Last news in Fakti

14 Февруари, 2019 18:04 3 001 6

Класическо MINI на ток струва повече от Audi e-tron

  • swindon powertrain-
  • mini-
  • електромобил-
  • конверсия

Британската компания Swindon Powertrain обяви, че пуска в серийно производство електрическа версия на класическото MINI. Дребосъкът има 80-киловатов мотор, захранван от батерия с капацитет 24 кВтч.

За разлика от повечето подобни доработки, конверсията е добавила само 80 кг към теглото на донора. В същото време 720-те килограма на E Classic MINI са разпределени по-добре между двете оси в сравнение с оригинала - 57:43 вместо 68:32.

От електрификацията е спечелил и багажният обем на автомобилчето. След демонтажа на бензиновия резервоар багажникът на MINI вече поема 200 литра.

110-те конски сили на електромотора позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за 9.2 секунди. Максималната скорост обаче не е особено вдъхновяваща - едва 130 км/ч.

От Swindon Powertrain са модернизирали MINI в практически всеки аспект и солената цена не би трябвало да изненадва. Базовата версия обаче струва абсурдните £79 000 (€89 519) или около €6 000 повече от Audi e-tron. Това поставя под сериозно съмнение плановете да бъдат произведени 100 бройки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхъм

    14 5 Отговор
    Ааа щооо, ще се продадат я колко богати екоджендъри са се навъдили, как мислите овладяват властта и света ?
    Иначе тоз минчо е готин, ся и един филм с Джендър Бийн да направят и всичко е "6"!

    Коментиран от #2

  • 2 jo hustan

    9 12 Отговор

    До коментар #1 от "мхъм":

    Ти първи си пии хапченцето
  • 3 Meganoob BG

    8 4 Отговор
    Щом британците едно време са си купували Лади, значи още по него време тази въшка е била надценена.
  • 4 Японеца

    8 11 Отговор
    Браво, давайте готови китове за всички коли, да фалираме измамниците от ваг, дето ни тровят с екологични дизели
  • 5 гост

    2 0 Отговор
    Лийф със същите показатели може да се купи за 5х.пауда. За 80х.паунда може да си купиш модел Х на Тесла. Това е само за фенове на стари коли, но пък те държат на оригинала, а не на електрифицирани измислици. Някак не виждам посоката им на мислене с тези слаби показатели, гола тенекия и малка кола с малко материал, с малки възможности, и малко употреба. Купър е бил успешен, защото е бил евтин и прост, макар че в началото цената му е била висока и не се е продавал добре докато не са му сложили по-добър двигател.
  • 6 Ботев

    2 3 Отговор
    Не разбирам защо сравняват Минито с Е трон след като Ел. Ауди никога няма да влезе в производство. Минито има поне прототип в движение, независимо от абсурдната цена.