Last news in Fakti

24 Февруари, 2019 13:00 28 913 58

За 150000 лв. у нас се продава уникален стар Datsun

  • vilner-
  • datsun-
  • 280z-
  • тунинг
За 150000 лв. у нас се продава уникален стар Datsun - 1

Vilner Garage представи един от най-детайлните си проекти, които някога са напускали ателието. Изпълнението на този Datsun 280Z ‘Fairlady Z’е уникално, а неговата история е не по-малко интересна.

„Изкарахме колата буквално от хола на собственика“, казва Атанас Вилнер. Немският ѝ собственик, чието родословно дърво го свързва с Ерих Хартман - Буби, най-успешният ас в историята на въздушните битки. „Наложи се да демонтираме част от дограмата,“ допълва Вилнер.

За 150000 лв. у нас се продава уникален стар Datsun

Колата попада в ръцете на родственика на Буби след пътуване до САЩ, където той се влюбва в автомобила от пръв поглед. Два месеца по-късно, боядисаният в ‘Gold Metallic’ Datsun 280Z, пристига в контейнер в Хамбург, заедно с части от фюзелажа на Messershmitt Bf 109, също свързан с Ерих Хартман. Собственикът така и не издава пълната история на самолетните отломки, но Вилнер се интересува от перфектно запазения ‘Fairlady Z’.

Автомобилът идва в България преди няколко години, за да бъде тотално преработен от Vilner Garage. Преработен и чрез ексклузивната творческа програма на BASF R-M The Code. В нейните рамки Вилнер създава своя собствена боя - ‘Vilner Copper Rose’, която е ползвана за джантите в стил ‘Superlite’, предната решетка, задната бленда, както и за детайли в интериора. Основният цвят на автомобила е ‘Vilner Cobalt Matt Metallic’.

За 150000 лв. у нас се продава уникален стар Datsun

„Няма един недокоснат детайл в този автомобил“, казва Вилнер. „Техническите модификации са изключително премерени, в духа на ‘restomod’, като исках колата да остане и максимално вярна на оригинала.“

Екстериорът

Фаровете и стоповете са с изцяло LED техника, външните огледала са изработени от фрезован алуминий, изпускателната система завършва отстрани, дискретно, точно пред задните колела. Z логата в страничните калници представляват LED мигачи, а двете брони са премахнати.

За 150000 лв. у нас се продава уникален стар Datsun

„Исках максимално чист силует. Постигнахме го с десетки часове работа и изработката на детайли от метал за носа и задната част на колата,“ казва Вилнер.

Интериорът

Феноменален. Абсолютно всичко е облечено с винтидж кожа, с изключение на страничните секции на централния тунел, който е покрит със син филц. Сини са и стелките, с кожени кантове и метални надписи ‘Fairlady Z’. Цвят, който се повтаря и на коланите и тавана, чиято форма едновременно интерпретира десена на седалките и допринася за обезшумяването на салона. Именно на седалките може да забележите металния печат “20 Years Vilner Studio”, който последно бе поставен на проекта Shelby Mustang Super Snake от 2018-та. Следващият автомобил с подобен печат се планира за 2021-ва, така че този 1976 Datsun 280Z ‘Fairlady Z’, е много повече от поредния проект на Viner Garage.

За 150000 лв. у нас се продава уникален стар Datsun

Специално създаденият за проекта ‘Vilner Copper Rose’ може да бъде открит на централното огледало, на табелката на таблото, волана и върху наглед незначителни детайли, като бутона на скоростния лост. Техниката. Колата е реконструирана из основи, всяка износена част е подменена с оригинална или заменена с по-добра. Изпускателната система например с изработена от неръждаема стомана, специално за този автомобил, като колектора е полиран на ръка. Окачването е с пружини Eibach, като колата е спусната с 20 мм.

"Сумата от 75 хил. евро, за която го продаваме, е по-скоро символична, на фона на вложените труд, материали, усилия и креативност“, завършва Вилнер.

За 150000 лв. у нас се продава уникален стар Datsun


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ккк

    66 6 Отговор
    Супер е
  • 2 дообре

    67 4 Отговор
    щом сумата е символична„защо не го предложат някъде за реалната?

    Коментиран от #40

  • 3 Алфа Ромео

    55 5 Отговор
    Готина кола, той по-принцип тоя модел специално е много як!
  • 4 Голям Слон

    38 13 Отговор
    Фюзелаж? Достатъчно е да се каже "купе". За автомобила нямам думи. От годините, когато марките бяха разпознаваеми, а не излезнали от едно дизайнерско студио, в което са ги избирали с изпит по безвкусица...

    Коментиран от #9

  • 5 Американче

    40 31 Отговор
    Взет е за 15 000 долара вложени са 15 000 лева и 5000 за работната ръка
    Печалбата р символична хаххаах

    Коментиран от #48

  • 6 Obey The Law

    30 10 Отговор
    Страхотен автомобил, щеше да е по-як ако интериорът беше от черна кожа, но и така става. Веднъж някое Българско тунинг ателие да направи един сполучлив тунинг, вместо да купят някое Голфче дизеляк или БМВ Е36 316i и да слагат някакви раздути калници, огромен спойлер и чип на двигателя и да си мислят че карат най-бързата кола в България.
  • 7 Datsunmatsun

    13 80 Отговор
    И 5000 лева не бих дал за тва!

    Коментиран от #39, #50

  • 8 майстора

    55 17 Отговор
    Уникален автомобил като цяло ..но някой е похарчил два чувала с пари и време за да го превърне в шикозно 💩 ....аз съм за реставрацията на автомобили до 100% заводско състояние а не орезиляването им
  • 9 ключаря

    25 3 Отговор

    До коментар #4 от "Голям Слон":

    Чети, бе човек,
    става въпрос за фюзелажа на самолет "Месершмит"!

    Коментиран от #13, #58

  • 10 Зорлен са ...

    33 30 Отговор
    Орезилили са колата. Халал да им е. И 5к няма да и вземат. Никой колекционер няма да я купи. Те дават луди пари, само за автентично, оригинално, истинско. Тук нищо подобно. Извадили я били, от хола на собственика ... айде тръц ... и по- полека с лъжите. Ако е истински фен, такава кола никога, няма да им я даде, да я похабят.
    По- скоро, са я изровили от някое uk бунище и са хвърлили маса пари да си начешат егото. Типична Бай Ганьовщина , по бълагарски.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Radara

    17 13 Отговор

    До коментар #11 от "Чукча писател":

    Забавлява ме хейта и бих казал че е доста креативен, но дори и да е такава фактологията крайният резултат е много впечатляващ. Не удобрявам изказванията на колегите в стил автомобилни колекционери на ферарита. Автомобила е съживен уникално. Абсолютно съм сигурен че цена от 150 бона няма да впечатли и дори средно заможен господин който иска да притежава нещо уникално и С класата му е омръзнала. Даже си мисля, че и 300 могат да и вземат но зависи колко им се чака.
  • 13 Голям Слон

    12 7 Отговор

    До коментар #9 от "ключаря":

    Чета, чета... Чудя се само дали да взимам със себе си самолетен експерт, за да съм сигурен, че освен колата ми дават и тленните останки на самолета на въпросния ас Буби :-) Чудя се също дали няма да е по-правдиво направо ако продавача прибави и перчем от своя роднина за достоверност. Но в такъв случай ще трябва да водя със себе си и ДНК експерт. Хм, много скъпо ще стане. 150.000 лева бързо ще набъбнат. Предпочитам премиум класи от 80-те, вместо реставрирани автомобили с талисмани към тях.

    Коментиран от #20

  • 14 до 12

    11 12 Отговор
    до 12. Още по-уникален ще е резултата след 3 години, когато кита започне да се пука, а тази обърната кожа вътре заприлича на опърпан мръсен парцал, защото като седнеш това добре и напоително поема цялата мръсотия и после няма чистене
  • 15 КККК

    19 4 Отговор
    Влизате на сайта на Вилнер и гледате снимка 23 от въпросния проект.Гледате болта от ляво и другия от дясно и веднага разбирате какво внимание към детайлите има за 75000 евро.И още нещо, друга кожа май нямат там ако се съди по това, че това е вече проект N на брой в който се използва.

    Коментиран от #27, #51

  • 16 Гост

    8 2 Отговор
    240Z в заводско състояние е тия пари. За къстъм проект на по-зле котиращия се 280Z не знам кой ще даде толкова. Тия дето не разбират ще си вземат някаква немска ч.кия. Тия дето разбират ще предпочетат оригинален 240Z
  • 17 Говт

    2 0 Отговор
    Перфектен стоков 280Z без удари с оригинален интериор и боя на едва 30000 км е 42000 долара. Говорим за най скъпия екземпляр в Carsforsale.com. За перфектен 240Z цените прескачат 100 000 долара с лекота
  • 18 Порно

    15 4 Отговор
    Жалко , окепазили са хубавата кола.
  • 19 Статут

    16 10 Отговор
    Поредния хейт от "разбирачи". Вилнер има статут на интериорен дизайнер на автомобили струващи милиони, познат по целия свят, а вие какъв статут притежавате, за да си позволявате да оценявате трудът му? Поне съседите ви знаят ли кои сте? Знаят ли ви името?
  • 20 ключаря

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Голям Слон":

    Не се прави на "ударен" - беше помислил, че наричат "фюзелаж" купето - признай си, че ти стана ясно след като ти обърнах внимание - иначе съвсем ясно си написал горното.

    Коментиран от #25

  • 21 JustForFun

    21 3 Отговор
    Колкото и да харесвам Вилнер и работата им, тук жестоко са се объркали. Тази кола в оригиналния си вид изглежда в пъти по-добре от тяхното изпълнение. Лед стопове и фарове на тази кола си е кощунство, а синята матова боя е все едно избрана от някой циганин за неговата Е36-ца. Убеден съм че салона е качествено направен, но не и отива.

    Преди да ме нахраните, още миналата година я видях на живо и мнението ми е същото като в по-горните редове.
  • 22 Go60

    3 1 Отговор
    Ъ. Няма да плюете?Невъзможно. Това е България.
  • 23 Спец

    3 1 Отговор
    На мен ми харесва. Няма да дам толкова пари, но ми харесва.
  • 24 Статутаджията

    14 3 Отговор
    До статутаджията 19. Статута на вилнер е обикновен тапицер. На нашата улица има 3-ма такива по-добри от него

    Коментиран от #28

  • 25 Голям Слон

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "ключаря":

    Признавам си, че исках да напиша "корпус" :-) Но мисля още за поне 5 неща, докато драскам коментари в сайта. Думата "фюзелаж" не ми допада. Смятам, че е излишна чуждица. Така или иначе корпус (също чуждица) е много по-разбираемо за масите. Фюзелаж е понятие за хора, които се интересуват от авиация и нямат проблем да боравят с такива понятие. В крайна сметка исках да го обърна на ирония, защото статията много ми заприлича на горублянска продажба на автомобил. То не са руси косми, чадъри, забравени пенсионерски трандафори. Иначе много внимателно чета всяка статия и не пропускам случай да се изгавря с някоя журналистическа изцепка. Какво друго да си призная?

    Коментиран от #26

  • 26 ключаря

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Голям Слон":

    Пич си!
  • 27 СЛЕД ЗМИЙСКАТА ТАЗИ КОЖА

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "КККК":

    Е НАЙ СКЪПА.А ПРОПО И АЗ ПОСТОЯННО СЕ УЧУДВАМ КАК НОН СТОП ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН ПЛЮЕТЕ ПО ЧУЖДИЯ ТРУД.
  • 28 ТВОЙТЕ ТАПИЦЕРИ КОТ ИСКАРАТ

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Статутаджията":

    ГО МУШКАТ ПОД ВЪЗГЛАВНИЦАТА И НИ СИ РИСКУВАТ ПАРИТЕ В ТАКВИЗ ПРОЕКТИ КОИТО ВСЕ ПАК ЩЕ БЪДАТ ОЦЕНЕНИ ОТ НЯКОЙ.
  • 29 Иван

    4 6 Отговор
    В САЩ вървят от 10000 $ до 30000 $ много по добри тук България са най големите в цял свят ха ха ха

    Коментиран от #30

  • 30 ГЛУПАН

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Иван":

    САМО ЗА ПЪЛНО ПРЕТАПИЦИРАНЕ В ЩАТИТЕ ЦЕНИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ 10000 ДОЛАРА. ОТ ТАМ НАГОРЕ СА СЕЩАЙ ЗА ТВОЙТЕ ПАРИ КВО ША ПОЛУЧИШ....
  • 31 зевса

    11 2 Отговор
    Тази кола е уникална! Това не е носната кърпа Х5 или Кайен, за да се преработва интериора със супер скъпи материали и изработки и циганско - пернишки лед светлини. Вилнер , като са толкова добри , да си гледат клиантелата от негри и мутри и да не развалят класиките! Матова боя! Пълни идиоти! Да се концентрират върху немските еднодневки за мутри и негри и да не пипат светините!

    Коментиран от #32

  • 32 А ВИЙ СА ЗАМИСЛЕТЕ ЩО ТУК И

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "зевса":

    НЕГРИТЕ ВЪ ИЗПРЕВАРИХА В СТАНДАРТА.....
  • 33 Манавски

    9 5 Отговор
    ВИЛНЕР ВИНАГИ МНОГО СЕЛСКИ ТУНИНГ
  • 34 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    хубава кола
    одобрявам е
    класика
    красота
  • 35 незнайко

    7 2 Отговор
    Колата наистина е супер, но какъв е този ЛАЙНЯН цвят на
    решетката ??? Това ли могат "великите" Vilner Garage ???
  • 36 Радо

    5 8 Отговор
    Ще се мъчат да го пробутат за олдтаймер на някое софийско келеме с много пари от мама и тати, само че не са преценили, че японските коли се сглобяват отскоро и нямат все още никаква история, за да бъдат продавани като олдтаймери, за разликая от много европейски класики.
  • 37 Вуньо от вилнер

    8 3 Отговор
    Вилнер какво означава това име избирано да звучи някак си по-така сигурно идва от сложната дума виолончело. Сега по същество ретро колите, които имат истинска стойност са направени от държави с традиции не от ганя и те са автомобили на дадени марки които са абсолютно в автентичен вид на бая години със уникални за времето си екстри като климатик например. Вуньо от вилнер може да китосва и шие но е далече от цивилизацията

    Коментиран от #41

  • 38 Ввв

    5 0 Отговор
    Абе келеши,като толкова знаете,отваряйте някое лъскаво шоурумче и започвайте вие да предлагате коли,а?
  • 39 Крафтър

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Datsunmatsun":

    Покажи нещо направено лично от теб, след това го продай, и чак след това но не на края ,боли ме фара колко пари даваш !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Николай

    0 5 Отговор
    Браво на Атанас Вилнер. Такива реставрирани вървят доста скъпо в Германия и САЩ.

    Коментиран от #47

  • 43 Иван Костадинов

    4 0 Отговор
    Интериорът определено не е добре. Може и да не разбирам. Все пак съм от провинцията. Екстериорно ми допада. Имаше една приказка на Андерсен,Новите дрехи на царя,тя казва всичко. За коментарите ,за изработката,за сумата. И все пак си мисля,че царя е полугол.
  • 44 Коментара

    0 1 Отговор
    Уникален проект! Поздравления за свършената работа. Таванът изглежда уникално (тул няма снимка), мисля че този проект е един от най-силнияте им към момента...поне за мен. Съчетанието на син и каф цвят е много трудно... често се влиза в една неприятна посока, мисля, че са подбрали точните нюанси и изглежда жестоко. Още веднъж адмирации!
  • 45 Петър

    4 0 Отговор
    Една от най-красивите коли правени някога превърната със замах в циганска мечта... пълна трагедия.. самозабравили се кичозни самохвалковци. Не 75к а 7к не струва в този и вид...като жигулка с ковертюрка .. липсват само дървените масажни топченца
  • 46 123456

    3 0 Отговор
    Ако отворите снимките от сайта на Вилнер ще видите един автомобил, който не е реставриран както трябва!!! Една права линия няма, не е напаснат както трябва! Замазана ходова част! Това не е реставрация, това е цялостно боядисване!!!
  • 47 11111111

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Николай":

    Това не е реставрация. Ако беше реставриран щеше да е с оригинални части
  • 48 bobb

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Американче":

    Разбирач, само седалките му струват 15 000 ...
  • 49 12345

    4 0 Отговор
    Много по-лесно / и по-евтино / е да вземеш една кола и да направиш по нея каквото на теб ти харесва отколкото да намериш оригиналните части и да възстановиш до заводско състояние.
  • 50 1914

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Datsunmatsun":

    Щото нямаш!
  • 51 Xxx

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "КККК":

    До KKKK
    НЕ са само болтовете на следващата снимка , се вижда ясно как рамата е огъната от ляво и е тръгнало да ръждясва. А от Дясно е добре .
    Като се загледа повече човек към рамата от ляво посока двигателя се вижда че е била деформирана и в последствие изправяна по доста аматьорски начин като се има в предвид с какво се занимава това тунинг студио. Най вероятно колата е била блъскана . Дано бъдещия й купувач не я гледа от долу . Влезте да видите в ebay какъв се продава за доста по малко пари и изглежда доста добре, със страхотен черен кожен салон. V8 мотор от 350Z 400 коня и струва само 43.900 долара, (под 100 хил лева ).
  • 52 Хахото

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Чукча писател":

    Най точния коментар. Браво.
  • 53 ттт

    4 0 Отговор
    Този претапициран салон с шевове "на баклави" го слагат на щяло и нещяло от сто години насам и си мислят, че е много шик. За тези пари в Щатите ще се вземе много, ама много по-яка класика
  • 54 Renault

    4 0 Отговор
    Големи скъпчии са тия от вилнер, опитват се да изглеждат премиум, а само цигании правят. Шият, китосват, боядисват в някакви смешни цветове, снимат уж луксозни снимки и слагат някакви нереални цени ...
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Пишки

    2 2 Отговор
    Мара ......Мишки .....хейтава те ли, хейтава те ли :-) до като чукате с малките пръстчета и философствате ,хората успяват хахаха .... Продължавайте да хейтвате плашоци хахахаха
  • 57 Радо

    0 0 Отговор
    Оризът е изключително вреден за функционирането на мозъка - няма по-вредна храна от ориза за мозъка!!
  • 58 АLFA Q 4

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ключаря":

    КОГА ДА ЧЕТЕ БЕ,, ТОЛКО МНОГО КОМПЛЕКСИ ИМА ЗА ОПРАВЯНЕ,
    ТРАКАЛА,