercedes-benz-
  • mercedes-benz g-кlasse-
  • as55k yaas edition-
  • a.r.t. as55k yaas edition

Малцина знаят, че животът на един от най-популярните всъдеходи в света започва от странната приумица на един шах. Името му е Мохамад Реза Пахлави и през 70-те години на миналия век именно той управлява Иран. Като отявлен привърженик на марката Mercedes-Benz Пахлави поръчва на немския концерн 20 000 всъдехода за неговата армия. Точно когато трябвало да пристигнат първите бройки обаче, шахът е детрониран, но за сметка на това светът се сдобива с един от най-сполучливите автомобили с висока проходимост Mercedes-Benz G-Кlasse. Днес тези всъдеходи продължават да са особено популярни, даже и у нас. Но в Близкия Изток са нещо като религия. И поради тази причина един шейх от кралското семейство на Абу Даби си купува чисто нов G 55 AMG и го дава за уникална доработка на тунинг ателието A.R.T.

В стремежа си да удовлетворят претенциите на щедрия нефтен магнат, немците не се съобразяват нито с модни линии в дизайна, нито с каквито и да било етикети в тунинг индустрията. Така се получава свръхкичозният, но харесван от шейха модел, носещ труднопроизносимото име AS55K YAAS Edition.

Характерно за външния вид на тази доработка са изобилитето на елементи, изработени от въглеродни сплави. Не липсват и щедро използвани детайли от неръждаема стомана, както и наличието на дванайсет фара.

Вътрешното пространство отново изобилства от въглеродни елементи. Там където те липсват, мястото е заето от свръхскъпа естествена кожа. Цветовете в салона съвсем не пасват с екстериора, но те са избрани лично от шейха.

Иначе “шейхмобила” е доста мощен. Тунинг специалистите са напомпали агрегата до 620 к.с. Предвид на това динамиката му съвсем не е за пренебрегване. За да може Gelandewagen-ът да бъде обуздан, са монтирани огромни 380-милиметрови спирачни дискове отпред, които са вентилирани и перфорирани. Те са снабдени с осембутални супорти. Отзад дисковете са с размер 345 мм, а върху тях оказват натиск спирачни апарати с по четири бутала. Точната цена на доработката не е известна, но каквато и да е, едва ли е притеснила арабския шейх.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА