Last news in Fakti

7 Юни, 2018 19:00 11 613 25

Повече мощност за Duster

  • dacia-
  • duster-
  • dci

Dacia започна да оборудва Duster с нов дизелов двигател с повече конски сили и въртя момент. Агрегатът е еволюция на добре познатия 1.5-литров нафтов мотор на Renault и носи обозначението Blue dCi.

Увеличение на мощността получават и двете версии на дизеловия Duster. dCi 90 вече ще носи обозначението Blue dCi 95, а dCi 110 става Blue dCi 115. Пет конски сили може да не са кой знае какъв бонус, но по-важен е ръстът на въртящия момент. По-слабата версия получава цели 30 допълнителни Нютонметра и вече ще развива 240 при 1 750 об/мин. При Blue dCi 115 въртящият момент си остава 260 Нм.

Повечето мощност се отразява на динамичните показатели на модела. Duster Blue dCi 95 вече ускорява от 0 до 100 км/ч за 12.6 вместо за 13.8 сек., а Blue dCi 115 изпълнява същото упражнение за 10.5 вместо за 11.8 сек. Максималната скорост също е по-висока 167 и 179 км/ч вместо 158 и 171 преди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    8 26 Отговор
    ПРИНЦИПНО по-голямата мощност предполага и по-голямо замърсяване на околната среда ПРИ РАВНИ УСЛОВИЯ.За разхода на гориво важи СЪЩОТО,като конкретно в случая обаче въпросният разход НЕ Е ПОСОЧЕН?!

    Коментиран от #23, #24

  • 2 Дъстър

    22 1 Отговор
    Максималната скорост е много разтегливо понятие. Разработен 90 коньов дъстър 170 ги залепя и поддържа на равен път. Не съм го пробвал ама на 5-та може и 180 да докопа - знам ли?! Даже са му доста на това леко купе, на 30 санта от пътя!

    Коментиран от #5

  • 3 ТЕЛЕТО

    25 3 Отговор
    Разхода е една бала със слама за на ден и кофа вОда. (за konq)
    Глупавият човек се ражда такъв , и не може да оглупее след това :)
  • 4 Spec b

    23 7 Отговор
    Сложете му едно 2.0 дизелче с турбо бре франсета и ще утепете ваг... Пфффф
  • 5 Spec b

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дъстър":

    100% и повече може щом умрялото форд фокус на жената (1,8 DTI) държа на Тракия 188 км/ч известно време:) ама имаше конвой с батки и не можах да тествам до 200 заради тях и се прибрах да пусна табуня:D

    Коментиран от #6

  • 6 Алфа Ромео

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Spec b":

    Километражите завишават с около 10%

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 7 Алфа Ромео

    22 1 Отговор
    Дъстъра не е лоша колица, гледал съм руски клипове с офроуд, имаше Дъстър с двулитров бензинов мотор 4х4 имитация на блокировка и добри гуми. Колата мина през много тежък терен където виждаха малко зор даже и истинските всъдеходи, руснаците останаха с паднали ченета.

    Коментиран от #18

  • 8 Spec b

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Ромео":

    За тоз коптор фокуса това си беше постижение XD Cheers!
  • 9 Гост

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Ромео":

    Точно така. Винаги ми е било смешно някой като започне да разправя как вдигал с 20 км/ч повече от заводските данни. Разработен вдигал повече, пълен смях - хахахахахахаха
    А колата откъм динамика е доста зле, а вече не е евтина.

    Коментиран от #10

  • 10 К.К.

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Заводските данни са за натоварен автомобил до максимално допустимото тегло, с един човек зад волана е нормално по-висока скорост да се постигне.

    Коментиран от #14

  • 11 Нямам комплекси

    16 2 Отговор
    Супер е дъстъра.За семейна кола е екстра.Сандеро степуей също е добре дизелчето 90 коня.Доста еластичен мотор,и икономичен.
  • 12 onq s konq

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Ромео":

    Не е верно че километражите завишават с 10% скоростта.По тази логика значи ли че като съм с 220,де факто съм с 200?При мен /БМВ-204 коня/ разликата по километропоказател и Джипиес е МЕЖДУ 6 И 7 км/ч при всякакви скорости.Ном 10 също не е прав според мен .Не ми се рови в нета,но ПО СПОМЕН при измерване на заводски данни автомобилът е СЪС ВТОРИ ЧОВЕК ОСВЕН ШОФЬОРА,ПРАЗЕН И С ПЪЛЕН РЕЗЕРВОАР.
  • 13 Xaxa

    6 12 Отговор
    Дачия ,хаха е няма такава перверзия.
  • 14 Гост

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "К.К.":

    Това пък откъде го измисли?
    Максималната скорост зависи от мощността, скоростната кутия и аеродинамиката - Дачия няма нито едно от тях. Ама бай Ганьо нали се мисли за най-големия хитрец, та какво да му се обяснява, че кола с 120 к.с. и аеродинамика на тухла няма как да вдигне 180 км/ч, още повече, че производителя ясно е написал каква е максималната скорост.
  • 15 гост

    10 1 Отговор
    Тази кола не е направена за максимална скорост, а да може да преминава през леко пресечена местност и да ходиш до магазина с нея, без да имаш проблеми или препятствия. Идеална е за това. Лошото при нея е, че е изгодна само в базово ниво, защото ако я оборудваш с всичко необходимо, което е най-високото им ниво, и колата става 33х.лв, което вече я поставя в сегмент на по-добри марки коли и не знам колко хора биха се стиснали за 3-5х.лв повече за много по-добра кола щом са готови да дадат 33х.лв за бюджетна такава.
    Направиха ги симпатични, издръжливи и проходими, вътре са много по-добре отколкото предходния модел, малко да си обогатят базовото оборудване на същата цена, поне климатик за нашите географски ширини, и със сигурност ще привлекат повече купувачи.
  • 16 Луд

    7 9 Отговор
    Май никой от вас не е карал такава чикия нали....
    В работата взеха 15 чисто нови Дачии, сред които и 5 дъстера.
    Е, няма такъв боклук просто...Още на първата година пластмасите започнаха да се разпадат а за кормилото да не говорим - излющи се яко. Вратите вече се затварят трудно а има такива, които и не можеш.
    Разхода, какъвто беше хубав, така дръпна след първата година, че вече се чуди шефа какво да ги прави. А пушека отзад е такъв, че ако се замерят вредни емисии наистина не знам как ще минат на преглед.
    Офроуд казвате...хахахахаха...Това и до кенеф не става да идеш с него. За офроуд има направени коли (Тойота и Ленд Ровър), а не тоя напудрен дрисък...

    Коментиран от #19, #21

  • 17 вижся

    1 4 Отговор
    и аз искам повече мощност за q5чката ама само 245 да го ева
  • 18 Asdfghjk

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Ромео":

    Къф е тоя Дъстър с 2 литра мотор? Нема такъв от завода. Руснаците са правили импровизации.

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Asdfghjk

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Луд":

    Аве, вие некви текезесари ли сте? Как ви се е обелил волана за една година? Некви изроди сте и не си миете ръцете. Карам служебна Дачия Сандеро- на 2 години ,на 110 000 км. Нема никви такива ефекти дето ги описваш. Проблема е във начина ви на стопанисване. И Ролс Ройс да ви дадат , се таа

    Коментиран от #25

  • 20 Алфа Ромео

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Asdfghjk":

    В БГ може и да няма но там явно има, и колата се продава под името Рено Дъстър.
  • 21 Aztaz

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Луд":

    То и танкове да Ви купят за служебни коли, че ги строшите на бг служител ДАИ му служебна кола и му чети коментарите всичко е боклук.
  • 22 има-има

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Asdfghjk":

    На renault 2.0 140hp 16v benzin
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 forth

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Бегир, земи се скрий. Анадъмо?
  • 25 Qwerty

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Asdfghjk":

    На такива мурдари и танк да им дадат ще го счупят.