Last news in Fakti

10 Януари, 2019 09:14 11 527 12

Suzuki Jimny и Mercedes G-Klasse: Прилики и разлики

  • suzuki-
  • jimny-
  • mercedes-benz-
  • g-klasse
Suzuki Jimny и Mercedes G-Klasse: Прилики и разлики - 1

Тунинг специалистите от ателието Liberty Walk показаха колко близки по дизайн и проходимост са двата всъдехода. Разликата е основно в габаритите на автомобилите, а японският всъдеход действително е като умалено копие на легендарната G-Klasse.

Suzuki Jimny и Mercedes G-Klasse: Прилики и разлики

За да заприлича изцяло на G-Klasse, от Liberty Walk предлагат нов аеродинамичен обвес, като са променени броните, капакът на моторния отсек и въздухозаборниците. Така също японското копие получава нови джанти, различни прагове и модернизирани диодни светлини.

Suzuki Jimny и Mercedes G-Klasse: Прилики и разлики

Новото Suzuki Jimny беше представено в Япония през юни миналата година, а европейската му модификация се появи през октомври 2018-а. Новата генерация на Jimny вече се предлага и у нас, като въпреки явната си прилика с G-Klasse, беше приета особено радушно от европейската публика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 аяая

    32 11 Отговор
    Като Дакел и Доберман са. Приличат си ама...

    Коментиран от #3

  • 3 12345

    37 7 Отговор

    До коментар #2 от "аяая":

    Само дето дакела има по-голям просвет от добермана, и по-голям ъгъл на заход, и по-къса база. С две думи перфектно всъдеходче. Явно и други са го оценили щом е разпродаден в Европа за цялата 2019

    Коментиран от #11

  • 4 Сузукчо

    5 17 Отговор
    ''разпродаден в Европа за цялата 2019'' въпреки явната си прилика с G-Klasse. Прфектно, ама за какво. Ще го вкараш в гората или на полето? Ако, решиш да отидеш за риба, къде ще си сложиш 'такъмите', да не говорим за палатка, столчета и масичка... С тия килграми, покарай го зимата върху втвърдени коловози или 'бабуни'. Подскача като козичка. А, над 50-60 км/ч, въпреки 4х4 , си се завъртял.
  • 5 куку руку ку

    6 8 Отговор
    Приличат си, като в оня виц за чукчата, дето обяснявал как изглежда боа, сравнявайки я с лос... нямат нищо общо!
  • 6 клошарче

    11 4 Отговор
    Ще си проличи лятото на слънчака ако има по 5-6 пред всяко барчи значи е "добра" хи хи
  • 7 onq s konq

    9 6 Отговор
    Язе съм си кръстил кучето джими!Верно че е пумияр ама джафка та се кине!
  • 8 Бат Пешо

    5 2 Отговор
    Приличат си ама само по сянката си
  • 9 Кольо Камиона

    4 0 Отговор
    Сузукито е интересно предложение с добри офроуд характеристики и приемлив разход на гориво, но е с минимална товароподемност, не става за теглене на лодка или каравана, а на магистралата е трагично, така че приложението му е твърде ограничено. За играчка обаче става, особено онова жълто-зеленото.
  • 10 СЕКСКЪРТАЧ

    2 5 Отговор
    На скапаните жълтури, всичките им по хубави коли са с изплагиатстван дизайн, но много по грозно изпълнение! Да не говорим за тези с чисто японски дизайн, направо ми иде да разстрелям дизайнера и конструктора им, няма по грозни и кичозни коли от Ипонските, пък и не са толкова здрави колкото ги определят феновете, защото като излезеш на някое натоварено кръстовище, няма да видиш нито една японска кола от преди 90та година, пък е пълно с Ауди80, Голф2, Волво, Мерцедеси и др. от осемдесет и някоя си година. Те затова всички милиардери карат немски и италиански суперавтомобили, японските са за колхозници и социално слаби.
  • 11 a m g

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    това не е тема за кучета, а за автомобили ,откри10 разлики.
  • 12 панагюрския бик

    1 0 Отговор
    я па незнам дали мио си прилича на нерезо с неговия ,назнам требе да си ги премеримо , кьде е бик ,а кьде е свинята .