22 Септември, 2018 10:57 16 983 29

Най-великата драг надпревара на 2018-а (ВИДЕО)

  • драг-
  • състезание-
  • надпревара-
  • видео

За осма година поред американското списание Motor Trend организира драг състезание между някои от най-бързите автомобили на планетата. През 2018-а в надпреварата са включени McLaren 720S, Porsche 911 GT2 RS, Lamborghini Huracan Performante, Chevrolet Corvette ZR1, BMW M5, Aston Martin Vantage, Alfa Romeo Stelvio Q4 Quadrifoglio, Audi TT RS, Dodge Challenger RT Scat Pack 1320, Ford Mustang GT, Kia Stinger GT и Honda Civic Type-R.

С най-ниска мощност измежду 12-те съперници разполага Civic Type-R (320 к.с.), а с най-висока - Corvette ZR1 (765 к.с.). Победителят триумфира с време 10.3 сек. и крайна скорост 224.13 км/ч, а първото SUV в "Най-великата драг надпревара" на Motor Trend записва 11.8 сек. и 186.8 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Joro

    15 0 Отговор
    Мн е зле корвета
  • 3 p0p

    14 11 Отговор
    ако бяха дали поршето на някой ПРО,щеше да ги отвее..
  • 4 Асан от Факултета

    4 1 Отговор
    Да радват чи баба Жужа ни запали инак щяф да ги отвеа кат куци пили домат.
  • 5 вес

    10 16 Отговор
    Ха ха има даже Хонда Сивик, но не са обърнали внимание на Мерцедес, защо ли
  • 6 BMW М5

    8 25 Отговор
    И все пак бмв сред най-бързите коли .AMG къде сте

    Коментиран от #8, #28

  • 7 CL500

    22 7 Отговор
    Тези драг-тестове, че са тъпи, тъпи са, ама едно нещо ми прави впечатление. Тези същите хубустници на миналогишното им изпълнение на 1/4 миля толкова гордо заявиха накрая ''America on top'', заради Тесличката им Модел Ес, която едвам би Ферарито и Порше Турбо Ес. С него резултат Теслата в този тест щеше да е чак 4-та, ама не я сложиха, защото нямаше да се покаже Тесламофилията, заляла куцо и сакато. Някои ще кажат, ама щото това сега са автомобили от тая година, а Теслата - не. Само че това НЕ е така! Порше гт2рс 700 коня е модел от 2017-а, МакЛарън 720 Ес също е от 2017, Хурикана Перформанс също е от 2017. На Теслите май или им правят само нагласени тестове, или им подбират по-слаби противници, за да спечелят. А както винаги НЕ се тества и на по-дълга дистанция, да не говорим и за ускрение+спиране, а пък съвсем да не говорим за писти и завои. Имам чувството, че Тесладжиите трябва да карат само направо на един светофар дистанция, а и да нямат късмета да ги хване някой от по-силните супер-кари.

    Коментиран от #9, #19

  • 8 вес

    20 8 Отговор

    До коментар #6 от "BMW М5":

    Тежкото четириврато БМВ, само секунда след лекия и далеч по-изцеден Макларън
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Знаещ

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "вес":

    Марката, която произвежда бусове е произвела и най-комфортните лимузини, които освен комфортни са и много бързи. Ето резултат от тест на Е-класа: “E63 managed the quarter mile in 11.206 seconds”.
  • 11 Кольо Камиона

    14 3 Отговор
    Първите три без съмнение са яки, Хондичката също не е никак зле, смешниците на групата са американчетата и Астона, можеха да поканят Бенц и някое по наточено Ауди, чакаме теслАта на Ринга.
  • 12 Алфа Ромео

    12 1 Отговор
    Каква е логиката Стелвио да е във този драг, това е друг тип автомобил.
  • 13 Vаci

    15 1 Отговор
    Да бяха поканили Honda NSX какво ми сравняват коли по 600 + с 320 коня да ги бяха изкарали на писта на Time attack тогава резултата ще е друг
  • 14 CL500

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "вес":

    Забрави да споменеш, че тази марка е и доминант във Ф1 от много години станаха вече. А доколкото виждам си фен на БМВ, чието представяне във Ф1 няма да коментираме. Нито ще коментираме липсата при тях на истински спортен автомобил, като ГТ-Р на Мерцедес, а няма какво да говорим и за нещо по-хипер, като Проджект 1, ама да, забравих, че те нямат Ф1 технологии, защото не ги умеят там нещата.

    Коментиран от #15

  • 15 вес

    9 9 Отговор

    До коментар #14 от "CL500":

    Ами да, трябва да спасяват имиджа чрез Ф1 и затова наливат толкова пари там. Как иначе ще обяснят на клиентите си, защо им искат толкова много пари за емблема, която виси даже по боклукчийските камиони на пътя.

    Коментиран от #18, #23

  • 16 РЗС

    3 1 Отговор
    преди да тръгнат си мислех на ума - ако трябва да залагам пари, бих заложил на поршето и ламбото, тия макларъни от ф1 насам така и не можах да ги харесам, като някакви тунинговани японки от бързи и яростни 1 с грозен и изглеждащ евтино бодикит. Помислих си,че може да бие мака, но много ми искаше да е поршето, щото са е така антипатичен тоя макларън. Един комшия кара 670ка, а преди това порше турбо ес и понеже явно има бая пари, още не разбирам защо не си вземе един хуракан, ами кара тоя грозен макларън. Единственото, което може да причина е,че макларъните ги водят всекидневен суперкар, което звучи тъпо само по себе си.

    Коментиран от #17

  • 17 Кольо Камиона

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "РЗС":

    Макларена няма как да е всекидневен супер-дуперкар, пробвах го, гимнастиките около слизането и качването може да са по възможностите на Йордан Йовчев, също като при италианските, но по висок и едър човек изглежда смешно и глупаво докато се мъчи да се измъкне, особено ако е с костюм, затова за такива като мене - само немско.

    Коментиран от #24

  • 18 Знаещ

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "вес":

    Не знам къде им виси емблемата, но е факт, че са недостижим лидер в премиум сегмента. Ето малко инфо: “
    Automotive News изнася информация и за продажбите на най-добре продаваните върхови модели в този сегмент - S-Class и 7-Series. Моделът на Mercedes-Benz има повече от двойна преднина през месеца, генерирайки над 8400 продажби. Резултатът на BMW 7-Series е 3392 екземпляра”
  • 19 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "CL500":

    Точно така, миналата година тръбяха как Тесла била всички, ама се състезаваше все с коли с по-малко коне. Тук ако беше, щеше да е наистина 4-та и нямаше да им се плати за реклама, колкото и да тръбят, че Тесла не давали пари за реклама.
  • 20 Като гост

    3 4 Отговор
    А къде е GTR
  • 21 Мани бегай

    4 0 Отговор
    И пак тестват коли които нямат нищо общо като тегло и мощност една с друга
  • 22 Plameni

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "вес":

    Мерцедес са навсякъде. Мерцедес ще те закара и на оня свят.
  • 23 Алфа Ромео

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "вес":

    ВМЗ как да правят камиони като още коли не са се научили да правят, пък камо ли да постигнат нещо във Ф1 със тези куци асматични мотори. Гледай клипа със драг между М3 и Джулия и слушай как трябва да се развърта истински спортен мотор и как М3 губи обороти при смяна на предавка.
  • 24 РЗС

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Кольо Камиона":

    то и тоя дето го кара е един 70 кила, но като го гледам как се върти всеки път преди да влезне, не му е най-приятно да се завира като мишка у дупка. Така четох, че тия коли били наричани всекидневни суперкари, но на мен порше турбо ес по ми се струва че е такава, удобна да се качиш, да слезнеш, върви и на право и по завои и пак е много пари.
  • 25 Mpowered

    2 2 Отговор
    Баварския звяр се представи повече от добре да не кажа отлично.
  • 26 Алфа Ромео

    4 2 Отговор
    Тежкото СУВ на Алфа е на 0.7сек след 95 коня по.мощното М5 и на 0.1сек от идентичния по мощност Астън Мартин, страхотно представяне.
  • 27 TSLA

    0 4 Отговор
    Миналата година в седмото издание победител беше P100D с време 10.5 sec
  • 28 волен сидеров

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "BMW М5":

    ами защото...
    Мерцедес не е за чик.джии-комплексари ,а за хора които могат да си позволят жена и нямат комплекс да бързат
  • 29 асдсфвдя

    0 1 Отговор
    "Велика Драг-надпревара" ама такава безмисленна, че ум ми го непобира..Могат ли да сложат коли с по 300-400 коня с/у коли по 700-800коня и какво искат да постигнат..Чета коментари...и аз съм на това мнение, защо не сложат един Нисан ГТР Годзила и Хонда НСХ..Сигурно щот после няма да има смисъл :Д Платена реклама, политика, манипулация...И отделно от темата..ограмотете се малко недейте сръвнявайте мерцедес и АМГ, защото това е спортно поделение на Мерцедес, което се занимава с тунинговане на определени модели автомобили..тези където ги карате милионици дизели, не се надъхвайте, няма нищо общо, амг, само спирачния диск на амг, струва половината ви дизелова щайга :) ББ брадъри