Last news in Fakti

7 Януари, 2020 18:43 6 049 18

Ето я двумоторната Tesla Model Y (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model y-
  • два електромотора
Ето я двумоторната Tesla Model Y (ВИДЕО) - 1

Папараци успяха да снимат прототипа на Tesla Model Y по време на пътни тестове в района на Сан Луис, Калифорния. На задната врата на електрическо превозно средство можете да забележите табелката на Dual Motor Performance, обозначаваща наличието на двоен електрически двигател.

Такъв кросоувър има задвижване на четирите колела и е в състояние да ускори до 97 километра в час за 3,5 секунди. По-рано от Tesla обявиха появата на такъв всъдеход със задвижване на всички колела Model Y Performance и споделиха някои подробности.

Автономният пробег на този електромобил ще достига 450 километра, а максималната скорост ще бъде ограничена от електрониката на 241 километра в час. Сега се оказа, че двумоторният електромобил ще получи и външни разлики от стандартната версия.

Например, тонирани задни стъкла, тонирана оптика, черни прибиращи се дръжки на вратите и 19-инчови аеродинамични колела Gemini, които вече се предлагат и за Model 3. Вижте повече от външността на новата Tesla във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    40 17 Отговор
    Кучетата си лаят, кервана на Тесла си върви !

    Коментиран от #2

  • 2 Хайл

    29 36 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    ...а будалите продължават да си дават парите за боклуци на ток

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Borislav Popov

    39 13 Отговор

    До коментар #2 от "Хайл":

    Щом са си изкарали пари и могат да си позволят електромобили, явно не са чак такива будали и имат мааалко повече акъл от теб.

    Коментиран от #4

  • 4 Komapak

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Абе щом и Sony представиха днес електромобила си представям си какво ни чака. По интересно е кога NASA се включва в надпреварата... 😂😂😂

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Borislav Popov

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Komapak":

    Да бееее, Сони значи будали, а Хайла умен !
  • 6 Японеца

    17 8 Отговор

    До коментар #2 от "Хайл":

    Будала си ти, неук! Карай гоуфа и трай!
  • 7 Росскосмос

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Komapak":

    Елън Мъск ги би в космоса - заради неговите ракети Falcon 9 и Falcon Heavy с възможност за обратно приземяване, Пентагона сключи договор за извеждане на военни сателити с него, а не с НАСА. Затова те сега ще се опитат да го бият на Земята. Като не могат с ракети, барем с електромобили хахах!

    Коментиран от #17

  • 8 турбо

    9 21 Отговор
    Защо като ги видя тия тесли ми се драйфа?

    Коментиран от #13

  • 9 Йозеф

    10 10 Отговор
    Тесла Ес поне има някакви прибори и заченки на интериор, Тесла 3 е само волан и таблет, спестено е от дизайн, никакъв футоризъм, само евтини компоненти.
  • 10 Конса

    24 5 Отговор
    Уникален автомобил, но не за киселите дупета с кошовете им на по 10 - 15 години с километраж от Земята до Луната и обратно имащи 10 литра в резервоара, 20 лева в джоба и взели се за капацитет... Бате, бате...

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    6 6 Отговор
    Много обичам Илон и всички модели на Тесла
  • 12 Ами

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Конса":

    Купувай тогава а колкото до акъла го няма. Азия САЩ изкопира но явно не качествено. 4по4 ел мотор в колело останаха само батерията в пода от Азия. Та го бяха нарекли платформа скейборд отгоре кеф ти джип. Кеф ти роудстър кеф ти пикап.. Супер идея ама некадърници и партийни членове явно. А и 4те колелета завиват да паркира сама ти слизаш и не се занимаш.
  • 13 Госあ

    7 12 Отговор

    До коментар #8 от "турбо":

    Ами защото са много гнусни сигурно. На мен обаче повече ми се повдига от търговеца им мъск, а най много от неговите фенове 🤢🤢🤢

    Коментиран от #15

  • 14 Име

    9 7 Отговор
    Когато България почне да произвежда коли тогава може да говорим против Тесла. В момента компанията на Мъск е абсолютен лидер в автомобилостроенето и води абсолютно всички. Като се има предвид че над 80% от всичко в колата е произведено от Тесла. В момента Тесла нямат равен в електромобилите ама докато Германците Американците и Японците си бъркаха в носа и изваждаха едни и същи коли всяка година Тесла си направи батериите с помощта на Панасоник и си направи фабрика за батерии която е най-големият производител на батерии в света и най-добрите батерии в света. Направиха си чарджъри в цяла Америка и скоро цяла Европа и Китай които и зареждат най бързо в цял свят. Направиха най добрите Ел. Мотори в света и в момента строят най модерните и автоматизирани фабрики в света. Тоест Тесла в момента имат всичко другите имат само пари но нямат идея и план затова Тесла е абсолютен лидер в автомобилостроенето. Няма друг като тях в момента. Сега само трябва да си построят още 10тина фабрики което няма да е повече от 20-30 милиарда и ще станат най големия производител на коли в света
  • 15 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Аз пък толкова много харесвам Илон, че нощем въздишам че не съм красива жена за да му се предложа и той да ме целува.
  • 16 гост

    6 3 Отговор
    С най-голямо удоволствие бих си я поръчал ако живеех в САЩ. Няма спор, че са добри коли, няма спор, че това е бъдещето и това е единственната кола, която е хем достъпна, хем с пробег, хем с ускорение, хем красива. Немците тотално се изложиха и предлагат електрички на двойни и тройни цени, колите им не се купуват, вижте специализираните репортажи, че продажбите им са нищожни, какти и резервациите. Тесла ти предлага да караш бъдещето сега, това е идеята, която продава. Ако сега ти предложат да си смениш смартфона с аналогов мобифон и екстрата му да е, че държи по 10 дена батерията ще се съгласиш ли?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бухахахахахха

    0 0 Отговор
    Толкова много писане а нищо за четене.Само да вметна че VW примерно продават годишно над 10млн мпс-та.Кои си бъркат в носа?И Хамериканците ли?Тесла е родом от САЩ бре паляк.Бухахахахаха