26 Април, 2018 15:44 28 952 27

Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа

  • китайски автомобили
Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа - 1

Автомобилното изложение в Китай (Пекин и Шанхай се редуват през година) вече е едно от най-уважаваните, както от производители, така и от журналисти. За публиката няма какво да говорим - тя, както всичко друго в Поднебесната държава, е многобройна.

Наред със специалните изпълнения, които световноизвестните марки правят само за китайския пазар, на щандовете се откриват и множество екзотични китайски марки и модели, за които едва ли някой е чувал.

Тези брандове обаче са доста известни в Китай, а както е тръгнало няма да е далеч времето, когато ще залеят Европа и респективно България. Така, че: Запомнете тези десет китайски коли. Не е изключено след някоя и друга година да започнат да се появяват в mobile-то.

Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа
Китайският тигър на Dongfeng

Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа
"Пиратското" Zotye T800

Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа
Кросоувърът Leopaard Mattu

Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа
Хиперкарът Nio EP9 или Mercedes-AMG Project ONE по китайски

Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа
Vincent I-EV

Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа
Changan COS1

Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа
BAIC BJ80 6×6

Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа
G. Patton USSV Rhino GX

Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа
Jetour X и стоповете му в стил супермен

Запомнете тези китайски коли. Някой ден ще залеят Европа
Цивилна рали кола по китайски: Fengshen A60


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    20 14 Отговор
    Последното е копие на Веста?

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 един

    41 15 Отговор
    Мен точно няма да ме залеят.
  • 4 Суйо

    26 8 Отговор
    Три коли за армията ни дотук. Друго нищо... От година се интересувам от китайски коли, в ТЮБЕТО има добри представяния за руския пазар. Ховър не са за подценяване, Големия вол, Джийли и БАЙД. Засега ги спират митата и хомогенизацията.(дали това беше терминът?). Преди 3години стартира една израелско-китайска марка със завод в Шанхай, дизайнер от Мини, изкараха три модела и това беше. Пробваха продажби в Словакия, няма данни дали им се получи. Казват се Куорос, модела седан е "3". Копираха ФВ тогава, а ЕДВА сегашният Пасат(2017-18) е на нивото им отпреди 4години!! Спокойно може да се каже, че Пасат е изплагиатстван от тях. Ако съм ви заинтригувал поне малко, потърсете в ТЮБЕТО.

    Коментиран от #8

  • 5 Насето

    21 20 Отговор
    Коя от коя по-грозна и по-копирана. Тия клонинги ще си ги карат само китайците. При краш-теста ще им лъснат задниците какви дървета са.
  • 6 АРЕС

    25 23 Отговор
    Никога няма да дам пари за китайски боклук

    Коментиран от #9, #17

  • 7 Яко увътряне

    21 3 Отговор
    Колите на външен вид изглеждат чудесно! Въпросът е ако не дай си боже се обуя с една такава,дали ще стигна там до където съм тръгнал?!? Последно бях си купил едно китайско скутерче и съм го тикал повече километри отколкото съм го карал на собствен ход! Карах го при най-добрите майстори и те бяха безпомощни! Беше цяла трагикомедия с тоя скутер :-)
  • 8 Суйо

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "Суйо":

    Не Ховър, а "Хавал" имам предвид. Китайци купиха и Ровър, правят си някакви модели, Джийли пускат 2019 марка с Волво - Lyn&Co, което за мен е грозно, ще видим продажбите. Виждал съм 2-3пъти ГрВолл Ховър 6, последния джип от Баховица, които е добър на вид. Ако имаше държава на тази територия и беше купила за полицията и горските, нац. паркове, общините, пожарната и институциите от тези коли, сега още щяхме да имаме автомобилостроене. Ама пусти комисионни... Що да не съсипят един отрасъл.
  • 9 Тошко

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "АРЕС":

    Прав си,нищо че половината ти гардероб е made in China

    Коментиран от #23

  • 10 бмв е39

    5 6 Отговор
    за съжаление всичко ни е китайско менте така че няма лошо щом не държим на оригинални стоки а на имитаций само нормално то вечно моите уважения към корейците от самсунг че прават добри смартфони ама все пак се има предвид че може би технологията е крадена от айфоне и подобрена тъйкато там е зле за тея пари,но все пак при колите не е точно така
  • 11 Мнение

    12 1 Отговор
    Еми то мога да ви кажа,че в Азия е пълно с тези коли-а Азия е най-населеният континент. Колите от втората и третата снимка ги има много в Латинска Америка-лично съм ги виждал по улиците им. Незнам за качеството им-но според тенденцията на световните брендове да правят и те коли които да са безпроблемни само 5-6 години-а после да набиваш пари в тях-китайските автомобили след 6-8 години едва ли ще отстъпват по качество на утвърдените марки...
  • 12 Язе

    7 7 Отговор
    Ще ни залеят ако ги купуваме.Аз лично не бих рискувал.Достатъчно клипове има в тубата,които при челен удър с 50км.капака на багажника те удря по главата.

    Коментиран от #18

  • 13 Гост

    16 1 Отговор
    Исторически факти- същите коментари е имало само преди 15 години за корейските автомобили, преди това за японските. Факт- днес най големият производител на автомобили ( и каквото се сетите ) в света е Китай. Цифрите говорят , всички трябва да мълчат.
  • 14 Нищо ново под слънцето

    12 0 Отговор
    Помните ли къде бяха японците като производители на автомобили преди 50 години.
    А корейците преди 20.
    Света се развива, ще има автомобили за всеки вкус(и джоб).
  • 15 МЪРА

    8 0 Отговор
    СТИГА ДА СА ЕВТИНИ,ПА КОЛКОТО ИЗКАРАТ СЛЕД ГАРАНЦИЯТА.ТО ВЕЧЕ И БЕЗ ТОВА СЕ МИНА НА ЕДНОДНЕВКИ НАВСЯКЪДЕ ЗАРАДИ ОБОРОТА НА ПРОДАЖБИТЕ.
  • 16 Барчо

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    Копие на Веста, дрън, дрън, не е Вестата колата, която китайците ще седнат да и правят копие ! Освен това, така нареченото от теб копие, е 100 пъти по хубаво от уж оригинала.
  • 17 hmhmhm

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "АРЕС":

    Карал ли си нещо китайско. Защото аз да да кажа двигател 50цц никога не съм имал проблем с него каран е около 6000км. Карал съм друг китайски двигател 100цц каран е над 40 000км никакви проблеми. Частите за първия цилиндър с бутало 40лв. основен ремонт електроника 15лв. Каквото и да ти се прецака е никакви пари. За 100цц там нещата са по скъпи 100лв цилиндър с бутало и около 100лв електроника. А оригинални части на други производители около 300лв. цилиндър с бутало и 350лв електроника а сега ми кажете кое ще си купя. Карайте си европейските боклуци

    Коментиран от #21

  • 18 hmhmhm

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Язе":

    Аз не че нещо ама за 17г нямам катастрофа защо все се блъскате не мога да разбера?

    Коментиран от #19, #22

  • 19 Тошко

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "hmhmhm":

    Ами тук до мен стои един приятел с книжка от 35 год и 100км стаж.Ами как да катастрофира? .Даже има и златен талон.Ако знаеш какво е?
  • 20 Георг Георгиев

    2 1 Отговор
    Отново хубави коли и възможности за българските мутри!
  • 21 Антон 1

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "hmhmhm":

    Какво си карал !:):):):)

    Много знаеш за цените на частите ,а !

    Аз например ,не обръщам внимание на хора, за които автомобила в за предвижване от т.А до т.Б !
  • 22 Антон 1

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "hmhmhm":

    Сигурен съм ,че и следващите 17 няма да имаш катастрофа !
    :)
  • 23 123.300д

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тошко":

    А половината- то вече нещо има ли да не е китайско...не знаеш ли че бог е създал света за 7 дни а всичко друго е произведено в китай
  • 24 Лудория

    4 0 Отговор
    USSV Rhino GX въобще не е китайски автомобил. Произвежда се в САЩ или Канада, не съм сигурен в коя от двете страни. И има високо ниво на сигурност, но явно участието в Китай прави автомобила китайски. А за BAIC BJ80 6×6 - то BAIC и Мерцедес произвеждат заедно автомобилите Мерцедес в Китай. Щом не са се оплакали, навярно имат някакъв договор. Така че може да е копие, ама ако е законно - какво от това?! То и много джипове, малки автомобли и ванове са еднакви, но с различно брандиране, ама проблем няма.
  • 25 Бай Начо

    3 0 Отговор
    То днес нещо щом не е китайско -значи е менте
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Стига бе хора

    1 0 Отговор
    Стига бе, хора , не сте се возили на коли , които на 700-800 хиляди километра им нямаше нищо - стара опел аскона трети собственик, лада жигула наследство след делбено дело, мерцедес -пети собственик с удар откъм багажника и "нов" двигател -двулитров гол дизел свален от тираджийски фризер. ..... Та китайските автомобили ще ги докарат големите автомобилостроители с новата им тенденция да правят коли с ресур за пет шест години , и тогава китайците и ще ги победат с коли с ресурс за седем осем години