Last news in Fakti

3 Август, 2018 11:34 4 678 7

Volkswagen планира "напомпан" електромобил

  • volkswagen-
  • i.d.-
  • електромобил

Спортното подразделение на Volkswagen разглежда възможността да пусне в серийно производство електрическа "резачка" по подобие на GTI-версията на Golf преди 42 години. Колата ще бъде построена на базата на някои от моделите от бъдещата електрическа гама на производителя - хечбека I.D. или кросоувъра I.D. Crozz, става ясно от интервю на шефа на R-дивизията Йост Капито пред британското сп. Autocar.

"Ако пускаме R-версия на електромобила, тя ще бъде истински R-модел - иначе не би имал никакъв смисъл", казва Капито. Според него електрическите технологии се развиват толкова бързо, че във Волфсург не се наемат да обвържат проекта с каквито и да било срокове.

Пред конструкторите на R-електромобила стояла задачата да намерят баланс между мощност, запас от енергия и удобство на ежедневната експлоатация. Точно това търсено равновесие щяло определи кой модел ще бъде взет за основа.

Идеята за серийна електрическа бегачка се родила след победата на Volkswagen в тазгодишното издание на "Пайкс Пийк". Прототипът I.D. R с мощност 680 к.с. измина 20-километровото трасе до легендарния връх за 7 мин. и 57.148 сек., подобрявайки предишния рекорд на Себастиан Льоб и Peugeot 208 T16 с 16 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 13 Отговор
    Те не са пуснали кола, а вече планират спортна версия на тази кола. Смешни стават, не им ли е ясно на ФВ? Да, нека си говорят докато Тесла произвеждат десетки хиляди на месец. ФВ имат всичко, абсолютно всичко, за да произвеждат евтини електрически коли дори с цени под 30х.долара, но не го правят. Тесла нямат производствените мощности, нямат доставчиците, нямат времето и въпреки това за тяхна кола чакат половин милион заявки.

    Коментиран от #2

  • 2 Язе

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    ФВ произвеждат милион на месец.Дреме им на шапката.Електричка под 30х.$.Чуваш ли се.Мъск ли ти каза колко чакат за Тесла?Защо не ти каза и колко са се отказали?Нещо избирателно четеш май.На места пишат дори за 40%.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Язе":

    Една кола струва като материал 7х.долара и още толкова за 60кв. батерия и излиза на 15х.долара. Другото е развойна дейност, логистика, амортизации и печалба. ФВ има ресурса и възможностите, но няма желанието. Те продават един голф с батерия за 40х.евро, а той изминава 150км. Всичко им е "ще", а нямат една кола разработена от нулата като електричка при все, че минаха толкова много години. Те имаха страхотен прототип за еднолитрова кола, но понеже нямаше да могат да печелят много от него не го пуснаха, това са те, печалбари. Тесла работи въпреки, че не печели добре, все едно да бяха направили модел С и да му сложат един В8 от шеви, за да им е на огромна печалба.

    Коментиран от #4

  • 4 Язе

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Точно това е-нямат желание.Кой ще зареже бизнес за мноооого млрд и да се хвърли в неизвестното и да печели млн.След като твърдиш,че едиколко си струва една ел.кола, защо Мъск иска по 130хил.$ ? Това не е ли печелбарство?Когато му дойде времето и ВАГ ще пуснат нормална електричка.За момента са сметнали,че не е необходимо и наблягат на коли с ДВГ.Винаги ЕС може да наложи всякакви данъци,акцизи,такси и какво ли още не и да спъне Тесла в Европа.Ето ти го пазара само за Европейски производители.Както всъщност прави Мъск в САЩ.
  • 5 ЩЕ ЩЕ

    4 0 Отговор
    Ееее, след като пуснаха на пазара нормален електромобил, то вече е време да пуснат и напомпан. ЩЕ ЩЕ ГРУП (Фолксваген груп) никой не може да ги настигне.....
  • 6 ВАГ

    0 1 Отговор
    Кой каза ,че ВАГ нямат електромобили?!!! .. кой каза,че Тесла продават най-много ?!!!
    Тесла имат продажби колкото и БМВ и BYD (горе долу по равно на първите места).
    ФВ имат колкото Рено ,а Тойота,Нисан и Шевролет са малко преди тях.

    На европейския пазар Рено-Нисан е първи ВАГ втори ...Тесла и БМВ след тях.
  • 7 иеу

    1 0 Отговор
    VW са толкова талантливи, че ще успеят да замърсяват въздуха дори с електромобил :))