21 Август, 2019 13:28 5 096 9

Любимата кола на Джеймс Хетфийлд отива в музей

  • джеймс хетфийлд-
  • jaguar-
  • black pearl-
  • metallica
Любимата кола на Джеймс Хетфийлд отива в музей - 1

През февруари 2020 година известният музей Петерсен в Лос Анджелис ще изложи десет автомобила от колекцията на фронтмена на Metallica Джеймс Хетфийлд, включително колите Jaguar "Black Pearl" от 1948 година (на снимките) и Lincoln Zephyr Voodoo Priest от 1937-а.

Любимата кола на Джеймс Хетфийлд отива в музей

Експозицията ще бъде допълнена и от различни артефакти на групата Metallica, но най-интересната кола от тази колекция безспорно е въпросният Jaguar, който Хетфийлд нарича "черната перла".

Любимата кола на Джеймс Хетфийлд отива в музей

Дизайнът на този къстъм автомобил е създаден от експерта Рик Доре, като той е използвал стилистика от европейски и американски автомобили от 30-те и 40-те години на миналия век.

Любимата кола на Джеймс Хетфийлд отива в музей

Под предния капак е монтиран V-образен осемцилиндров двигател с мощност 375 конски сили, който работи съвместно с автоматична трансмисия Ford C4. Салонът е тапициран с бяла кожа, която перфектно контрастира на уникалната черна боя от компанията PPG.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    66 3 Отговор
    Аааааааа, уникат. Знае чичо Джеймс какво да кара и каква музика да прави/слуша. Не е като нашите чалгари с мерцедеси и бмв-та.

    Коментиран от #4

  • 2 Ути

    6 24 Отговор
    Помислих го за бат Милко на снимката.
  • 3 Чичо АДИ

    47 2 Отговор
    Разкошна кола, Джеймс е много надарен музикант и Металика са вече много години на сцената ! Каквото и да си има си го е изработил с много труд радвам се за него !! А родните чалгари с по 3 -5 песни и с "ЕС класите" да взимат пример какво е да си ЗВЕЗДА а не трети на конкурса в Негован !!!
  • 4 Ех, гнусари долни,

    3 34 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Умирате за всичко чуждо и мразите всичко българско! Кой ви пита сега за “чалгарите”? Ама трябва да си излеете злобата!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Джеймс Хетфийлд

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ех, гнусари долни,":

    Искаш да кажеш, че има нещо българско?! Нима?! "О, Азисе, наг.зи се", демек Азис, Тони и Фики Стругарови, Малина, Кавалджиев?! Врато, това е музика на български, но не българска музика! "Баща ти е кондуктор" е типичен пример на "български"кючек... Предполагам, това ти е гнусно, ама драскаш за "гнусарите долни" - е, ти ли си нормалният, като човек се досеща за мазните ти чалгаджийски израстъци, дето обикновено в анатомията се наричат пръсти, но това е защото не те познават...
  • 7 Спиро

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ех, гнусари долни,":

    Братле, сега ще се опитам да ти обясня:
    Металика са едни от най-великите. Поставям групата в компания на поне още 20-тина сродни групи. Имена няма да споменавам, излишно е. Има и много други от същия жанр, които също са големи, но не са ми допаднали чак толкова. Човек не може да харесва всичко.
    И да преминем към българската музика. ХАРЕСВАМ българска музика - рок музика, естрадна музика.... народна музика. Ако щеш вярвай. Но никога не съм харесвал чалгата. Това не е моят тип. Просташки ми звучи.
    На тъпия въпрос, дали мога на хеви метъл да седна да си пия ракията със салатката, нямам даже тъп отговор.
    Толкова!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Призрак

    3 0 Отговор
    Вижте колко сме прости като общество, ао въобще може да се наречем така. Хората публикуват интересна статия за велик музикант и страста му към автомобилите. Вие тук ще се избиете да пишете глупости от всякакъв род. Това издава нисък интелект и дълбоки комплекси. Засрамете се и престанете. Ако искате да ви уважават, първо се погледнете в огледалото, и си дайте сметка дали вие самите се уважавате, пишейки такива глупости.Жалко че пропаднахме толкова много през последните 20 години.