Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 17:37 4 640 7

Rolls-Royce пак остана без дизайнер

  • rolls-royce-
  • йозеф кабан

Само половин година след като стана главен дизайнер на Rolls-Royce, словакът Йозеф Кабан обяви, че напуска поста. В кратко съобщение от компанията му благодарят за приноса и му пожелават всичко най-хубаво.

Това е второто "бягство" на шеф-дизайнер от Rolls-Royce. Предшественикът на Кабан Джайлс Тейлър оваканти длъжността, за да стане заместник-директор по дизайна на китайската корпорация FAW, която произвежда суперлуксозните автомобили Hongqi.

Йозеф Кабан започва кариерата си едва 20-годишен във Volkswagen. Макар да участва в създаването на външността на Bugatti Veyron, словакът е известен най-вече с работата си по Skoda Fabia, Octavia, Superb, Kodiaq и Karoq. През 2017 г. се мести в BMW, след което постъпва в Rolls-Royce.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    13 3 Отговор
    След всичкото това унифициране на марки и модели не му остана освен да иде в Зимбабве!
  • 2 Явно не му аръдисва нешо

    8 6 Отговор
    Викам чакай да ги проверя тия "суперлуксозни" Hongqi и какво да видя - китайска Шкода
  • 3 АА1

    14 6 Отговор
    Ще ви кажа тайната,колеги. Този тарикат напусна Ролс-Ройс,защото отива в Дачия. По потвърдени източници се разбра,че ще прави новият модел на марката с кодовото име:Дачия Сектанта! За избора му са повлияли изказванията на най-великия ценител на тази марка автомобили на Балканския полуостров и по-голямата част от Източна Европа.

    Коментиран от #7

  • 4 Българин във Воронеж

    7 3 Отговор
    Като някоя мурва, докато не обиколи всички кръчми и да издои всички мъжове, няма да престане.
  • 5 Сали

    3 3 Отговор
    Работих в Ролс Ройс ,обаче и аз напуснах ,защото не ме пускаха в петък
  • 6 Шкодар

    2 1 Отговор
    значи тоя е бил нещастникът който прави грозните шкоди - добре, че се е махнал, те тоя е за затвора за престъпно грозни коли
  • 7 сектант

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "АА1":

    я тоя не го сакам оти ми окепази дачиите