Last news in Fakti

26 Март, 2012 10:53 73 923 56

Новата Dacia ще се казва Citadine и ще струва под 10000 лв

  • dacia-
  • citadine-
  • sandero-
  • lagan-
  • duster-
  • renault-
  • nissan-
  • micra

 

От известно време в интернет циркулира информация, че Dacia ще пусне в производство още по-евтин модел от Logan. Сега по темата се появиха нови данни, като дори се посочва конкретна цена и име на модела.
 
По неофициална информация, разпространена в немски и британски медии, най-евтината Dacia ще се казва Citadine, а цената на базовата версия няма да надхвърля 5000 евро. Става дума за субкомпактна градска малолитражка с пет врати, която по габарити и моторизация ще е аналог на VW Up!.
 
Предполага се, че новото градско мини ще се прави на бюджетна платформа на Renault/Nissan, като не е изключено Citadine да използва и модифицираната база от Micra. Размерите й ще са по-малки от тези на Sandero, а концепцията ще представлява автомобил тип хечбек с пет врати.
 
Що се отнася до моторизацията на Citadine, то предположенията са, че автомобилчето няма да използва сега наличните агрегати на алианса, а ще се екипира с нов трицилиндров мотор с работен обем 0.9 литра и мощност от порядъка на 70-90 к.с.
 
Още новости, свързани с компанията Dacia са, че има вероятност още тази година румънците да представят нов средноразмерен седан. През 2013-а се очаква появата на миниван и пикап, а през 2014 година - обновен вариант на Duster, който ще е наличен и в товарна версия.
 
Очаква се през 2015-а на бял свят да се появи и втората генерация на модела Sandero. Предишната информация беше, че най-евтината и най-малката Dacia ще се казва City и ще се ппродава на пазарите в Европа за 6 500 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Megane

    29 4 Отговор
    браво на румънците - добре изглежда!
  • 2 Гергана Лазарова

    25 7 Отговор
    bravo

    Коментиран от #55

  • 3 венев

    29 5 Отговор
    Аз като бивш собственик на Дачия съм си казал: никога повече! Но няма да си кривя душата, количката изглежда много добре. Дано не опорочат пак дизайна с калпава изработка и да тропа и скърца само месец след като е излязла от салона. Красива е , покажете и интриора.
  • 4 Бат' Ицо

    20 8 Отговор
    Браво на румънците! Бавно, но сигурно вървят напред, за разлика от нас, с китайските боклуци, които само сглобяваме....
  • 5 power100

    21 2 Отговор
    Количката е хубава,спор няма.Ама аз на такива "ще струва по 10000лв" не ги вярвам,докато не видя.То и Логан щеше да е 12 000,ама се оказа че не е така.
  • 6 Цветана Червенкова

    12 3 Отговор
    Чакам я!
  • 7 жужо

    14 5 Отговор
    А, "нашите" китайчета С10 с цена 16 000 лв.? Май Гришата нещо се е изхвърлил с цената! :))

    Коментиран от #9

  • 8 юрии луканов

    11 5 Отговор
    syper e
  • 9 Виктор Георгиев

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "жужо":

    @7 тва за 10 000 лева екстрите му ще са волан скоростен лост и парно няма място за сравнение с ц10, а и тази кола ще излезе след 2 години най - рано сигурно.....
  • 10 Бай Мангалеску

    9 16 Отговор
    И без пари не я земвам, даже ако ми дават бонус купони за горивото!!!
  • 11 Лъчезар Ананиев

    12 6 Отговор
    да не мислите че наистина ще изглежда толкова добре,за 10000лв. получавате черни брони,стоманени джанти,и да не забравяме че това е Dacia,та те скърцат и пропускат вода още от магазина,а и на края имат отварачка вместо емблема
  • 12 4ipi

    9 5 Отговор
    Цена=Качество=Екстри ... краш тест ?? не искам да видя резултата това не е кола за Европа.
  • 13 FMC

    13 2 Отговор
    Не знам защо се заблуждавате, че екстрите струват кой знае колко на производителите. Всичко е стандартизирано, произвежда се в огромни количества и за много компании. Цената за производителя е ниска, но се ползва за по-сериозна надценка на базовите версии, които нарочно са голи, за да може купувача да си поръча климатик за 1500, ЕСП за 900 и така нататък. При добро желание може да се пусна автомобил с някоя друга екстра и на цена под 10 000 лева. Това не изключва възможността да лепнат един парктроник за 500-600 лева и за още толкова климатроник и ел.огледала. Типичен пример за набутвация е уж евтиното Поло, което дори в уж добре оборудваните си версии не разполага с ел.огледала! А това е градска кола и ел.огледалото е една от най-ползваните екстри. Вместо това лепнали 4 ел.стъкла във FLY, без възможност да поръчаш автоматичен климатик. Който иска повече, минава нагоре и нагоре в йерархията :) Да не говорим за слабоватите мотори, опасни за движението и пътниците в автомобила. На всичко отгоре и лакоми за бензин. Така, че тая дачия може да я пуснат и за 8000. Няма да сгрешат с печалбата.
  • 14 nqkoi

    11 4 Отговор
    Карам Логан 6+1 за нашата страна и джоба на българина си струва със сигорнос няма да изглежда както изглежда на снимката но си струва
  • 15 dacia not fan

    8 4 Отговор
    DACIA CIGANINE,what?!
  • 16 RENAULT

    4 2 Отговор
    Kato vi naslagat danutzi i neznam kakvo drygo i 6te izleze edna tzena,bulgarska! Kypyvaite BULGARSKOTO-O-OO-O! Ne kenefite,oba4e!
  • 17 Йолев

    6 15 Отговор
    На мен Дачиите ми харесват. Поне в такситата в които сЪм се возил. Определено от вън са едни от най-красивите автомобили. Май дизайнерите се справят там най-добре. И за 2000 да я пуснат пак няама да я взема обаче. Прекалено и е лъскава и чиста за тази свинска държава с примати за управници.

    Коментиран от #19

  • 18 неее

    10 3 Отговор
    Това на снимката е много над 10000лв
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 николай маринов

    5 1 Отговор
    Това на снимката определено ми харесва
  • 21 ВИП АМГ

    4 5 Отговор
    za pasrite si sa dobri ama inache sa palni shtaigi v sravnenie s drugi marki.
  • 22 ВИП АМГ

    3 5 Отговор
    za pasrite si sa dobri ama inache sa palni shtaigi v sravnenie s drugi marki.
  • 23 стефан сервиз

    6 3 Отговор
    С НЕТАРПЕНИЕ ЧАКАМ ЕДИН ДИЗЕЛ НА ТАЗИ ЦЕНААА
  • 24 аз

    4 4 Отговор
    треба да пуснат с 3 врати за 9000лв.
  • 25 Родолюбец

    7 2 Отговор
    Йолев 17 - На-красивите автомобили?????? Ти добре ли си ? А държавата не е свинска , ти и др като тебе с бездействие я превърнахте в такава ! Явно не си бил в Италия и особено в Сицилия ! България е чудесна страна , трябва и още дооста да се развива ,но ще стане ! 3тата ми кола ще е Волеекс обаче ще изчакам малко :) А ако има нещо чисто БГ ще го купя :)
  • 26 Нема Бира

    7 2 Отговор
    Знам че няма да си я купя, обаче им се възхищавам. Заедно с Рено направиха това за което ние си мечтаем.

    GO GO GO Voleex!!!
  • 27 kkk

    3 2 Отговор
    До номер 25 Родолюбец- Като казваш "вие сте свине" , се изключваш от българския народ,така ли? Айде не се прави на по -голям светец от папата. Ти да не си ариец некъв ,че се делиш от хората си и съдиш? Аз съм бил в Италия,щом питаш, и е очевидно ,че там е по -чисто и по-подредено от тук. Колега, 2012 година е- и други хора са ходили по света,не си само ти.
  • 28 ккк

    3 2 Отговор
    Да те питам ,като си толкова отворен- в какво точно се изразява твоето действие? Какво направи ти за държавата си? Ние бездействаме- ти какво правиш?
  • 29 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 5 Отговор
    ЕВАЛАТА ,, ДАЧОНЕ'' ! АКО ПЪК СЕ ИЗПОЛЗВА ПЛАТФОРМАТА НА ,,НИСАН МИКРА '' ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ НЕЩО НАИСТИНА ДОБРО КАТО СЕ ЗНАЕ КОЛКО ЗДРАВ СЕ ОКАЗА ТОЗИ МАЛЪК ГРАДСКИ АВТОМОБИЛ - ГЕРОЙ КОЙТО НИ НАЙ-МАЛКО НЕ СЕ ВПЕЧАТЛИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ТРАНШЕИ НАРЕЧЕНИ ПЪТИЩА ! ЗАСЛУЖАВА СИ И ПАРИТЕ И ВНИМАНИЕТО (лично мнение )
  • 30 Йолев

    6 1 Отговор
    Родолюбецо мазохисте, та нима е патриотично на черното да казваш бяло? Да вземем красавицата София. Няма град в Европа който да е оставен на грижите на природните стихии. Снегът не се чисти, а се чака слънцето да го стопи. Едно момиче загина в студентски град поради невъзможност да се движи по тротоара. Дали ще има наказателна отговорност за кмета на този район? Познай. Улиците не се мият а се разчита на пролетните дъждове. Ако искам лъскавата ми кола да е такава трябва да я мия по-често от зъбите си. Сутрин, обед и вечер. А животът е нещо повече от лъскава кола, че да се посветя на нея изцяло.
  • 31 vw gost

    4 2 Отговор
    По-добре да се инвестира някой лев отгоре в КИА,отколкото да се после да се ядосваш,че нещо все пак те дразни в колата. Отидете на сайта на Дачия,направете си кола с всичко което искате като оборудване и вижте колко ще излезе.При КИА по-голямата част от екстрите са си серийно,така че от кола водеща се без екстри на КИА и такава на Дачия има огромна разлика.Давам пример с корейската марка,понеже са няколко хиляди по-евтини от другите добри марки.
  • 32 Пак родолюбеца !

    9 2 Отговор
    Не казвам ВИЕ .. казвам ти и др като тебе (т.е като Йолев)! Има много свестни хора в България ,но има както навсякъде и черни овце ! Не се изключвам от българския народ .. тогава как ще съм родолюбец ??? Просто съм от хората които правят нещо и като ме питаш ше ти кажа - чистя градинки , не само пред нас , облагородявам , пиша до общината , помагам на хора , организирам акции по домове . На 18 съм и съм момиче ,но това не ми пречи да бъда добър човек ,да се грижа за мястото където живея .Работя.. Била съм почти навсякъде в Италия .... не казвам ,че не е развита и красива -но е свинска работа ! В Неапол , в Рим , в малък град дори -Монтекатни Терме ! А в Сицилия трупат боклуците на купчини в центъра на града в Палермо , вечер купонясват в подножието на обезобразени и порутени сгради. Бях там на обмен и имаше хора от цял свят , имаше и добри и глупави ,но повечето не можаха да зааметят как се казва България , игнорираха ни и си чоплеха носовете ,а ние бяхме най-активни и си отстоявахме ! Била съм и в Англия и Уелс ... и там има глупаци . В Гърция да не говорим - в Солун и Атина смърдеше на мърша !!! Всеки народ е достоен . На нас ни трябва някой който да ни поведе и да си вдингнем самочувствието , трябва възпитание :) Хайде имайте малко мозък и бъдете по-позитивни и със самочувстие . Ако ли не - където и да сте ВСЕ ЩЕ ВИ ТЪПЧАТ и ще си умрете нещастници и "По-малко хора" . Ма то е до акъл !Айде със здраве !
  • 33 клмнопр

    5 0 Отговор
    дрън-дрън ! хайде на бас, че като излезе ще се окаже ,че 5000 евро е версията за южна Америка, за Европа- 6500 - 7000. Винаги става така. И това е цена за базовата, а базова Дачия специално няма аналог. толкова голи като пушки са ,че и за служебни не стават. и като си вземеш най-необходимите неща, количката се оказва всъщност скъпа. това на снимката е с джанти боядисани брони, металици и такава версия ще отиде към 20.000 лева. А да броиш толкова пари за каквато и да е Дачия означава ,че и психиатъра вече не може да ти помогне
  • 34 н2о

    5 1 Отговор
    Аз НЯМА да подкрепям Румънската икономика!
  • 35 дада

    4 0 Отговор
    Ех,критици на всякъде има.Ако е истина за такава цена да се продава нова кола е много добре.Който не е карал му пожелавам да подкара нова кола за да разбере защо западняците си купуват нови и след 5-7години ги сменят пак с нови.А ния в България продължаваме да твърдим че 2-ра употреба е по-хубаво от новото.
    има едни поговорки; Хвали старото,но си купи ново. И на старо се купува само вино и ракия.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 StefanCelMare

    1 1 Отговор
    Не давам нито една една стотинка за фашист Бэсеску и негова кола!
  • 38 vw gost

    2 2 Отговор
    Когато обявина пускането на пазара на логан разтръбиха по същия начин ,че щяла да струва 5000 Евро. Няма още нов логан на тази цена. Сега няма да е по-различно.Пък и с техните рекламни хитринки за цени без ДДС.Дачия носят стабилни печалби и това е основанието да върви тяхната развойна дейност и да предлагат нови модели. Много малко хора може да си позволят нова кола,хубаво е ,но не е екологично това консуматорско поведение. Колкото по-дълъг живот има един продукт,толкова повече си заслужава от клиентска гледна точка. Фразата : новото е най-хубаво удоволетворява корпорациите. Ако се поинтересувате има съдебни спорове за ароматите,които ползват при новите коли,понеже се смята,че действат пристрастяващо и засилват желанието на купувачите към новото. Който няма пари си купува кола с катализатор на 10 години за 5 хиляди лева,който има пари - има и избор :) .
  • 39 Бял човек

    4 1 Отговор
    Тя и предишната щеше да е под 10 000 лева, ама със запалка и дръжки на вратите стана 16 000.
    Тая ще е под 10 000 ако е дълга под 3метра и няма нито един тенекиен детайл по купето
  • 40 Gosho

    5 1 Отговор
    Цена под 10000 лева,това означава = на 9999 лв с ДДС,честито на печелившите.Но иначе вади фаца.Колкото до екстри ко му трябва на човек най-нормвлните неща-ел.стъкла,климатик/климатроник и останалите базови,колкото повече елктроника толкова по зле,нещо като се прецака и стои като купчина ламарина пред вас.
  • 41 верт

    2 1 Отговор
    ще струва....тая приказка я знаем.и логанът щеше да е под 10 бона, и волекса щеше да е най-евтината кола в европа..пускат новината и слагат картинка на колата топверсия за 20+ хиляди за да не купуват хората конкурентите и да изчакат. после се оказва, че цената била без ддс пък и за европа щяла да струва повече заради еърбега. всеки път така става, това е търговски трик.
  • 42 Сульо

    0 1 Отговор
    Вярно че на запад хората си купуват нови коли,но те не са произведени в източна Европа или още по на изток.що не отидете в автосервизите и да видите какви ремонти се правят на коли по на 1-2години.Нормално ли е на нова кола да сменяш ел двигател на парно или да сменяш глава на двигател.Хич не ми ги хвалете тези боклуци.Смятам ,че за 15000лв човек може да си купи много по качествен автомобил втора употреба.Проблема в България е ,че има много сноби които искат да имат нова кола на всяка цена независимо от качеството и само и само да се покажат пред обществото.В момента у нас на мода е българин изтеглил кредит който ще връща през следващите 20г демек доста след като колата която е купил с него престане да съществува и без една стотинка в джоба за гориво ,но с нова кола.Не балагодаря.
  • 43 ааааа

    3 0 Отговор
    плюйте колкото искате ама като гледам тея са със светлинни години пред нас , а тука сме се събрали само мързеливи дървени философи.
  • 44 Йолев

    0 0 Отговор
    Родолюбецо пътешественико, намерила си с кой да ни сравняваш. Италия е мафиотска държава, просмукана от корупция. Надолу не съм ходил, но съм виждал гета и в Европа и в Америка. Мили родни картинки. Само, че там в гетата живеят мързеливци на държавни помощи, а аз работя като вол, плащам по 12000 лв на година данъци като си прибавя и 20 процента ддс за всяка закупена стока в България и живея в по-лоши условия от западния ленивец.
    А за писмата до общината бравос. Аз също пиша и има резултат. А на добър водач не може да се разчита. Всеки водач управляава според електората си.
  • 45 хахо

    1 1 Отговор
    купете Дачия Ciganine ! помогнете на Румънската икономика ! Българската - кучета я яли

    Коментиран от #47

  • 46 :))))

    2 0 Отговор
    Ами относно главите на двигателите - да нормално е да се сменят на още нови коли, като се има предвид, че една голяма част се правят в България - завода на Монтюпе в Русе....
  • 47 123

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "хахо":

    Ами в Ловеч само перат пари ....возилата им са умопомрачителни!
  • 48 saab

    2 1 Отговор
    Сульо....

    братчето ми ...те и в западна Европа и в САЩ 80% на кредит живеят.....та нали това докара "кризата"!
  • 49 orrllin1

    2 0 Отговор
    Сульо, Сульо, хората се накараха на нови коли, а ти вечен фен на втората ръка, с това мислене си обречен, ня - "цял живот- утепляк"!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 вижся

    3 0 Отговор
    една такава за центъра на софия редовна поддръжка и те боли оная работа кой ще ти удря вратите и ще я драска
  • 52 Българин един

    4 3 Отговор
    Благодарение на нашите братушки нямаме производство на автомобили !
    А можехме да произвеждаме тези и фиат !
  • 53 Москвич бракма

    1 5 Отговор
    1000% е по добра от руска бракма
  • 54 А ве ейййй

    4 0 Отговор
    Тази новина е от преди шест години, а аз тази малолитражка така и не съм я виждал по улиците. Сандеро, Дъстър и Логан претърпяха доста подобрения, обаче такъв мъник няма.
  • 55 Man

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гергана Лазарова":

    Браво Гери, много си красива...
  • 56 Лекарство

    0 0 Отговор
    Звучи като лекарство