Last news in Fakti

30 Януари, 2019 16:43 7 615 29

Глобиха полицай за превишена скорост по време на преследване

  • глоба-
  • скорост-
  • преследване-
  • полиция-
  • швейцария

Върховният федерален съд на Швейцария отхвърли жалбата на женевски полицай да му бъде отменена глоба в размер на 600 франка (€528), задето превишил позволената скорост, докато преследвал престъпници, съобщава The Local. Автомобилът на ченгето бил засечен да се движи с 92 км/ч при ограничение от 50.

Съдът не взел под внимание твърденията на полицая, че в момента на нарушението гонел с колата си заподозрени за обир на банкомат. Камери го заснели превишава скоростта на два пъти - веднъж с 30 км/ч, а след това и с 42 км/ч.

Според съдиите първото нарушение било тактически оправдано предвид сложната ситуация. Второто превишение на скоростта обаче представлявало грубо погазване на правилата за движение по пътищата.

В съдебното решение се споменава, че дори при преследване на предполагаеми престъпници скоростта трябва да бъде съобразена с обстановката и да не създава опасност за останалите участници в движението. Според съдиите при второто превишаване на ограничението полицаят знаел добре, че няма риск бегълците да причинят вреда някому, и нямало нужда да кара като обезумял.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кога ще ги стигнем

    47 16 Отговор
    Брутална държава (в добрия смисъл на думата)!

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ха ха ха

    34 3 Отговор
    Не мога
  • 4 Навсякъде по света

    45 1 Отговор
    90% от населението са някакви уникални организми.
  • 5 Джендър за прогрес

    9 14 Отговор
    Гонил е един от половете си.
  • 6 Госта

    25 2 Отговор
    Странно решение на съда за предотвратяване и залавяне на извършителите на такова престъпление.
  • 7 Не е смешно!

    65 4 Отговор
    Европа става джендър- педерастка! Затова мангусти от Азия и Африка ще ни превземат много скоро....

    Коментиран от #19

  • 8 321

    12 22 Отговор
    Най-важната част от информацията е, че престъпниците са били предполагаеми. Тоест явно, ако ги е стигнал се е оказало, че не са обирали нищо и тогава версията му, че е преследвал престъпници е олекнала. Второ, браво, доста принципно решение - иначе всеки ще се оправдава с нещо - един, че гони престъпници, друг, че гони самолета, трети закъснява за работа. Всъщност третото може и да е най-основателно, ако човекът е диспечер на полети.

    Коментиран от #9

  • 9 124

    33 9 Отговор

    До коментар #8 от "321":

    Ето ти си един принципен европейски джендър!

    Коментиран от #21

  • 10 Гост

    38 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кога ще ги стигнем":

    Публикувано във факти.бг: "Според съдиите при второто превишаване на ограничението полицаят знаел добре, че няма риск бегълците да причинят вреда някому, и нямало нужда да кара като обезумял." Кое им е бруталното в добрия смисъл, че си защитават крадците от банкомати ли? Нямало риск бегълците да причинят вреда никому - а разбития банкомат ако не е вреда, какво е? Тези са тотално сбъркани! На крадците дали им е наложена глоба, а? Това, че в Швейцария имат пари, не ги прави по-умни. Този криворазбран еврогейски либерализъм и защита на престъпници и цигани, ще ни затрие. В САЩ такова нещо няма как да се случи и за това ще са силни, защото имат силна полиция и армия!

    Коментиран от #12

  • 11 a taka

    24 1 Отговор
    следващия път гонка с 5 км под ограничението и награда
  • 12 Кога ше ги стигнем

    17 6 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Имах предвид, че там дори и тези, които пазят закона, попадат под ударите му, за разлика от нас. Тук да си виждал полицай (или изобщо какъвто и да било държавен служител, от коя да е институция) да е глобен (камо ли пък съден!)?

    А "адекватността" на съдийското решение в случая не я коментирам, интересно ми е какво се е случило с престъпниците

    Коментиран от #13, #22

  • 13 Гост

    23 2 Отговор

    До коментар #12 от "Кога ше ги стигнем":

    О, повярвай ми - тук има достатъчно осъдени полицаи. Проблемът обаче е, че няма нито един осъден политик, съдия, адвокат или журналист, които са представители на различните власти. Куките не са фактор и всеки може да извади нож на умряло куче, но да го глобят, при положение, че е доказано как е преследвал престъпници, вече е идиотщина!
  • 14 Полицай

    13 3 Отговор
    Явно не само нашите съдии са ненормални! -А после на Рокшилдите, какво да кажем ?Като питат, защо така банките ни са ограбвани .....а, какво, направо им хвърлям фуражката. .....и да го д......!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Смех

    14 5 Отговор
    Без да съм прочел и една дума от статийката това миже да се случи само в нашия педерастки континент окован с джендърски закони, писани пт джендъри. Всички ония там те си знаят французи шваби саксонци белгийци холандци швейзарци австрийци
  • 18 отчаян от живота в бьлгария

    6 3 Отговор
    поредните тьпи глупости които се пишат,еми ще го гони до дупка ,кво да го остави да избягали келеша,и за втория случаи;защо е гонил ,защото може да е получил сигнал за голяма тежка катастрофа ,и да ходи да помага ,да извика ако трябва линеика и пожарна ,това не вие бьлгария ,тука вместо да ни помагат ,ни гледат като банкомати все едно парите сме ги надиплили и веднага трябва да ги дадеме на тях ,родната полиция уж дето ни пазела ,какви са тия тьпотии ,това журналята не можахте ли друго нещо да измислите ,само глупости и фронд за работа ,аман вече.
  • 19 панагюрския бик

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Не е смешно!":

    а па нали тия чернилки от Африка ,требе да си имат занимания ,кои иначе ще ги е.е тия джендьрси,като са толкова тьпи, скоро че им е ,у текова е...ние че се намерят ,та немам думи ,да ги докачи некои црьн резан,мале кеф.

    Коментиран от #20

  • 20 Донка Перчемова

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "панагюрския бик":

    Извинявай селски, но си сбъркал ника си, ще ти оди повече панагюрски БЕК!

    Коментиран от #25, #26, #27, #29

  • 21 321

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "124":

    Вероятно ако утре те отнесе някоя патрулка на червен светофар и полицаят се оправдае, че гонел предполагаеми престъпници няма да разсъждаваш така.

    Коментиран от #24

  • 22 АLFA Q 4

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кога ше ги стигнем":

    Е КАК КАКВО
    ХАРЧАТ СИ ПАРИЧКИТЕ
  • 23 466

    2 0 Отговор
    Швейцарски тарикат-джигит-ченге :D
  • 24 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "321":

    Само, че за това си има специален режим на движение. Ако мине линейка с включени светлини на червено, пак ли ще мислиш, че ти си прав?

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 откачен извратеняк

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Донка Перчемова":

    па на тебе маи ще ти отива ,донка общата от магистралата хахаха,какво искаш от човека ,не видиш ли че постоянно ни забавлява с неговите изказвания ,ти ако нямаш чуство за хумор ,проблема си е при тебе .
  • 27 отчаян от живота в бьлгария

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Донка Перчемова":

    ама донке ,да не си и ти от джендьрите ,та толко се впрегаш .
  • 28 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Линейката с включени светлини спира на светофара. Ако освен светлините има и вой тогава намаля и спира на червен светофар. Минава само когато всички автомобили са спрели за да и направят път. Идиотско е да мислиш, че няма идиоти летящи на зелено. След като те размажат иди обяснявай, че човекът е бил в критично състояние. Катастрофата няма да спаси ничий живот а ще затрие още два-три.
  • 29 панагюрския бик

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Донка Перчемова":

    ма що искаш ти бе ,говедо такова ненаиграло се ,ясьм си гражданин ,бек се вика на селянин от село ,ти да си отишла у софия сельо исе правиш на много модерна ,коя тая бе от кадя на кадя ,говедо такова ,да доидем да те наденем с рогите та да видиш ,или сьс среднио рог ,избираи.