31 Август, 2018 18:42 3 666 30

Tesla ще покаже нов модел

  • tesla-
  • grand basel 2018

На изложението за колекционерски автомобили Grand Basel в Швейцария (6-9 септември) ще се състои премиерата на нов модел на Tesla Motors. Компанията вече е разпратила покани за предстоящото събитие на някои от важните си клиенти и ще организира лотария за два VIP-билета на 1 септември, но не разкрива никаква информация за мистериозния електромобил, съобщава Electrek.

Според слуховете в Базел ще се състои премиерата на серийната версия на втората генерация Tesla Roadster. Прототип на модела с 250-киловатчасова батерия бе показан през ноември миналата година.

Мощността на Roadster II така и не бе обявена, но според Tesla сумарният въртящ момент на трите електромотора е 10 000 Нм. Двувратката ускорява от 0 до 97 км/ч за 1.9 сек. и развива максимална скорост над 400 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    15 7 Отговор
    0 до сто за 1.8 де да можеше за това време да се зарежда

    Коментиран от #5

  • 2 439

    15 10 Отговор
    Къде сте бе черни дизеляци отровни?

    Коментиран от #14

  • 3 kjl

    7 11 Отговор
    А как ще спира??? Е, това вече го знаем, зле!

    Коментиран от #9

  • 4 Разбирача

    13 7 Отговор
    ТОВА Е БЪДЕЩЕТО ХАРЕСВА ЛИ ВИ ИЛИ НЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "цистит":

    Китай , Япония и Корея преди 3 дена подписаха общ стандарт за зареждане 500 кВт и до 2020 мрежата зарядни станции за него ще е готова , което значи че скоро и в Америка и Европа ще го има ! Дори с 350 кВт зареждачка , 100 квч батерия се зарежда за 15 минути !!! Та ти си развявай претенциите , ама за 90% от хората по-бързо зареждане не е необходимо , даже и толкова не им е нужно при положение , че след него трябва да карат 4-5 часа без спиране за да го изразходят , което биха направили само мазохисти петролоидиоти !!

    Коментиран от #8, #17

  • 6 Потник

    1 4 Отговор
    Те стария отзоваха...Нов?!!
  • 7 Антиелектрика

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Разбирача":

    Стига се плюнчи, Нострадамусе. Само, че това "бъдеще" светът го е видял преди 170 години и не го е харесал.
  • 8 Язе

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Та ти си развявай претенциите , ама за 90% от хората по-бързо зареждане не е необходимо , даже и толкова не им е нужно при положение , че след него трябва да карат 4-5 часа без спиране за да го изразходят , което биха направили само мазохисти петролоидиоти !!


    Поредната смешка която казваш.Кой ще е доволен ако пътувайки на някъде трябва да спира за по час,два за да зарежда?4-5часа да я изразходиш?Ти сериозно ли вярваш на тия глупости?Има достатъчно клипчета на които се вижда,че при нормално каране батерията изкарва макс 300км.Мазохисти петролоидиоти каращи по 4-5часа.Като тръгна за море на Лефкада примерно(700-750км) колко трябва да карам за да стигна?Теб ако те устройва да пътуваш седмица аз това време го нямам.А и повечето хора го нямат.

    Коментиран от #13

  • 9 гост

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "kjl":

    Допреди 3-4 години се кълняхте , че не можела да тръгне , сега ви остана само спирането , така ли , хахаххаха ???? Споко , и на спирането и всичко друго ще ви разбие , колкото и да не ти се ще !!!
  • 10 Димов

    5 5 Отговор
    Я ми кажи, когато повечето хора минат на електромобили, с колко повече млрд тона газ и мазут ще изгарят тецовете годишно? С колко тона годишно ще се увеличат вредните емисии от това? Силно ме съмнява, че новите нужни количества МВтЧ ще са само от фотоволтаици. Не и докато под земята лежат милярди долари под формата на природен газ и нефт. Колите ни няма директно да горят и замърсяват. Това ще стане индиректно, чрез електроцентралите. Екологичнодобитата енергия ще заема малък дял. Колкото да се радва раята, че нещата уж вървят към по-добро бъдеще.

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Димов":

    ТЕЦовете мазут НЕ ГОРЯТ вече повече от 20 години , а много скоро ще спрат да горят и въглища !!!!! Остава единствено природния газ и то временно !!! И ако не ти е известно в момента ТЕЦовете произвеждат около 40% от тока в България , и то основно през деня , през нощта когато ще е над 80% от зареждането на електромобилите , тока е от АЕЦ , ВЕЦ и перки !!!!!! И дори и да включиш ТЕЦ на газ , за 0,15 квт /км (15квт/100км ) емисиите са от порядъка на 15-20 гр СО2 , сравнено с 95 гр , които ще са СЛЕД 2020 г за ДВГ !!!! За другите "парфюми" освен СО2 от ДВГтата даже няма да отварям дума , че ми писна !!!!!

    Коментиран от #12, #15, #18, #23

  • 12 Антиелектрика

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    О, ама разбира се, че е много умно ТЕЦ-а да гори природен газ, вместо всеки автомобил да е с LPG. Това е втория ти бисер за тази седмица, след глупостта ти, че колата ми с 230 к.с. на бензин, ще го гори 100 литра на 100 км ако се пусна на Ринга, където средната скорост е 150 км/ч - хахахахахахахаха

    Коментиран от #22

  • 13 незнайко

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "Язе":

    Нали уж отивате на море за да си починете ! Как да нямате време ? Ако е така по добре не ходете на почивка !!!
  • 14 Хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "439":

    Хаха да плачат вагаджиите дизела кв умре!
  • 15 Димов

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Живея в град с два теца и повярвай ми - понякога минават на мазут. Ние си ги усещаме. Свикнали сме им. А тия 40%, които заемат от енергодобива, за една година изхвърлят над 22 млн тона СО2, само в България. Като минем на Тесли, тия цифри ще се удвоят. На мен, това ми изглежда доста плашещо. Няма да пушат ауспуси, а ще пушат комини. Някой държави са облажодетелствани с възможност за възобновими енергоизточници. Други, нямат това щастие. И те или ще станат зависими от останалите, защото ще трябва да си купуват ток, или ще прибегнат до повече тецове и аецове. Не знам за теб, но аз изтръпвам като чуя за аец. Не ни трябва още една Фукушима. Или още един Козлодуй. Или Чернобил. Последният ще трови човечеството още 10000г. Да не говорим за проблемът с ядрените отпадъци. Той и сега е сериозен. А като нацвъкат русия с аецове, ще стане грандиозен. Щото, братушките карат бая коли, ама не дават пет пари за екологията. И понеже е от страните, дето фотоволтаиците не са много ефикасни, а си държи на независимостта, как мислиш?
    От де ще набави ток за електромобилите си? Колко са още като нея? Не ме разбирай погрешно. Аз също не харесвам екологичните недостатъци на ДВГ. Но те са едни прекрасни машини, които могат да постигнат завидни еко показатели, ако ползват подходящите горива. Бразилците карат на етанол, който е екологично чист и се добива лесно, евтино и безвредно. Щом те могат, защо ние да не можем? Това, което казвам е, че електромобилите, към които макар да изпитв
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 цистит

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    нямам претенции обаче да ти кажа ли режима на тока по време на комунизма не ги е кефел като цяло :)
  • 18 Язе

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Явно не си спомняш преди години когато Русия спря газа,че Тецовете започнаха да подгяват мазут.Беше преди много по-малко от 20год.Вецовете след тях е еко катастрофа за животни,растения и прочие.Ако им как да разбереш как върви бизнеса с ток в БГ ще се откажеш от екологията.Перки,мерки,фотоволтаици е една голяма измама.Поне в БГ.
    До коментар 15-първо разбери разликите между АЕЦ-а в Фукушима и АЕЦ Козлодуй.Тогава ще разбереш разликите и защо това което стана в Япония,че тук няма как да се получи.
  • 19 Гого

    0 0 Отговор
    За дизеляка, смърт за електрика,ще ви опуша само очите ,ще ви се видят !!
  • 20 Ben10

    2 0 Отговор
    Дизел бензин газ ток тая планета ще бъде съсипана така или иначе. Е така както за пари се бият скоро за въздух ще се бият
  • 21 Димов

    1 0 Отговор
    За една година, земята получава само от слънцето толкова енергия, колкото произвеждат всичките ни енергоизточници за 10г. Грехота е да не използваме тази благодат, а да тровим природата с тец, аец, петрол и газ. Но, както знаем, 1% от населението на света държи 40% от богатствата му. И за да са рахат тия 1%, останалите ще кашляме и ще плащаме. Може да се направи, но монополистите си държат на монопола. Кой саудитски шейх ще остави някви електрокаристи, да го превърнат от принц, в просяк? Коя петролна компания ще го допусне? Встрани от това: Харесва ми технологията с електромобилите. Харесвам как набира инерция и преодолява недостатъците си. Но никой електромобил не може да ми даде усещането, което изпитвам, от дърт V8, оставен да си плете на празен ход. Или пък от звука на Харли Дейвидсън. Или дори от един прост шестак с дълбоки интърнали. Тока бавно пълни батерията, но бързо пълни километража. Ама не може да ми напълни душата.

    Коментиран от #24

  • 22 Boxer

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Антиелектрика":

    Човека ти говори за ЕФЕКТИВНОСТ! Ефективност, която няма как да я получиш при двигателите на автомобилите. За да сме коректни, обаче, е добре да се имат в предвид и загубите в електропреносната мрежа и КПД-то на преобразуването на ел. енергия в механична (имаме загряване на батериите, нали?). Ако може коментар №11, да каже , ако може какви са тези загуби.

    Коментиран от #28

  • 23 Boxer

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Какви са загубите в електропреносната мрежа и КПД-то на преобразуването на ел. енергия в механична (имаме загряване на батериите, нали?). Виж също коментар №22.
  • 24 Зорлем

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Димов":

    То хубаво идва много енергия от Слънцето, но идва върху цялата площ на Земята и за цяла година, т.е. пак опираме до любимото ти "усредняване". Консумацията обаче не е чак толкова усреднена, или както ти обяснявам от месеци, това, че днес е 30 градуса и на територията на България са паднали милиони джаули слънчева енергия няма да ми помогне на 2-ри януари 2019г., когато ще е примерно -5 градуса, нали? Нищо, че "усреднено" температурата през двата дни е 17,5 градуса!

    Коментиран от #25

  • 25 Прекалено късо име

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Зорлем":

    Май мисленето по-не ти се отдава от шофирането колега. Първо, средното между 30 и -5 е 12.5 а не 17.5, ама това си е на ниво 3-ти клас, така че има време да го научиш. Второ, слънчевите панели не генерират ток от топлина, а от светлина. Така че и -90 градуса да е, пак ще има ток. Проблем е гъстата облачност, а не температурата.

    Коментиран от #26

  • 26 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Прекалено късо име":

    Добре, хвана ме, че съм сбъркал в бакалските сметки. И добре, че ми каза за това как работят фотоволтаиците (това не сме го учили още в 3-ти клас!). Сега ми обясни какво се променя "принципно", че средно погледнато за двата дни има достатъчно светлина, но това не ни помага особено на 3-ти януари?

    Коментиран от #27, #29

  • 27 Прекалено късо име

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Зорлем":

    Понеже имам преки наблюдения, на 25 км от Сф, зимата при облачно време панелите не генерират нищо. Вижда се на проиложение на телефона в реално време. При слънчево време климатика си работи на макс през зиматам и за зареждане ще има ток, ако имах ел. кола.
    Като цяло България произвежда и продава ток, а не петрол, така че ние ще сме най-надалавера от тока взето като цяло за страната. Нали бяхме енергийния тигър на балканите все пак :)
  • 28 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Boxer":

    То хубаво говорим за ефективност, но така излиза, че сме открили перпетуум мобиле. Тук говорихме за газта и за това ми е интересно да те питам - ако една кола с 100 kW мощност и с газова уредба минава 100 км с 7 литра газ, колко литра газ трябват на газов генератор, за да зареди една електричка със същата мощност и същия пробег? Дали сметките за ефективността на електричките излиза, като един газов генератор с мощност 7 kW харчи около 10 литра газ на час? За дизеловите генератори изобщо няма да говорим какъв разход дават спрямо една дизелова кола.

    Коментиран от #30

  • 29 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Зорлем":

    Произвеждаме ток, пълним го в "еко" акумулатори и сме готови за зимата и облачното време. А когато понякога има два месеца без слънце, ще ни пускат в отпуск, защото няма да може да си зареждаме еко електричките :)))
  • 30 Boxer

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Антиелектрика":

    Точно в размера е разковничето! Когато имаш генератор 7 KW и 700 MW, разликата в ефективността е около 2 ПЪТИ! При малък ДВГ имаш 25-30% КПД, при голяма енергийна установка над 55%! Освен това при електромобила имаш рекуперация, докато при обикновената кола всяко натискане на спирачката ти е безвъзвратно загубена енергия под формата на топлина.