21 Юни, 2018 10:21 10 286 13

Това е новото Volvo без дизел

  • volvo-
  • s60
Това е новото Volvo без дизел - 1

Компанията Volvo представи новото поколение на седана S60. Премиерата на модела се състоя по време на церемонията по откриването на новия завод на марката в САЩ (Южна Каролина), където ще се произвежда новото S60. Иновацията е първата кола на марката от новата им гама, която ще се предлага без дизелова версия.

Това е новото Volvo без дизел

Габаритната дължина на новото S60 е 4761 мм, широчината е 2040 мм (със страничните огледала), а височината - 1431 мм. Междуосието на седана е 2872 мм. В сравнение с предшественика новата генерация е със 126 мм по-дълга, а междуосието е увеличено с 96 мм. Обемът на багажното отделение е нараснал от 380 до 442 литра, като то може да се увеличи със свалянето на седалките до 1680 мм.

Това е новото Volvo без дизел

Седанът е построен на модулната платформа SPA (Scalable Product Architecture), която се използва и при кросоувъра XC60, моделите от серия 90 и при универсала V60. Базов двигател ще е двулитров четирицилиндров турбомотор с мощност 249 к.с. Този автомобил ще е само с предно предаване. 4х4 системата ще се монтира заедно с агрегат с мощност 310 коня.

Това е новото Volvo без дизел

Ще се предлагат и два хибрида 4х4. Те ще са от модификациите T6 и T8 Twin Engine AWD, снабдени със силови трактове с мощност 340 и 400 конски сили, съответно. Най-мощният такъв вариант ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди. За топ модификацията ще е наличен и спортния пакет Polestar Engineered, който ще увеличава мощността до 415 к.с.

Това е новото Volvo без дизел

Автомобилът ще разполага и с полуавтономна система, която може да управлява колата до скорост от 130 км/ч, да разпознава пешеходци и животни, както и да предотвратява неволно навлизане на автомобила в съседна лента. Ще се предлага и специално абонаментно сервизиране, което включва цялата поддръжка плюс застраховките на автомобила. Освен за него, собственикът ще трябва да плаща единствено за бензина, който налива в колата.

Това е новото Volvo без дизел


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    22 29 Отговор
    Да се откажеш от 50% от потенциалните си клиенти като се откажеш от дизела на мен лично ми се струва като икономическо харакири …
    Основно търговско правило е че търсенето определя предлагането а не обратно !

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Никой

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Разработката на двигател струва луди пари, които не се оправдават от само 1 модел. Засега бъдещето на дизела изглежда мрачно, затова избират да не рискуват. Не всичко е търсене, защото ти можеш да си търсиш нова кола, която да върви на оловен бензин, но никой няма да ти продаде такава.
  • 3 Гост

    25 5 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ти прочете ли къде ще се произвежда? В САЩ никой не купува дизели, какви 50% сънуваш, че щели да изгубят?

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Xaxa

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Произвежда се в сащ но се продава в навсякъде..
  • 6 Димитър

    8 2 Отговор
    Работя за Волво в Испания и мога да кажа че тук все още всички купуват нови дизелови волво-та

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 незнайко

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Димитър":

    И в кой център на ВОЛВО работите ? Това, че испанците си купуват дизели не е миродавно за всички ! След 5 години ще ги продават в България а те ще си купят нови бензинови !!!
  • 9 Иоуееееее

    4 1 Отговор
    Мяза ми много на... Следващата ми кола. :D
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 diesel power

    4 1 Отговор
    Много красив автомобил. Тъжно, че няма дизели....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бг шофьор

    2 1 Отговор
    Какви глупости чета в коментарите.Аз живея в Германия и всички германци карат дизел и го препочитат ,не знам какво дрънкате аз карам и имам бензинов и дизелов автомобил,но предпочитам дизела това е.....