9 Септември, 2018 10:57 8 880 8

"Червено знаме" отмъкна дизайнера на Rolls-Royce

  • hongqi-
  • rolls-royce-
  • джайлс тейлър

Главният дизайнер Rolls-Royce постъпва на работа в китайския производител на луксозни автомобили Hongqi ("Червено знаме"), обявиха от компанията-майка FAW Group. Джайлс Тейлър ще бъде назначен за вицепрезидент по дизайна и главен творчески директор на марката, която доставя коли за висшия партиен и държавен елит на КНР.

Освен с разработване на дизайнерски стратегии Тейлър ще отговаря за управлението на нов дизайнерски център на FAW в Мюнхен, където ще бъде основната му месторабота. Там ще се създават новите серийни и концептуални модели на Hongqi.

Джайлс Тейлър има богат опит в дизайна на суперлуксозни автомобили. Работи за Rolls-Royce от 2012 г. и създава някои от най-важните модели на британската компания като кабриолета Dawn, новия Phantom и всъдехода Cullinan. Негово дело е и автономният прототип 103EX от 2016-а.

Преди да постъпи в Rolls-Royce Тейлър работи 13 години като шеф-дизайнер на Jaguar. Най-известните му проекти там са седанът XJ и спортният XK.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фукарийка

    16 3 Отговор
    Това на снимката бих си го карал с кеф. Ама бяло. Ако можеше.
  • 2 незнайко

    13 14 Отговор
    Прилича ми на ВОЛГА с еленчето отпред !!! Никаква красота !!! Като озъбена АКУЛА !!!

    Коментиран от #5, #8

  • 3 цистит

    21 1 Отговор
    китайците ще превземат света
  • 4 Глупчо

    18 0 Отговор
    Щом се купуват и продават футболисти, ще се купуват и продават дизайнери!
    Имали бол пари - платили!
  • 5 Порно

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Всъщност дизайна е от Пежо 404
  • 6 пропов

    19 0 Отговор
    Китайците май стават сериозни. В глобален мащаб. Не съвсем скоро, но ще дойде време и ще откраднат шоуто от добрата стара Европа. С Волво съм изненадан как не се осраха, че даже съживиха марката, без ефтини китайски номера. Май ни чакат интересни размествания на пластовете в бизнеса.
  • 7 асддса

    6 0 Отговор
    От изброените модели всички са красиви. Върши си работата отлично.
  • 8 Coupé

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Няма как. Това е "модното" сега! На почит е грозотията