Last news in Fakti

23 Юли, 2018 18:44 8 881 56

E63 S и M5 срещу Panamera Turbo S E-Hybrid (ВИДЕО)

  • bmw-
  • mercedes-benz-
  • porsche-
  • e63 s-
  • m5-
  • panamera-
  • turbo s e-hybrid-
  • драг

Британското сп. Autocar организира драг надпревара между Mercedes-AMG E 63 S, BMW M5 и Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Съревнованието губи особен смисъл още при сравнението между техническите данни на трите автомобила, но въпреки това е интересно заради нагледно демонстрираните преимущества на хибридната технология.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid има 4.0-литров V8 с два турбокомпресора и електромотор. Системната мощност е 680 к.с. и 850 Нм, достъпни още при 1 400 об/мин. По каталог ускорението до 100 км/ч отнема 3.4 сек.

Под предния капак на BMW M5 работи 4.4-литров осмак с два турбокомпресора, който развива 600 к.с. и 750 Нм (625 коня с пакета Competition). Спринтът от 0 до 100 км/ч приключва също след 3.4 сек. (3.3 за Competition). Битурбинираният 4.0-литров двигател на Mercedes-AMG E63 S има сходна архитектура, но развива по-висока мощност и въртящ момент - 612 к.с. и 850 Нм. Ускорението от място до 100 става пак за 3.4 сек. На практика обаче се оказва, че паспортните данни и реалността се разминават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язе

    25 5 Отговор
    За Порше се очакваше да бие но изненадата е М5.Нещо май не им се получава.
  • 2 BRABUS

    19 12 Отговор
    Хаха това ве ме зе къде се навира сред големите?!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    3 13 Отговор
    AMG го дават като убиеца на поршета но в случая няма шанс.М5 и SR на Ауди които разбираемо ги няма тук защото на фона на тези 3 автомобила ще е като костенурка са просто коли за допълване.

    Коментиран от #6, #25

  • 5 Кибик

    6 3 Отговор
    Така е когато тестовите автомобили са с дясно кормило. Европейските модели показват много по различни резултати (шегичка)
  • 6 CL500

    22 8 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Е, аз не съм чувал АМГ да си мислят, че са били убиец на Поршета. Порше си е Порше. То е в друга лига с истински спортните автомобили, както и цените им са други. Това Порше предполагам е 1.5 пъти по-скъпо от другите 2 коли, хибрид е и е ясно, какво ще последва. Аз също малко се изненадах от голямото изоставане на М5. Поне това видео даде малка яснота на фанатичните БМВ-исти, които като чуят 'М' и веднага смятат, че няма кой да го бие, още по-малко 'пенсионерските' Мерцедеси :-) Просто времената и реалностите вече са други, дори и на писта.

    Коментиран от #32, #37

  • 7 Японеца

    7 22 Отговор
    Нисан GTR 2007 NISMO 0-100/ 2.7s!
    Нещо не се получава с немския хибрид дори!

    Коментиран от #8, #9, #10, #45, #47

  • 8 KKK

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Японеца":

    Не грешиш но тук става въпрос за супер луксозни спортни седани.
  • 9 CL500

    20 6 Отговор

    До коментар #7 от "Японеца":

    Има едно малко 'НО' и то е, че тези официални времена на ГТ-Р са леко преувеличени (в смисъл занижени за ускорението). Това време доколкото си спомням беше постигнато от тяхните пилоти, с олекотен автомобил и не напълно стоков. Почти всички марки лъжат за всичко, но има една марка, чиито автомобили при външни тестове дават дори ПО-ДОБРИ показатели от заводски обявените. Тази марка се казва ПОРШЕ! А тоя ГТР на право ускорение Порше ГТ3 го млати, а да не говорим за ГТ2 РС (ама то айде, да признаем струва 450-500 хил. евронца). На писта тези Поршета просто си играят с ГТР-а. Така, че хули си другите 'кошници', но Порше не закачай, щото там изглеждаш неадекватен!

    Коментиран от #53, #55

  • 10 Антон

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Японеца":

    Само за протоколи да ти отбележа че нисмо версията е пусната от нисан през 2014 год. Гтр от 2007 год е далеч по-малко коне от 600.
    Също така тука в статията се говори за слуксозни седани , а не за гтр. Пластмасовия гтр може да го сравняваш с порше турбо ес,гт 2 ,гт 3 и подобни или мерц амг гтр. Поршето и мерца са луксозни бързи коли, нисана е просто бърза кола.
  • 11 Шофьор

    12 4 Отговор
    Изненадващо лошо представяне на BMW в този клас на луксозни супер спортни седани с 4 врати. BMW M5 принципно е еталонът в този клас, но щом и Мерцедес ги бие, тук става нещо. Новото Ауди RS 6 или 7 (аналога на Ауди в този клас), на базата на новото А6, още не е представено, но като излезе, очаквам да бие Мерцедес, но да изостане от Поршето. Няма как Фолксваген да позволи Ауди да бие Порше, маркетингът не го позволява.

    Коментиран от #17, #41

  • 12 Друг Японец

    1 19 Отговор
    Много оправдания, много приказки.
    НЕ можете да стигнете кола от 2007г. в серийно производство е 3.9, a пипната и доработена от Нисмо е 2.7сек.

    Коментиран от #15

  • 13 бмв

    10 20 Отговор
    Манипулирано клипче,още като видях ония смешен англичанин и знам ,че ще изкара кошницата мерцедес по-бърза.И трите коли са супер яки иначе няма спор,но бмв то като цяло е по-бързо.

    Коментиран от #16, #28

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Друг Японец":

    Абе стига с тоя пластмасарник бе.

    Айде тоя кенеф да бие Ариел Атом Турбо.

    Според теб Панамера и ГТР са в един клас. Според мен си много зле и изгледи за оправяне няма
  • 16 Мечтай си

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "бмв":

    А като половина как е?! НЕ- НЕ Е ПО-БЪРЗО!
  • 17 Ххх

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Шофьор":

    Няма нищо изненадващо- всичко е точно
  • 18 Много ясно

    4 3 Отговор
    Най-много коне най-бързо, най-малко най-бавно няма изненада.
    Хайде сега да видим на писта???

    Коментиран от #22

  • 19 Mpowered

    4 14 Отговор
    Тоя с БМВ-то изобщо знаеше ли,че се състезава? Умишлено направи така,че колата да забие муцуната 3-4 пъти..

    Коментиран от #20, #42

  • 20 Исината боли

    12 5 Отговор

    До коментар #19 от "Mpowered":

    Забито си е фабрично- а другите го забиха в на кучето г*за
  • 21 Йордан Йорданов

    21 0 Отговор
    Едни руснаци тестваха БМВ-то и Мерцедеса... Качиха ги на диното и резултатите бяха доста интересни. Според тях, те бяха напълно стокови, но и двата автомобила показаха резултати от 650-660 коня на количката. С две думи излиза, че заводските показатели са по скоро препоръчителни и всеки произведен двигател е с различни характеристики. Ако сте малко по-голямата фенове на колите и сте се родили в нета, сигурно сте попаднали поне на 5 различни клипа на сравнения на Тея 2 автомобила. При всеки клип победителя е различен, но винаги са близко... Спрете с Тея фундаментални изводи, кой колко е добър ...
  • 22 Също

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Много ясно":

    И на писта същата работа. Може Порше и Мерцедес да си разменят местата най-вероятно.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    3 6 Отговор
    Нали се сещате че няма как магарцидеса да бие бавареца превъртете клипа на старта и ще видите тъпия англичанин как забива муцуната на бавареца умишлено хейтвайте ме колкото искате заклети фенове на магарцидес ама и вие знаете истината :)
  • 25 Йордан Йорданов

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ако изгледаш още веднъж клипът и се загледаш и усмислиш показателите (по точно скороста), ще осъзнаеш, че това не е точно така... От 0 до 100 панамерата ускорява с 2 десети по бързо, до 200 времената са равни, в края на 400 те метра, скороста на мерцедеса е с 2 километра в час повече, в края на 800 те е с 3.... Силата на Поршето е в летящият на старта, след това издиша. Ако си гледал достатъчно много автомобилни предавания, ще знаеш, че в повечето случай при сравнение на 2 автомобила освен драг от място се прави и драг с летящ старт...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Йордан Йорданов

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Mpowered":

    Едни руснаци тестваха БМВ-то и Мерцедеса... Качиха ги на диното и резултатите бяха доста интересни. Според тях, те бяха напълно стокови, но и двата автомобила показаха резултати от 650-660 коня на количката. С две думи излиза, че заводските показатели са по скоро препоръчителни и всеки произведен двигател е с различни характеристики. Ако сте малко по-голямата фенове на колите и сте се родили в нета, сигурно сте попаднали поне на 5 различни клипа на сравнения на Тея 2 автомобила. При всеки клип победителя е различен, но винаги са близко... Спрете с Тея фундаментални изводи, кой колко е добър ...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 BMW

    4 4 Отговор
    Магарето няма как да бяга коня !
  • 30 Фен на мен

    6 5 Отговор
    Пълни глупости гледал сам 100 клипа как бмв-то мачка мерцедеса просто не мога да разбера тия англичани мразят баварците ли ?
  • 31 бмв

    1 3 Отговор
    Англичаните незнам защо ,но харесват и хвалят много мерцедес.Не мога да си обясня защо ,явно защото са с много ниска култура и малко мозък.И аз съм изгледал всичките клипове за сравнението на тези 2 автомобила.Е като цяло бмв то е по-бързо и е по-добро.Но досега мерцедес амг никога не се е доближавал толкова до бмв(няма спор).За АМГ говоря др мерцедеси са куци коне.

    Коментиран от #35

  • 32 БатП

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "CL500":

    За Порше съм съгласен с теб, в друга лига са. Ама в това видео сравняват обикноното М5 с E63S, а не просто с Е63, а разликата не е толкова фрапантна. Като излезе M5 Competition Package и направят драг, тогава вече може да говорим кой е по-бърз в момента. Не ме разбирай грешно, може пак да е Мерцедес, Е63-ката е фантастична кола, просто няма логика в сравнението, което правят тук.
  • 33 Кольо Камиона

    8 3 Отговор
    На повечето жени които съм качвал в М тройката така или иначе им става лошо като карам бързо, така че дали вдига 100 км за 4.5 или 5.0 секунди или за колко минути обикаля Ринга няма никакво значение. Затова, мили деца, ако искате да се състезавате, ЛЕКО купе с мощен двигател, никакви екстри, ако искате да еб..., най-луксозното купе с най малкия двигател за парите които имате.
  • 34 Японеца

    1 13 Отговор
    Германците не могат да правят коли ...
  • 35 CL500

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "бмв":

    Компетишън пакета на БМВ не е кой знае какво подобрение - само 25 коня в повече. Не знам, какво би се получило, но там пък защо не сравняваш с Черните серии на Мерцедес тогава. А пък Алпината да кажем, ако я сравняваш с Брабуса, там пък хептен няма шанс. Това видео честно казано и мен ме изненадва с това изоставане на М5 при старт от място, но не би ме изненадало при летящ старт или доускорение до 300 км/час. Впечатлението ми е, че Мерцедес с н.м. си бият и РС, и М в големите скорости, а при старт от място са конкурентни общо взето до към 100-150 км/час, после дърпат ако са изостанали. Двигателите на М и РС имат добро достигане на максималния им момент при сравнително ниски обороти и дърпат в началото. При развъртян двигател, н.м. на АМГ дърпат яко напред!
  • 36 Смях

    4 2 Отговор
    всички беемвисти реват като напикани все си мислят че тяхните 318-ки ще цепят всичко. Рев балъци рев
  • 37 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "CL500":

    Глупости.Мерцедес E63s 2017г. е с около 50 хиляди по-скъп от Хибрида на Панамера от 2018г.

    Коментиран от #38

  • 38 CL500

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    Въобще не е така, както си мислиш! Тази Панамера е по цена сравнима с Ес-купето на Мерцедес 63АМГ, не на Е-класата. Тази Е63АМГ-Ес, 612 коня, от 2018, със спортна кутия и 4-матик+ (т.е. най-наточената), нова се намира за около 115 хил евро!
    Тази Панамера -Хубрид, 680 коня, ПДК и т.н., като нова има цена около 190 хил. евро. (както ти казах, като Ес-купе 63АМГ, 4-матик+, новия модел от 2018 с вертикалната предна решетка, като цена са идентични с тази Панамера - по около 190-200 хил. евро като нови).
  • 39 Гошо

    5 4 Отговор
    VAG отново показа могъщество и превъзходство. Няма какво повече да се жела от най-добрите!

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Алфа Ромео

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Шофьор":

    Не е изобщо изненадващо, БМВ моторите винаги са били слаби откъм динамика и се развъртат по-трудно от тези на конкурентните подобни автомобили.
  • 42 Алфа Ромео

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Mpowered":

    Не не е нарочно, те така си прехълцват и губят обороти при смяна на предавка.
  • 43 G Power

    0 0 Отговор
    Сравнявай G Power с Brabus...
  • 44 АЛФА Q4

    1 5 Отговор
    НАЙ ЛОШОТО Е И ЗА ТРИТЕ РЕЗАЧКИ ЧЕ ИЗЛИЗА НАТОЧЕНАТА GULIA..ТЯ И СЕГАШНАТА 10 ГОДИШЕН МОДЕЛ ГИ РАЗНИЩИ А ИДВА ПО ИСТИНСКА..ЗНАМ ЧЕ ЩЕ ПАДНЕ ЯКО РЕВАНЕ АМА ИДВА

    Коментиран от #46, #52

  • 45 гощо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Японеца":

    Тук коментираме автомобили не миксери и кафемелачки. Отвори си Ю-туБ и ще видиш как се подиграват Нисанчето ти с всякакви коли.
  • 46 Plameni

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "АЛФА Q4":

    Най-лошото е,че китайците ще купуват Алфа .Фиат са пред фалит.

    Коментиран от #48, #49, #50

  • 47 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Японеца":

    NISSAN GTR NISMO модел 2017г 0-100км/ч 2,9c.Явно японците вървят назад щом 2007 г. NISSAN GTR NISMO е ускорявал за 2,7с.до 100км/ ч.
  • 48 АЛФА Q4

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Plameni":

    ПО ЛОШОТО Е ЧЕ ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ ОПИТВАТ И ВСЕ ОЩЕ НЕ СА Я КУПИЛИ..А ОЩЕ ПО ЛОШОТО Е ЧЕ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ ГРАБХА НЕМСКИТЕ ПРЕМИЙЧЕТА.
    АБЕ ДЕСЕТ ГОДИШНА АМА ГИ ИЗПОТРЕПА..Е КОЕ Е СЕГА МИКСЕР ИЛИ БЕТОНОБЪРКАЧКА
  • 49 АЛФА Q4

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Plameni":

    БЕШЕ ИМ ПОКАЗАН СРЕДЕН ПРЪС НА КИТАЙЧЕТАТА..
  • 50 Не вярвам

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Plameni":

    Не си сериозен с това нали???
  • 51 Plameni

    0 0 Отговор
    FCA имат дългове над 7 милиарда ,а и продажбите им са спаднали в пъти.Първи ще бъдат продадени Maserati и Alfa Romeo .Най-сериозен интерес има от Hyundai и от Китай.Сделката е трябвало да стане след оттеглянето на Серджио
    Маркионе ,а както се разбра той е починал.
  • 52 Гого

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "АЛФА Q4":

    Алфите цените им падат и нямат никаква стойност при препродажба купи си друга кола бегай от алфа.
  • 53 асддса

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "CL500":

    Както и факта, че НИСМО е над двойно по-скъпо от нормалният ГТР. Така, че и цената вече не е предимство, което беше едиснтвената причина да си купиш ГТР. Никой, който кара на писта няма да предпочете тежък компютър пред GT3 RS
  • 54 Ники

    0 0 Отговор
    По принцип ... Панамерата е Хибрид ... Ел мототора допринася много за изстрелването .... въпреки по високото тегло ... По принцип ми е интересно с Панамера Турбо какво е положнието ... Но въпреки всичко теста показва , че Панамаера турбо с хибрид е най бързата кола с 4 врати .....
  • 55 Зелено

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "CL500":

    Радвам се че по тези форуми има и хора с адекватно мислене и които си ползват мозъка по предназначение. Съгласен съм с всичко което каза
  • 56 Зелено

    0 2 Отговор
    И като цяло си има причина едни коли да са по- скъпи от други. За японските фенчета говоря. А за онзи с алфата, нищо чудно че има понятие 'премиум' и алфата ти не е там и няма и да бъде в близко бъдеще, а и далечно.