Last news in Fakti

22 Юли, 2018 11:55 4 137 9

Volvo потвърди електрическия седан Polestar 2

  • volvo-
  • polestar 2-
  • електромобили

Директор от Volvo разкри подробности около Polestar 2, електрически седан, който ще продължи линията на автоконцерна, започната от Polestar 1.

Polestar 2 ще бъде първия изцяло електрически автомобил на Volvo и се очаква да дебютира през 2019-та. Това заяви старшият вицепрезидент на автоконцерна Джонатан Гуудман на Фестивала за скорост в Гудууд, Великобритания.

Цената ще започва от около 65 000 лева, което отговаря на очакванията. Моделът ще разполага с максимална мощност от близо 450 конски и сили и автономен пробег от 560 километра. Тези параметри на електрическото Volvo, което би трябвало да се основава на малкия SUV XC40, го поставя в пряка конкуренция с Tesla Model 3.

Дизайнът на Polestar 2 най-вероятно ще отразява концепцията Volvo 40.2, която наподобява BMW X4.

„Ако разглеждаме на пазар с капацитет от близо 30 милиона коли в рамките на седем години, това няма да бъде просто ниша, а основна тенденция. Затова просто трябва да се проектира страхотен автомобил“, каза Гудман пред "Аутокар".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъдещето

    13 2 Отговор
    "Ако разглеждаме на пазар с капацитет от близо 30 милиона коли в рамките на седем години, това няма да бъде просто ниша, а основна тенденция."

    Ето, че няма връщане назад, колкото и да им е тъжно на някои електромразци. Вече и останалите, освен Тесла, приемат електромобилите като основно производство.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 К.К.

    7 2 Отговор
    В Норвегия 50% от новозакупените автомобили през 2017г са електрически, шведите няма да останат по-назад.
  • 3 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бъдещето":

    Всъщност истинската фраза е 30 милиона ГОДИШНО до 7 години , тоест 30% от общите продажби годишно , доста по-различно е от 30 милиона за 7 години , ама вече свикнахме , че някои хора не могат да понесат реалността !!!
  • 4 жица

    7 0 Отговор
    VOLVO минават само на електрически и хибриди от догодина.
  • 5 Язе

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бъдещето":

    Всъщност относно пробега на една Ел.кола(реалния)ще разбереш,че се връщаме мноооого назад.Ако прочетеш статията за рекорда на Тесла,ще разбереш.Връщаме се във времето когато нямаше климатик и радио в колата ако искаме да стигнем някъде по надалеч.За скоростта не коментирам-с колело ще е почти същото време.Сега разбра ли колко е добро това бъдеще?

    Коментиран от #6

  • 6 Бъдещето

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Язе":

    Връщат се скръндзите. Тези, които не ги бърка да дадат 100$ за да изминат 4600км със средна скорост 90 километра в час за 50 часа с включено зареждане, пътуват комфортно с магистрална скорост. А другите просто летим на такива разстояния.
  • 7 Да да

    4 0 Отговор
    За успокоение на собствениците с избушени ДПФ на дизелите ще кажа че елколите ще са предимно за града и средни разстояния! България е поне 10 години назад от повечето страни в ЕС така че ще си ги карат докато се изтровят.

    Коментиран от #8

  • 8 Язе

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    Кола за средно разстояние!!!!!!Значи ще се пътува с влак на повече от 250-300км.Честито на БДЖ.Ще измъкнат фалита.
  • 9 незнайко

    0 1 Отговор
    КЪДЕ СА ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ, МЕРЦЕДЕС и БМВ ???