Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 16:42 6 062 26

Рекордни продажби за Volvo

  • volvo-
  • продажби-
  • статистика

2019-а стана шестата година поред, в която Volvo отчита ръст в продажбите си. Официалните резултати за изминалите 12 месеца показват, че шведската марка е успяла да пласира 705 452 автомобила.

Продажбите на Volvo за първи път преминават границата от 700 000 коли. Ръстът в Европа е 7.2% до 341 000 автомобила, а в Китай - 18.7% до 154 961. Приходите на компанията са достигнали $28.5 млрд. (€25.9 млрд.) или с 8.5% повече, отколкото през 2018 г.

Шведите отдават отличните си финансови резултати на хибридните модели, които се радват на все по-засилено търсене (45 933 бройки или 18% повече в сравнение с предходната година). Volvo работи активно по електрифицирането на гамата си и скоро всички модели ще имат хибридни версии.

Най-продаваният модел на марката остава XC60. Миналата година от кросоувъра са купени 204 981 бройки.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санде

    69 14 Отговор
    Качеството и красота в една машина.
  • 2 Boxer 3.0

    27 64 Отговор
    Замаскиран китайски Форд, с мощен рекламен оттдел...

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Боксер ли си мастия ли си

    44 20 Отговор

    До коментар #2 от "Boxer 3.0":

    За коли недей се обажда повече тъпако
  • 4 111

    74 6 Отговор

    До коментар #2 от "Boxer 3.0":

    Китайски е собственика на фирмата с многото капитал. Колите все още се произвеждат основно в Швеция, проектирани са от шведски инженери и са нарисувани от шведски дизайнери. Недостатъкът е, че ползват само издути 4-цилиндрови мотори дори и за най-тежките модели като XC90. Малко по-евтини са от Мерцедес и са за хора с възможности, а не за кварталния пияница пред блока... Сигурност и ергономия на топ ниво, може би най-добрата семейна кола.

    Коментиран от #5

  • 5 Borislav Popov

    30 1 Отговор

    До коментар #4 от "111":

    За издутите 4 цилиндрови мотори сте прав, но сега почти всички производители се заразиха от тази болест, ако мога така да се изразя. Просто, заради екологията, в много страни, моторите с много цилиндри и с по голям литров обем, са обложени с по големи данъци и се превърнаха в скъпо удоволствие.

    Коментиран от #16

  • 6 Коко

    19 5 Отговор
    Чесно казано понеже карах близо година новото ХС90 - няма душа. 4 цилиндара 215 коня е малко нестава много е за пенсионери. Един шестак дори петак щеше да е супер. Иначе джипа става.. тапицериите не са качествени на седалките, таблета също не е ок винаги се цапа. Фаровете леда е топ. Свети уникално, но няма душа

    Коментиран от #13, #17

  • 7 Коко

    8 4 Отговор
    Чесно казано понеже карах близо година новото ХС90 - няма душа. 4 цилиндара 215 коня е малко нестава много е за пенсионери. Един шестак дори петак щеше да е супер. Иначе джипа става.. тапицериите не са качествени на седалките, таблета също не е ок винаги се цапа. Фаровете леда е топ. Свети уникално, но няма душа
  • 8 Гост

    8 11 Отговор
    Загиват, загиват!
  • 9 Гост

    9 3 Отговор
    Електричарската кристална топка пак сбъркала нещо.
  • 10 Лудогорец8

    15 16 Отговор
    Волво искат много пари за нищо! Коли без характер и душа нестават за младата аудитория а за старата са прекалено скъпи. Има много по-хубави коли за по-ниска цена в класа им! Колите им горят яко бензин, нищо че са с малки кубатури.
  • 11 Другия с коня

    26 3 Отговор
    Моя Д5 си ме кефи.Верен,Стабилен безупречен на пътя и ме вади колко пъти от Тъпотиите ми....Волво е колата,ако искаш да остарееш в семейството си....

    Коментиран от #20

  • 12 За Лудогиреца8

    19 5 Отговор
    Толкова си прост и неграмотен, че едва ли караш нещо по-различно от BMW E36.
  • 13 Va60

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Коко":

    Като ти гледам правописа едва ли си карал ново Волво.
  • 14 Панайот

    12 8 Отговор
    За пръв път чувам шведските коли да нямат душа.
    това че съм различна и по-голямата част от маса не ги разбира не означава че това не са коли с дух. И Волво и Сааб са уникални коли. И само хората с масови разбирания не могат да усетят тръпката и стила им!
  • 15 Volvo xc60

    19 5 Отговор
    От 2014 насам дизайна на xc60 е уникален, извити стопове, вдигната задница, елегантен SUV за класа си. Не съм съгласен, че е за пенсионери. Напротив, за уважаващи себе си модерни и ценящи живота си хора е. Вярно, че е скъпичък ама сигурността и качеството си имат цена. Шведска стомана! И не посещава сервизите често, само за смяна на масла и гуми. За мен е най-добрия. Бъдете здрави
  • 16 бай Ив°

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    С новите еконорми, за да влезе автомобила в euro6 мотор по-голям от 4 цилиндъра няма шанс. Става въпрос за изгорелите газове. Малко цилиндри, мощност софтуерно увеличена на макс, убива двигателя за кратко време. За съжаление произвеждат еднодневки. И за данъка си прав, плащаме кубатура + вредни емисии. Плащам 346€ годишно, за euro5 и 2.4 куб. мотор. Не се хваля скъпо е, но това е моят избор и не бих го променил. Със здраве...

    Коментиран от #24

  • 17 Ами...

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Коко":

    На теб да ти кажа, че си купил голям и мощен автомобил а не бегачка. Явно е модел от преди 2000 год. защото новите са съвсем съвременни. Като искаш да бяга купи си БеЕнВе а не плюй марката!
  • 18 Дааа...

    11 6 Отговор
    От коментарите виждам, че има хора уважаващи себе си и селски пръчки, които да плюят е национален спорт. На всички ценящи марката Приятна Вечер, а на останалите църули...
  • 19 Julio

    6 1 Отговор
    Успяха да изцакат немската тройка с цени. И някак си им минаха "под радара". Като двигатели и пътно поведение са малко по-чичовски от швабите но като оборудване и екстри ги настигнаха, като качество на изработка също. За мен лично са с доста спорен екстериор (колкото ми харесват отпред, толкова не ми харесват отзад), вътре са ОК. Няма да им подмина шоурума като му дойде времето за смяна на колата...
  • 20 ZigZig

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Другия с коня":

    аз съм с хц90 т6 2017 взет чисто нов и е най-добрия автомобил, който съм притежавал
  • 21 Бай Хой

    4 2 Отговор
    Винаги са ме кефили волвата , още от старите квадратни кораби. След това Форд направиха всичко възможно да ги затрият, НО новите Волва са просто уникални. Страхотен дизайн, уникален салон и интериор(тия с белите кожи направи с пантофи трябва да ги кара човек) и 5-те на волво си остват класа. С две думи на всеки по едно волво пожелавам :)
  • 22 VOLVO

    8 2 Отговор
    Сериозен автомобил за сериозни хора

    Коментиран от #23

  • 23 незнайко

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "VOLVO":

    Нека си мислят противниците, че шведите са купени от китайците. Когато плравиш нещо истинско няма значение кой е собственика !!! За съжаление все още са по малко привържениците на тази марка.
  • 24 Ваньо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "бай Ив°":

    БМВ правят някакви магии с тез 6 цилиндрови двигатели
  • 25 Алфа Ромео

    0 0 Отговор
    Волво е велика марка!
  • 26 Аноним

    0 0 Отговор
    Волво не става