Last news in Fakti

2 Септември, 2019 10:44 4 864 13

Китайски кросоувър с по-голям пробег от Tesla

  • китай-
  • електромобили-
  • пробег-
  • aion lx
Китайски кросоувър с по-голям пробег от Tesla - 1

Китайската компания GAC започна да приема поръчки за новия си електрически кросоувър Aion LX. По размери иновацията е сравнима с последното поколение на Hyundai Santa Fe, разполага с доста богато базово оборудване, а електромоторите, с които се предлага са с мощност, варираща в диапазона 184 - 408 конски сили.

Китайски кросоувър с по-голям пробег от Tesla

В зависимост от електрическия двигател и от капацитета на акумулаторния блок, Aion LX може да измине с едно зареждане разстояние от 503 до 650 километра. Aion LX се базира на специалната модулна платформа на GAC за електромобили, дълъг е 4786 мм, а междуосието му е 2 920 мм.

Китайски кросоувър с по-голям пробег от Tesla

Интересното е, че не най-слабият електромотор от предлаганите издържа най-много километри. Рекордьорът, който може да се похвали с автономен пробег, по-голям от този на Tesla, е с мощност 204 конски сили и може с едно зареждане да изминава 650 километра (по цикъла NEDC).

Китайски кросоувър с по-голям пробег от Tesla


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    17 6 Отговор
    Когато го пуснат и го тестват поне година и 100тина хиляди илометра тогава да се хвалят. И от Нио пускаха някакви големи и новаторски модели, а сега са във фалит и изгориха много милиарди с няколко хилядфи направени коли.

    Коментиран от #4, #7

  • 2 за гъби съм

    27 3 Отговор
    екстра е - евалата на китайците!
  • 3 Пешо Келешо

    6 2 Отговор
    А по WLTP сигурно ще постигне около 400-450 км. Нищо особено.

    Коментиран от #5, #8

  • 4 Те и

    18 10 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    "Тесла" са във фактически фалит, но американското правителство ги дотира и ги държи изкуствено на повърхността. Въпреки това краят им е неотменим заради опасните автомобили, които произвеждат.

    Коментиран от #6

  • 5 Маняк

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо Келешо":

    А твоята колко изминава? Питам защото и аз съм се ориентирал за ходещ смартфон.
  • 6 гост

    15 16 Отговор

    До коментар #4 от "Те и":

    Тесла е във "фалит" само в мокрите сънища на петролофилчетата с русофилски щения тук !! Освен това за твое голямо съжаление е публична компания , листната на борсата , така че ВСЕКИ долар приход е осчетоводен и ясен произход в редовните и отчети !!! Така че тая опорка я забрави , не важи , както и другите де , кво да правиш , само ялови ги мислите , хахахха !!!
  • 7 Хайл

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Вашите те търсят да те бият,електрокара нямал ток

    Коментиран от #9

  • 8 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо Келешо":

    По IDEXTRA ще мине 180-182,5 км с бутане...нищо фрапантно
  • 9 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хайл":

    Тебе щото вече те набиха , че си изпил нафтата на кюмбето , та те е яд , хахаххах !!!
  • 10 жмуц

    6 1 Отговор
    По цикъл NEDC, пффф.... хахах... Маркетинга много обича да го ползва тоя стандарт.

    Коментиран от #13

  • 11 Шопо

    10 0 Отговор
    Мойта кола в багажника си има вградена проститутка, а в жабката има пералня там ми пере чорапите. А кога некой ме засече натискам два пъти клаксона и колата му крещи "Кой ти даде тебе книжка бе, галфон!". И попържа яко!

    Коментиран от #12

  • 12 за гъби съм

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шопо":

    отваряй фирма брат, ще се изтрепем да плащаме за тия екстри :)
  • 13 kkk

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "жмуц":

    Ще ти го кажа простичко- боли ме куро по кой цикъл мерят, но великата Тесла с обещаван пробег от 300+ мили не успява дори да се доближи до тях в реалният живот. Единственият вариант да минеш 250+мили е да си някъде из равнините, да забучиш автопилота на 55мили и да сложиш климатика на минимум... В тежък градски трафик с мъка минава 200 мили, а зимата може само да се надяваш на 150 мили- по който и стандарт да мерят все лъжат, и то много...
    Казват 600км. пробег- вадиш 1/3 за да имаш реален гарантиран пробег от 400км. през лятото (всичко отгоре е бонус), а за зимата директно делиш на 2 и то в нашата не особено тежка зима...