Last news in Fakti

14 Септември, 2018 15:31 8 933 15

Най-евтиното AMG: първи снимки

  • mercedes-benz-
  • mercedes-amg-
  • a-klasse-
  • a35

Daimler публикува първите изображения на най-достъпния модел в гамата на Mercedes-AMG. Европейските купувачи ще могат да поръчат горещия хечбек A35 в началото на октомври, а първите автомобили ще бъдат доставени през декември.

По предварителна информация Mercedes-AMG A35 ще се оборудва с 2.0-литров турбодвигател с мощност около 300 к.с. Това вероятно ще бъде модифицирана версия на агрегата M264, който се монтира на CLS 350.

Моторът ще работи в комплект със седемстепенна роботизирана скоростна кутия и система за двойно предаване 4Matic. Деветстепенният автоматик на Mercedes-Benz няма да бъде достъпен за модела.

След година в гамата на A-Klasse ще се появят върховата модификация A45 и още по-екстремната версия A45 S. Мощността на тези компактни хечбекове ще надхвърля 400 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Kolega

    14 17 Отговор
    С този напомпан мотор надеждност да не се очаква! :)
  • 3 Японеца

    11 20 Отговор
    Ужасно глупаво решение от АМГ!
    Помпането на 2л. двигатели беше на мода в Япония през 1992г.!
    Кой кого копира е интересно от няколко десетилетия.
    Или кожата в Германия е много скъпа?

    Коментиран от #5

  • 4 Plameni

    37 2 Отговор
    Много хубави снимки,много изчерпателни , всичко видяхме.
  • 5 Plameni

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    Явно и японците не са поумели да напомпат двулитров двигател до 320 кс. Honda Civic Type R.

    Коментиран от #10

  • 6 асддса

    3 1 Отговор
    Те мерцедес и VW помпат от години. Даже това е по-малко напомпана версия на сегашния.
  • 7 Гошо

    6 12 Отговор
    Поредния Мерцедес с двигател Рено

    Коментиран от #8, #12

  • 8 CL500

    9 7 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    Гошо ли си, Мошо ли си, не знам, ама преди да из.ереш нещо във форума, първо вземи прочети нещо. За тая А-класа единтвения двигател, разработе с Рено (не взет на готово, а съвместен) е 1.4 литра, бензин, 163 коня. Всички останали мотори и бензин, и дизел за новата А-класа са си Мерцедесови. Да не говорим за напомпаните ... Иначе двигател Рено ще има в новата Ц-класа, ама само 1.6 литровия дизел, а в момента действащите 'Рено' в Мерцедес са 1,5 литров дизел в А-класа с 110 коня и на вана Citan (близнак на Рено Kangoo). Мисля имаше и някакъв 1.6 литра дизел на А- и Б- класа. Ако ти прави впечатление заимстваните двигатели са само няколко и все малолитражки на нисък клас автомобили, все под 2 литра. Но защо не споменаваш и факта, че в замяна на тези малки недоносчета, Мерцедес дават достъп до разработките си на Рено и Нисан на Мерцедесовите двигатели 2.0 литра бензин, за който се говори тук, както и до V6 и V8. Плановете на Мерц са да заменят V6 с редови 6-таци, онез пак ще намажат технологии. Или дрогото - част от сделката е АМГ да доставя и на Инфинити. Така че, първо чети и тогава коментирай!
  • 9 Мечо Пух

    4 1 Отговор
    Що не се спьна в чувал пари,и на Асанчо му се яде баница!
  • 10 Япо

    8 10 Отговор

    До коментар #5 от "Plameni":

    Ша ти обясня, Сивик Type R троши рекорди!
    Ангел а класе шъ троши матори, полуоска, окачване, шъ пука маркучи и т.н. немцки простотии!
  • 11 bmw

    4 4 Отговор
    2 ЛИТРА ОБЕМ и след 30 000 км дори по-малко мерцедесчето е в бокса за основен.А и Б класа на мерцедес са трагедия , хиляди пъти по-добре бмв ,японска или друга марка в този сегмент.
  • 12 Plameni

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    Кеф ти Мерцедес с двигател на Рено ,кеф ти Мерцедес с двигател на Мерцедес какъв ти е проблема.

    Коментиран от #13

  • 13 Natovec

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Plameni":

    Кеф му риба кеф му паламуд.Има и бързи рена явно е патил и сега пуста злоба....Иначе снимките са супер вижда се че ще е с нови мигачи и
  • 14 ино

    1 2 Отговор
    Долнопробен строшляк. Само ваг е по-зле.
  • 15 Тошо

    2 2 Отговор
    Аз не мога да разбера защо се възмущавате тука! Всеизвестен факт е ,че автомобилната индустрия съществува от "заемки" къде двигател , къде скоростна кутия , къде рама , къде изпускателна система и мн.др. Да не говорим, че една камара чаркалъци във всеки автомобил не са от дадената марка . Динамото на Бош , мъркучите на Дънлоп , фаровете на Бош или Валео , ремъците на Семперит , сегментите та Гьотзе , музиката но Босе , свещите на Нжк , кабелите на Рехау , седалките от Рекаро и т.н.Само нерви си образувате тук , и се плюете взаимно . Защо ви е нужно това ? А и се сещам преди две-три години собственици на новата Ц-класа са останали неприятно изненадани когато са отворили предният капак и са видели само : made in China , made in Tyrkie , made in Vietnam , made in Philipines , made in India . Тогава са попитали : Защо плащаме толкова много пари за нещо което всъщност не е Мерцедес ?