17 Август, 2019 10:00 8 239 6

Доставките на хиперколата Mercedes-AMG One ще започнат през 2021-ва

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • one
Доставките на хиперколата Mercedes-AMG One ще започнат през 2021-ва - 1


Спомняте ли си Mercedes-AMG Project One - хиперкар, снабден с двигател от Formula 1 и максимална мощност от 1000 конски сили. Той беше разкрит преди близо две години, но все още не сме видели и един негов екземпляр от Афалтербах. Според немското издание Auto Motor Sport обаче, хиперколата вече се казва Mercedes-AMG One и ще трябва чакаме до 2021-ва, за да я видим на пазара.

Доставките на хиперколата Mercedes-AMG One ще започнат през 2021-ва


Какъв е проблемът? Според информацията не е лесно да се адаптира двигател, който е предназначен за F1, за използване в улично превозно средство. Докладът цитира анонимен вътрешен човек, който твърди, че специалистите са „подценили задачата“ да преработят мощния 1,6-литров V6.

Доставките на хиперколата Mercedes-AMG One ще започнат през 2021-ва


В тяхна защита, актуализираните разпоредби за тестване и за отделяне на вредни емисии направиха нещата много по-строги в Европа. Световната хармонизирана процедура за тестване на леки превозни средства (WLTP) е ориентирана към възможно най-реални условия, което принуди някои автопроизводители да намалят мощността или дори да преустановяват определени модели. Mercedes-AMG трудно може да направи това, тъй като обеща на феновете си хиперкола с легитимен двигател от F1 и поне 1000 к.с. Ще бъдат произведени само 275 екземпляра, като всичките са вече продадени. Цената на Mercedes-AMG One е 2,7 милиона долара, а собствениците със сигурност ще искат от немския автопроизводител да спази обещанието си.

Доставките на хиперколата Mercedes-AMG One ще започнат през 2021-ва


Освен усложненията поради вредните емисии, трябва да се обърне внимание и на специалните нужди, които действително изисква двигател от Formula 1. Човек не просто влиза в състезателен болид и натиска старт бутона. Автомобилите във F1 дори нямат такъв бутон - двигателите се задействат външно. Преди това да се случи, маслото трябва да се загрее. Също така, проблем представлява и животът на този малък двигател, който работи на страшно натоварване. Разбира се, тези 275 екземпляра няма да бъдат за ежедневно ползване, но надеждността със сигурност е фактор.

Доставките на хиперколата Mercedes-AMG One ще започнат през 2021-ва


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    21 3 Отговор
    С две думи подготвят клиентите, че ще е кола с инвестиционна колекционерска стойност, а не за каране ? И тия два таблета в купето направо разбиват ;)
  • 2 Сиромаха

    11 1 Отговор
    Кво нещо е живота!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Dqvola

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сиромаха":

    Za edni e maika za drugi mashteha
  • 4 незнайко

    4 3 Отговор
    Какво ще кажат тези които недоволстваха, че едно време се чакало за кола ? Сега 275 човека са ПЛАТИЛИ ДАЖЕ и ще чакат 2-3 години ! Ако се пресметне представете си колко хиляди вноски по 1500 лева е това ! Ето как се финансират предварително !

    Коментиран от #5

  • 5 РЗС

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    ти можеш ли да мислиш? как ще сравняваш руски конвейрни навеси със ограничена серия ръчно изработени болиди? тая кола си удвоява стойността още на следващия от покупката и можеш да считаш купувачите за връзкари, защото трудно само пари ти купуват такива коли.
  • 6 No limit

    4 0 Отговор
    Проблема е че колата трябваше да излезе преди 2 години, но се появи информация , че се забави с 8 месеца. Сега има нова информация за забавяне от още 2 години което несериозно при условие че затваряш 2.73млн за 4 години и насреща няма нищо. Друг е въпроса , че от Ferrari казах, че са пробвали при F50 с двигател от Формула 1 и не се е получило и пожелаха успех на Мерцедес.