Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 13:56 11 641 6

Какво се случва с Maserati

  • maserati-
  • планове-
  • бъдеще
Какво се случва с Maserati - 1

Всички нови модели на Maserati ще бъдат 100% изработени в Италия и ще разполагат с хибридни и електрически системи за задвижване с батерии, способни на висока производителност. Всички електрически модели ще комбинират традиционната висока динамика заедно със следващо поколение електрическа технология с батерия, предлагаща уникални режими на шофиране, разширена гама и възможности за ултрабързо зареждане.

Важна иновационна стъпка за Maserati са системите за автономно шофиране и техните възможности. Всички нови Maserati, включително актуализираните текущи модели, ще предлагат набор от автономни варианти за шофиране, стартирайки от Maserati Ниво 2 – асистент при шофиране на магистрала, усъвършенствайки се до Ниво 3, което предлага почти пълна автономия със своите способности за маневриране в и извън пътните ленти или извеждане на превозното средство до безопасно местоположение встрани от пътя, в случай че водачът не е в състояние да поеме контрола над превозното средство.

През 2020 год., компанията ще започне електрификация на модела Ghibli, произведен в Торино, като това ще бъде и първият хибриден електрически двигател за марката. Първият от напълно новите модели Maserati ще бъде спортен автомобил, пълен с иновации и излъчване в стила на марката. Той ще бъде произведен в завода в Модена, където е планирана и направата на големи подобрения на производствената линия, за да се осигури подходящо място за електрическия двигател. На следващо място ще бъде конструиран нов “utility” автомобил Maserati в Касино, който се очаква да играе водеща роля за марката благодарение на своите иновативни технологии.

Инвестиция от приблизително € 800 000 000 е предназначена за построяването на новата производствена линия, която е планирана да започне своите проекти в края на първото тримесечие на 2020 год. Първите автомобили от серията се очаква да бъдат готови през 2021 година. Моделите GranTurismo и GranCabrio остават част от корените на марката и те ще предвещават пълната ера на електрификация на Maserati. Напълно новите GranTurismo и GranCabrio ще бъдат произведени в завода в Торино, където FCA инвестира 800 милиона евро.

Производството на новите модели ще бъде допълнено и с това на престижната и непрекъснато подобряваща се линия на текущата гама Maserati: Levante, Quattroporte и Ghibli. С въвеждането на различни продуктови иновации Maserati засилва значението на Италия по отношение на нейното производство - по-специално Модена, която също ще продължи да играе стратегическа роля като седалище на марката. Ще бъде създаден и специализиран сервиз за персонализиране в завода в Модена.

Инвестиционният план на FCA за 2019-2021 год., за Италия, обявен на 29 ноември в Торино, включва тринадесет напълно нови или значително актуализирани модела на FCA и електрифицирани версии на 12 нови или съществуващи модели, включително тези на Maserati, както и наскоро обявената изцяло нова електрическа версия на Fiat 500, която ще се произвежда в Мирафиори, заедно с ново возило на Alfa Romeo, което ще се произвежда в Помиляно.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледам не ги карат много

    13 34 Отговор
    Сигурно са пълни каруци

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    31 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гледам не ги карат много":

    Ако нямаш пари за ферари си купуваш мезарати. Ама и то не е евтино!
  • 3 сектант

    21 15 Отговор
    Никой не знае какво се случва с мазерати докато всички очакват новия дъстър!
  • 4 Идиоти

    34 4 Отговор
    Да имаш Мазерати и да използваш система за автономно шофиране,трябва да си пълен идиот за да се лишиш от удоволствието да го караш.Днешните маркетолози явно не разбират от това да караш за удоволствие и от това просто да се придвижиш от т.А до т.Б.Така се раздат поредните умрели модели....
  • 5 Варненец

    3 10 Отговор
    Абе тия ми звучат като рашките-щяло да има нов модел,ама кога,дали и как... Всичко е :ще видим...И защо влагат толкова пари в нещо със съмнителен успех на пазара, вместо да направят ново Пунто?
  • 6 Алфа Ромео

    16 0 Отговор
    Още едно бижу от Италия, бих плащал само да слушам звука на двигателя му, неповторим!