Last news in Fakti

10 Август, 2018 10:43 3 960 4

Парадокс: SUV от Ford (с китайски корени)

  • ford-
  • territory-
  • jmc-
  • yusheng s330
Парадокс: SUV от Ford (с китайски корени) - 1

Това е един от първите случаи, когато именита марка като Ford, пуска на пазара изцяло китайски автомобил със своето лого. Китайската компания JMC (Jiangling Motors Corporation) и концерна Ford имат съвместно предприятие, в което се произвеждат бусовете Transit за пазарите в Поднебесната държава.

Освен това кросоувърът Yusheng S330 е най-новата разработка на JMC, която се предлага в Китай на цени от $7 000. Новият Fors, базиран на Yusheng S330 се нарича Territory и ще бъде демонстриран за първи път пред китайската публика през септември. Тогава ще бъдат разкрити всички подробности около новия автомобил.

Парадокс: SUV от Ford (с китайски корени)

Сега от Ford публикуваха само няколко фотографии. Моделът обаче няма да представлява точно копие на китайското SUV със сменени емблеми. От Ford са преработили цялата предна част на каросерията, интегрирали са друг интериор и ще монтират различни агрегати.

Първоначално новият китайски Ford ще се продава само на територията на Китай, но по непотвърдена информация, след като бъде готова версията с 1.5 GTDi (163 к.с., 250 Нм), тя ще започне да се предлага и на пазарите в други страни.

Парадокс: SUV от Ford (с китайски корени)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 1 Отговор
    Първите които копират китайска кола. За 20г. Китай от рикши стигна дотам, че най-старата марка да ги копира. Супер. В Европа ако стигне до 10х.долара ще избие рибата на цената на Сандеро.

    Коментиран от #2

  • 2 просто бизнес

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не става въпрос за копиране, а за съвместно предприятие. Преценили са, че китайската разработка е прилична и отговаря на техни изисквания, слагат и емблема Форд и я продават малко по-скъпо в Китай, защото китайците харесват европейски коли . Ако се окаже сполучлива, ще я пуснат и на други бюджетни пазари по света. Вече много "европейски" коли включително и "премиуми" се правят в Китай !
  • 3 ВАГ

    1 0 Отговор
    7000 долара ,много добра цена за нова кола и то не въшка .
  • 4 Bat Sande

    0 1 Отговор
    ФОРД...при това Китайски?!? И да ми го подаряват не го искам! Няма значение как изглежда.