8 Октомври, 2019 18:12 7 219 26

Изтекоха снимки на Alfa Romeo Tonale

  • alfa romeo-
  • tonale

В Instagram се появиха първите снимки на бъдещото компактно SUV на Alfa Romeo. Прототип на Tonale бе показан на автосалона в Женева през пролетта и серийната версия не се различава особено от него.

Изтекоха снимки на Alfa Romeo Tonale

Кросоувърът на снимките има малко по-големи и по-закръглени фарове, традиционни странични огледала вместо камери и опростени дръжки на вратите. Формите и пропорциите обаче са същите като на концепта.

Изтекоха снимки на Alfa Romeo Tonale

Вътрешното оформление на Alfa Romeo Tonale напомня доста на салона на Stelvio. Кросоувърът ще бъде базиран на платформата на FCA Small Wide 4×4, на която са построени Jeep Renegade, Compass и Fiat 500X.

Изтекоха снимки на Alfa Romeo Tonale

Компактното SUV ще бъде пуснато в продажба не по-рано от 2022 г. Tonale ще стане първият хибрид на Alfa Romeo и ще получи усъвършенстван автопилот от трето ниво като в Audi A8.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Царски

    41 39 Отговор
    Браво!Както всяка една Алфа изглежда невероятно,сега очакваме журналистическите тестове да видим колко часа ще работи без да се повреди-също типична за Алфа черта;)
  • 2 Истината

    12 55 Отговор
    Тази марка от години и във финансов колабс и не я ли купи някой Китайски предприемач ще последва пътя на СААБ.

    Коментиран от #6

  • 3 сектант

    14 59 Отговор
    нереално грозен фият

    Коментиран от #5

  • 4 бай онзи

    19 4 Отговор
    е това изглежда в пъти по-добре от Stelvio-то, леко намигване към SZ има отпред :)
  • 5 Стоян

    27 3 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    И класи над Дъстера
  • 6 Големия хур

    35 4 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Тази марка от години Не е в финансов колабс,даже напротив с последните модели, а и си направиха собствен отбор в Ф1

    Коментиран от #10, #23

  • 7 ИТАЛИАНЦИТЕ СА НЕНАДМИНАТИ

    33 1 Отговор
    В СВЕРАТА НА ДИЗАЙНА..ВСИЧКО КОЕТО ПРОЗВЕЖДАТ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО Е ТО ДАЛИ КОЛА ДАЛИ ВИНТОВЕРТ ДАЛИ ДРЕХА ВСИЧКО Е С МНОГО ДОБЪР ДИЗАЙН И Е КРАСИВО..НЕ СЛУЧАЙНО ПОЧТИ ВСИЧКИ ИЗПОЛЗВАТ ИТАЛИАНСКИ ДИЗАЙНЕРИ ЗА КОЛИТЕ СИ...ФАКТ..ИНАЧЕ ТЕХНИЧЕСКИ НЕ СА ОТ НАЙ - НАДЕЖНИТЕ КОЛИ..НО ПЪК НИЕ НЯМАМЕ НИТО ЕДНОТО...

    Коментиран от #18

  • 8 Токо

    16 3 Отговор
    Външно е много красива . Вътре ... 4,5 по шестобалната система . Можеше да е малко по нежно и изискано както е от вън .
  • 9 мошеници

    4 20 Отговор
    дизайна е краден от дипломна работа на студент в Милано дизайнера Енджин Тулай, курсовия му шеф, италянец е откраднал на 90 пр задница и предница. италянците вече не струват.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Няма такъв материал

    22 4 Отговор
    Пръдльовци,които имат проблеми с правописа пак сеят мъдрости без изобщо да са имали Алфа.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 dsadsa

    3 16 Отговор

    До коментар #11 от "Няма такъв материал":

    Ти пък като си имал да не си нещо повече от другите :DDD
  • 13 Големия хур

    0 6 Отговор

    До коментар #10 от "Даскала":

    Що не го цункаш
  • 14 filo

    5 14 Отговор

    До коментар #11 от "Няма такъв материал":

    По улиците Алфи почти няма. Всъщност те нямат и кой знае каква моделна гама. Явно няма много кандидати да притежават подобна кола. Едва ли е случайно.
  • 15 Оле Божке мили

    3 6 Отговор
    Тия защо хабят пластмасата залудо

    Коментиран от #16

  • 16 Guest

    14 2 Отговор

    До коментар #15 от "Оле Божке мили":

    Божке, де си видял алфа с пластмаса бре? Т.е. въобще виждал ли си, качвал ли си се или пишеш ей така, на база фолклор от уста на уста?!
  • 17 гост

    0 5 Отговор
    Тя изглежда красива, да, но никой не дръзва да направи някакви радикални промени, ето, пускат прототипи и след това колата в производство си е пак традиозионната. Да не говорим, че тази кола през 2022 ще е морално остаряла. Защо не правят красиви коли на външен вид с простички двигатели на пропан-бутан, добро оборудване без електроники и дисплеи вътре, все пак всеки има вече смартфон с навигация и др, без електрически седалки. Един сноп с кабели, компютри и дисплеи в кола среден клас с екстри тежи над 120кг. Aко колата е със 100кг. по-лека то тя ще има 10% по-къс спирачен път и също толкова по-нисък разход, реално, постоянно, а не само на стенд.
  • 18 БАРО

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "ИТАЛИАНЦИТЕ СА НЕНАДМИНАТИ":

    Абе като много използват италиански дизайнери Защо Mercedes Audi BMW не приличат на италианки Значи има нещо куцо в националния италиански дизайн Ама какво е това бе Алфа умрело

    Коментиран от #24

  • 19 Иван

    0 2 Отговор
    Някои хора първо явно трябва дасе научата да пишат правилно - колаБс, фиЯт....
    Едно е на ревюто където е най наточения модел винаги и на която и марка за вземеш изглежда добре, друго е реалност ав живота. А в живота за съжаление мейнстрийм алфите/ и Стелвио и обикновенната Джулия/ си изглеждат доста евтино за парите които им искат. Убиха Ланчия и с парите от там и от спора с ДМ ще се издържат още някоя година. Ако дойде нова финансова криза ще фалират и Краийслер и ще чакат дотация за да не затворят... за съжаление на феновете това е истината...и истината е също, че който е карал италянска кола и се е качил не немски премуим, но не мейнстрийм, може да усети разликата веднага, а те доста голяма.

    Коментиран от #22

  • 20 Алфа Ромео

    0 1 Отговор
    Не ме кефи, аз поначало не харесвам кросоувъри ли кво са и аз не знам точно.
  • 21 Алфа Ромео

    0 1 Отговор
    Прилича ми на масова конфекция, въпреки че е Алфа...
  • 22 Мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    Ванка, идеологията на Алфа и на кой да е германец винаги е била коренно различна. Немците винаги са били мейнстрийм насочени, тоест към клиента, или шофьора. Немската кола трябва да отговаря на конкретни изисквания и точка.
    Колкото за Алфа, поне до времето преди ФИАТ да я убият, тя е имала малко по-различни цели-леко купе с високооборотен мотор и прецизна скоростна кутия.
    Това е все едно да сравняваш състезател кон с карета.
    За съжаление малко хора познават историята и знаят за какво става въпрос. Колкото до съвременната конфекция - тя е толкова лишена от емоция, че е безпредметно да се коментира.
  • 23 hammertime

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Големия хур":

    ХАХАХА,собствен отбор във Ф1 ???? По-голям виц скоро не бях чувал.Отбора на Алфа Ромео е Б- отбора на Ферари.Нямат нищо което да е собствена разработка.Алфа Ромео и Фарари са собственост на Фиат,а знаем Фиат какви коли прави-от завода в сервиза.
  • 24 писна ми от комплексари

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "БАРО":

    Миличка, чети историята, кой създаде бмв 'изета' и кой спаси фолксваген от фалит?!? Във всеки автомобилен концерн има минимум по един дизайнер италианец! Когато Алфа е печелила награди от ралита бмв не е съществувал като марка 'кола' а голф1 е нарисуван от Джорджето Джуджаро който създаде нов клас в авто индустрията от 1974г. насам. Това, че българинът изкупува немския безличен и скучен скраб е друг въпрос. За да притежаваш Алфа трябва да си различен от масата! Няма лоша кола, има лоши стопани (поддръжка)!!!

    Коментиран от #25

  • 25 Алфа Ромео

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "писна ми от комплексари":

    Щях да ти сложа повече от 1+ но няма такава опция, повечето хора тук не познават историята на марката и не искат да я познават затова се изказват неподготвени и други такива им тряскат яко плюсове. Това творение не ми е по вкуса въпреки че е Алфа, казвам това което мисля без да съм твърд сектант.

    Коментиран от #26

  • 26 Бай Цвятко

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Алфа Ромео":

    Даа, прав е колегата и се присъединявам към теб за ръкопляскането.
    Само защо тия имена са ми малко тъпи -Тонале,Страдале,Мануале...
    Малко като специалитет в заведение ми звучат или име на пица.
    То се нагледахме и на числа и букви в другите марки, които звучат като име на склад или на самолетен хангар, ама ...не можеше ли да се казва Джина,или Моника, или Белла, Белисима или нещо такова.