28 Септември, 2019 14:26 12 081 21

Кандидатите за "Кола на годината" пътуват из България

  • автомобилен салон-
  • кола на годината-
  • кола на годината пътува
Кандидатите за "Кола на годината" пътуват из България - 1

По традиция, в началото на всяка година сдружението на българските автомобилни журналисти избира "кола на годината". Този конкурс се провежда вече 22 пъти, като през януари 2020 ще е неговото 23 издание.

За да запознаем хората от страната с автомобилите, кандидати за предстоящата награда, Прес Авто Клуб България организира този уикенд едно ново шоу на колела, което ще обиколи страната ни.

Кандидатите за "Кола на годината" пътуват из България

Инициативата "Кола на годината пътува" има за цел да покаже автомобилите, които ще спорят за приза през януари, следващата година и на практика се явява един движещ се автомобилен салон.

Този уикенд (28 - 29 септември) мобилният автосалон ще премине през маршрут София - Казанлък - Стара Загора - Челопеч - София. В 17.00 часа на 28 септември колите ще акостират в центъра на Стара Загора, а на 29-и - в Казанлък и Челопеч.

Кандидатите за "Кола на годината" пътуват из България

В шествието участват над 30 нови коли от марките Peugeot, Volkswagen, Mitsubishi, Nissan, Renault, Dacia, MINI, BMW, Citroen, Honda, Skoda, Mazda, Alfa Romeo, FIAT, SsangYong, Isuzu, Great Wall, Ford, Mercedes, Suzuki и др.

Много от тези автомобили правят своята предпремиера по време на инициативата "Кола на годината пътува". Всички те ще бъдат представени официално само след броени дни, по време на международния автомобилен салон София 2019, който ще се проведе от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център в София.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    28 27 Отговор
    Засякох колоната преди Казанлък, маистина е впечатляваща - 30 чисто нови коли една след друга. Естествено Мерцедесите се открояваха, поне за мен :)

    Коментиран от #20

  • 2 сектант

    12 35 Отговор
    единственото хубаво на френските автомобили е двигателя им. Моят румънски всъдеход е с такъв и улепя здраво и е много издръжлив.

    Коментиран от #7, #17

  • 3 Focus Revolution

    21 16 Отговор
    Жигули кола на годината,на петилетката и на все.
  • 4 Ал та фанах Атаопънах

    72 9 Отговор
    Малко е парадоксално да парадирате за "кола на годината" автомобили всички над 15000 евро при положение че 85% от хората работят за 300 евро... и то ако са късметлии.

    Коментиран от #5

  • 5 ЕСценност

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Е то в цяла Европа с 29-30% си избират министър председател, а ти сега че 15 % имат пари ... те поръчват музиката :) Шегувам се разбира се, прав си за нещата, но както казах музиката се поръчва от богатите и те забравят какво е реалното състояние на нещата. Проблема не е в цифрата, проблема е, че всичко постоянно поскъпва и всеки с лакти се опитва и той да си направи труда по-скъп.
  • 6 onq s konq

    17 4 Отговор
    Едва ли има нужда от разясняване що е то "Кола на годината",затова САМО ше припомня:КОЛА НА ГОДИНАТА е тая кола,която е достъпна и предпочитана от НАЙ-ГОЛЯМ БРОЙ ХОРА.Като се има предвид КЛАСИЧЕСКОТО - че принципно в целия Свят богатите са около 3-5%,"Средната ръка" са около 10% а останалите "под чертата" са ЛУМПЕНИ И КАНДИДАТ-ЛУМПЕНИ,не е трудно да си представим за какви Коли и със какви възможности става дума.
  • 7 дека ти е коня

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Единственно хубаво ми става като прочета от теб майтапа ти за деня.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 С.С

    8 6 Отговор
    От гореизброените марки автомобили,борещи се за приза "Кола на годината" -ще заложа на Мазда. Но тук прочетох коментар,който е що-годе справедлив относно колко струва един чисто нов автомобил и какво заплащане получаваме в BG.Макар и Мазда да е цифра-за мен лично тази марка си заслужава.
  • 10 Миро

    5 12 Отговор
    Аз съм за рено клио или пежо 208 (новото)
  • 11 Бай Ганьо

    8 8 Отговор
    Жигули quatro, кола на годината
  • 12 Госта

    5 6 Отговор
    Хич не ме интересува.....
  • 13 Dido

    6 4 Отговор
    Фен и собственик съм на Алфа, но Джулия и Стелвио вече са модели на 3 и 2 години, с няколко участия в Кола на годината .... чий го търсят там тази година?! Поредната пародия! Важно е спонсори да има, а до колко ще е обективно представянето и участниците, няма значение! А за изключително нескопосаното управление на дрона с който е правен "клипа" не ми се говори .....

    Коментиран от #14

  • 14 Чичу Ади

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Dido":

    Меси и Роналдо по 5 пъти вече печелят ЗТ, като единия е на 32, другия на 34 години... Ама най-добри са и печелят награди. Майтапа на страна, специално в БГ не виждам, какво толкова се надцакват за кола на годината, когато 2/3 от участниците ще се продадат в тираж по-малък от 100 бройки за цялата година.
  • 15 Цунк Фуя Шанг

    0 4 Отговор
    Донг Фенг с лиценза на Вартбург, това е колата ....
    сега това коли ли са ... пародия на малолитражки
  • 16 Цар Вул

    2 2 Отговор
    Кола на годината?Само тези участват които се чудят къде да си дянат слободното време и се чудят каква по голяма тъпотия да измислят!Също както при жените:Всеки взема НАЙ ХУБАВАТА И ДОБРАТА,НО И ЗА СЛЕДВАЩИТЕ СЛЕД НЕГО ИМА НАЙ ХУБАВА И НАЙ ДОБРА!Аз съм за Пежо 307 с всички екстри без кожа от 2002 година!!Безотказна,прекрасен двигател и возия,но....бензин газ!!Моята е на около 300 хилки и няма троп,няма лоп,а на пътя е ненадмината!Само теа с дебелите вратове и джипове като фургон могат да ме варнат /по Плевенското село Садовец!/Няма грам ръжда и ако се чукнеш всичко е пластмаса,купуваш втора употреба,боя и продължаваш!Новите боклуци са бъкани с електроника и ако нещо стане ще ти откъснат главата в сервизите!Има и нещо друго:Най хубавата кола и най евтина е СЛУЖЕБНАТА!!Нямаш грижа за нищо!Шиткаш си и ШАПКА НА ТОЯГА!!!!
  • 17 пръч

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    това че пушат като кразове и ауди дизел ли им е хубаво?

    Коментиран от #18

  • 18 Ауди A3 Sedan TFSI

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "пръч":

    В Аудито ми пуши само майка ти след като е ремонтирана.
  • 19 Чичо

    1 2 Отговор
    не е интересно вече това
  • 20 Мерцедес

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Мерцедес е трудно да се открои, те с БМВ и Ауди са най-масовите.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.